Restez au courant des informations les plus importantes du secteur

Créer un compte

Directeur.trice Fondsenwerving, Marketing & Communicatie (v/m/x)-Plan International België

Directeur.trice Fondsenwerving, Marketing & Communicatie (v/m/x)-Plan International België

Plan International België
Directeur.trice Fondsenwerving, Marketing & Communicatie (v/m/x)-Plan International België
Plan International België werkt al meer dan 35 jaar aan een wereld die rechtvaardig en veilig is voor alle kinderen. Alle kinderen hebben recht op onderwijs en kansen. Die rechtvaardigheid begint bij dezelfde kansen voor meisjes en jongens. Meisjes worden nog te vaak achtergesteld en gediscrimineerd, soms zelfs bedreigd en mishandeld.
Plan International België maakt deel uit van een ambitieuze internationale federatie met projecten in bijna 80 landen (waaronder België). Met onze projecten genereren we impact, via beleidsbeïnvloeding, sensibilisering en projecten met en voor kinderen en jongeren.

Plan International België is een sterk groeiende organisatie. Tijdens de laatste 5 jaar steeg ons inkomen van 14 miljoen naar 20 miljoen en groeiden we van 40 naar meer dan 60 zeer gedreven collega’s.

Om de straffe ambities van Plan International België nog sterker te vertalen naar een betere toekomst voor kinderen en jongeren, zijn we op zoek naar een enthousiaste en vaardige Directeur.trice Fondsenwerving, Marketing & Communicatie (v/m/x).

Uw rol als Directeur.trice Fundraising, Marketing & Communication:

Dankzij een succesvolle fondsenwerving creëren wij kansen voor kinderen wereldwijd. Tienduizenden trouwe donateurs geven onze organisatie kleur en kracht. Nieuwe private donateurs aantrekken en de relaties met nieuwe en bestaande donateurs onderhouden en versterken wordt de kern van je opdracht.

Dit vergt een strategische aanpak met een stevige kennis en begrip van marketing- en communicatietechnieken, een scherp oog voor kwaliteit, opportuniteiten, innovatie en digitaal potentieel.
Jouw aanpak draagt bij tot de uitbouw van een sterke Plan Community en bekendheid van de organisatie en haar werk.

Om deze opdracht uit te voeren staan twee teams paraat:
1. Het fundraising en donor relations team
2. Het branding- en communicatieteam

Daarnaast werk je samen met je collega’s van andere departementen voor onze aanwezigheid in het pers- en medialandschap.

Jouw team is ook dé interne dienstverlener in termen van communicatie - de ‘verhalenfabriek’ van de organisatie. Je hebt een neus voor verhalen en actualiteiten die je kan linken aan campagnes. Je verwerft snel inzicht in de activiteiten van andere departementen en identificeert opportuniteiten tot samenwerken.
Met de collega’s van de technische cluster werk je aan een geïntegreerd CRM-systeem dat de fundraising- en marketingactiviteiten nog beter kan voeden.

Als directeur.trice beschik je over sterke people management skills, en heb je ervaring in het uittekenen van een strategische koers en het implementeren ervan.

Budgetten en monitoring van ROI schrikken je niet af, zij maken vast onderdeel uit van je analyse en aanpak.

Je hebt een goed netwerk dat je uitbouwt in functie van onze activiteiten en weet hoe je doelgericht en efficiënt externe commerciële partners (dienstverleners) kan enthousiasmeren en inzetten voor onze activiteiten.
Binnen de internationale federatie leg je contacten met je peers wereldwijd en identificeer mogelijkheden tot schaalvergroting en future proof werken.
Bovendien vertegenwoordig je onze organisatie binnen het Belgische NGO-landschap en het Consortium 12-12. Je bouwt ook daar een goed netwerk uit, gericht op samenwerking met andere NGO’s binnen de federaties waar Plan International deel van uit maakt.

Als lid van het directiecomité van Plan International België zet je mee de koers uit voor de hele organisatie en kan je departement-overstijgende belangen identificeren en behartigen. Je doet die samen met de Nationale Directeur en vier andere collegae directeurs.

UW PROFIEL:

Opleiding:
 Je genoot een hogere opleiding (master)

Kennis en ervaring:
 Je hebt minimaal tien jaar ervaring in fundraising en/of verkoop B2C en in marketing & communicatie, met aantoonbare successen.
 Je volgde studies binnen dit domein en bent up-to-date met de laatste trends.
 Je hebt minimaal vijf jaar aantoonbare ervaring in People Management.
 Je hebt aantoonbare ervaring en successen geboekt met het ontwikkelen van een lange termijnstrategie en -visie, evenals de roll out die gericht is op groei, (fondsen- en/of klanten)werving en -binding en een sterke naamsbekendheid, binnen een snel evoluerende (digitale) context.
 Je hebt aantoonbare ervaring en successen geboekt met communicatie en marketing, zowel digitaal, ATL als BTL, in een fondsenwervende of vergelijkbare context. Je bent eveneens in staat om hierrond een krachtige visie en strategie te ontwikkelen en te implementeren.
 Je hebt ervaring met budgetbeheer en het behalen van vooropgestelde succesvolle ROI.

Vaardigheden en attitude:
 Je wordt warm van het behalen van concrete resultaten op een kwalitatieve manier.
 Je bent een ondernemer, hebt een neus voor kansen en opportuniteiten en speelt daar tactisch en strategisch op in.
 Het is voor jou vanzelfsprekend om je team nauw te betrekken bij het behalen van resultaten in het kader van onze missie en je bent de drijfveer voor hun enthousiasme en professionele groei.
 Je omarmt het belang van fiere donateurs en vrijwilligers op het terrein.
 Je wil een ambassadeur voor Plan International België zijn.
 Als lid van het managementteam ben je een bruggenbouwer en zie je belangen die het departement overstijgen. Je werkt graag samen en transversaal met andere teams binnen de organisatie en met externe partners.
 Je wil bij een NGO werken en meer specifiek déze NGO omdat je in haar missie gelooft. Ervaring bij een ngo is echter geen vereiste.
 Om vlot met je collega’s en onze doelgroepen te kunnen communiceren, ben je zeer goed drietalig: Frans, Nederlands en Engels.
 Je hebt ervaring met het gebruik van CRM-systemen.

WAT BIEDEN WE U?
 Een divers en ervaren team van zo’n 12 personen in een organisatie met een duidelijke strategie.
 Een maatschappelijk geëngageerde werkomgeving met een uitstekende reputatie en zo’n 65 hoogopgeleide en gedreven mensen.
 Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling in een zowel Belgische als internationale context.
 Een voltijdse arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur, een binnen de ngo-sector competitieve verloning aangevuld met extralegale voordelen (groepsverzekering, hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques, volledige terugbetaling woon-werkverkeer via openbaar vervoer, bijdrage voor professioneel gebruik GSM en abonnement, forfaitaire onkostenvergoeding).

Plan International is gelegen in het hartje van Brussel, naast het Centraal Station

INTERESSE?

Is deze job je op het lijf geschreven? Stuur dan jouw cv en motivatiebrief uiterlijk op 28 maart 2021 aan job@planinternational.be met referentie “Directeur.trice FMC”.
Brussel
Directeur.trice FMC
https://www.planinternational.be/nl/directeurtrice-fundraising-marketing-communication