Communicatie-expert

Communicatie-expert

Kom op tegen kanker
Communicatie-expert
Over Kom op tegen Kanker
Kom op tegen Kanker helpt ervoor zorgen dat minder mensen kanker krijgen, meer mensen de ziekte overleven en dat de levenskwaliteit van (ex-)kankerpatiënten verbetert. Om dat te bereiken investeren we in zorg, wetenschappelijk onderzoek, beleidsbeïnvloeding en informatie en preventie. We kunnen rekenen op de steun van duizenden sympathisanten. Via hun giften, acties en legaten gaan we samen voor een wereld zonder kanker. Onze organisatie bestaat uit een 90-tal vaste medewerkers, honderden zorgvrijwilligers en duizenden actievoerders en donateurs.

Om de ambitieuze plannen waar te maken, versterken we onze organisatie met een voltijdse COMMUNICATIE-EXPERT.

Je functie
Samen met je collega’s van het communicatieteam sta je in voor de online en offline communicatie van Kom op tegen Kanker. Jouw focus ligt op corporate communicatie.

Je vertelt het brede publiek wat Kom op tegen Kanker doet en hoe iedereen mee kan opkomen tegen kanker. Daarnaast informeer je patiënten en hun naasten over ons aanbod, zoals de Kankerlijn en onze patiëntenactiviteiten.
Je switcht daarbij makkelijk tussen de verschillende online en offline kanalen.
Je houdt bijvoorbeeld onze website up-to-date, realiseert het jaarverslag, schrijft een scenario voor een enthousiasmerende video over onze realisaties of verzamelt content voor de algemene nieuwsbrief.
Je maakt communicatieplannen op om de verschillende projecten tot een goed einde te brengen en volgt die plannen nauwgezet op.
Je bent verantwoordelijk voor de eindredactie van de content (NL).
Je neemt een adviserende rol op naar de andere afdelingen.
Je denkt én doet. Je zorgt niet alleen dat het resultaat er ligt, maar je hebt ook een visie op communicatie en kunt strategisch meedenken. Je detecteert communicatienoden, kijkt kritisch naar bestaand communicatiemateriaal en ontwikkelt ideeën om de organisatiedoelen te bereiken.

Je profiel
Je volgde een opleiding waarin taal of communicatie centraal stond.
Je hebt bij voorkeur minimum vijf jaar werkervaring als journalist, redacteur of communicatiemedewerker.
Die ervaring is nodig, omdat je de vrijheid krijgt om zelfstandig te werken en je eigen stempel te drukken op de job.
Je hebt een brede kijk op communicatie, bent analytisch en oplossingsgericht.
Je kunt projectmatig werken en neemt graag de rol van communicatie-expert op in diverse projectgroepen.
Je bent een kei in coördineren en organiseren. Je werkt planmatig en op een gestructureerde manier.
Je Nederlands is onberispelijk. Met je vlotte pen en taalvaardigheid zorg je voor heerlijk heldere teksten.
Je voelt de warme, optimistische en verbindende tone of voice van Kom op tegen Kanker goed aan en je kunt die ook zelf toepassen.
Kennis van het contentmanagementsysteem Drupal is een pluspunt.

Wat bieden we jou?
Een sterk en zelfstandig communicatie- en campagneteam van elf collega’s.
Een maatschappelijk geëngageerde omgeving met enthousiaste medewerkers die klaar staan om je wegwijs te maken in je job.
Een organisatie waarin communicatie een onmisbare schakel is en waar je met je job dus rechtstreeks het verschil maakt. Bovendien krijg je de kans om met waardevolle content en inspirerende verhalen aan de slag te gaan.
Een job met veel ruimte voor eigen initiatief en persoonlijke ontplooiing.
Glijdende werktijden en de mogelijkheid om drie dagen per week van thuis uit te werken. De andere dagen werk je vanuit ons kantoor in Brussel.

Interesse?
Is deze job je op het lijf geschreven? Stel je kandidaat door je motivatiebrief en cv voor 20 december 2021 te bezorgen aan Ansie Knaepen (HR) via ansie.knaepen@komoptegenkanker.be.
Heb je nog inhoudelijke vragen over de job? Dan kun je terecht bij Karen Vandenplas, pers- en communicatiemanager, via karen.vandenplas@komoptegenkanker.be.
Sint-Joost-ten-Node, in combinatie met thuiswerk
https://www.komoptegenkanker.be/vacature-communicatie-expert