Conversation Manager Social Media

Conversation Manager Social Media

KBC Bank - MKS
Conversation Manager Social Media
Wat houdt deze vacature in?

Content waar onze volgers echt content van worden. Meer nog, ambassadeurs! Daarvoor rekenen we op jouw expertise in het creëren van content en het engageren van communities. Jij brengt jouw ervaring en creativiteit mee, wij zorgen voor de tools en het team waarmee je er voluit voor kan gaan. Is er ruimte om te experimenteren en te innoveren? Tuurlijk.

Je versterkt een enthousiaste groep experten op vlak van digitale attractie (social media, digital media, content,…). Jouw focus binnen dit sterke team is content en communities creëren waar andere merken jaloers van worden. Bijblijven met trends, kennisdeling binnen het team en strategisch meedenken maken de job extra boeiend.

Wat verwachten we van jou?

Je beheert onze social media accounts op Facebook, LinkedIn, Twitter, Instagram en YouTube. Je gebruikt tools als Engagor, Fanpage Karma, HeyOrca en Ambassify om onze social media te monitoren, content te plannen en ambassador campaigns op te zetten.
Je volgt de actualiteit en stelt een geïnspireerd contentplan op met blogposts, nieuws, discussies, events, wedstrijden, opdrachten, interviews, video… Je zorgt er ook voor dat dit contentplan goed uitgevoerd wordt. De ownership ligt bij jou!

Je duikt in de cijfers om na te gaan of je content beantwoordt aan de verwachtingen van onze doelgroepen. Hoeveel bezoekers zien we op onze kanalen? Wat is de interactieratio? Welke content wordt het meest gewaardeerd? Je rapporteert daarover en gebruikt je inzichten om je acties bij te sturen.
Je creëert ook zelf authentieke content en nieuwe formats. Voor elk kanaal en elke doelgroep weet je perfect hoe je de boodschap brengt.Je durft hiervoor creatief te experimenteren, zonder de bottom line uit het oog te verliezen.

Zo zet je samen met het team in op innovaties in het social media landschap. Om advies en ondersteuning te geven, blijf je op de hoogte van trends.

Samen met de Social Media Manager werk je strategische plannen uit op korte en langere termijn. Je zorgt er mee voor dat de socialmedia campaigns hand in hand gaan met de commerciële strategie van KBC.
Sociale media volgen de kantooruren niet. Daarom werken we met een beurtrol om de reacties van klanten op te volgen tot 22u tijdens weekdagen en tussen 9u en 17u tijdens weekend en feestdagen. Jij stapt mee in die beurtrol.

Jouw troeven?

Confident businesswoman working on laptop at her workplace at modern office.Blurred background.
Dankzij je ervaring bij een organisatie of merk dat zeer actief is op sociale media, ben je zeer goed vertrouwd met de verschillende aspecten van de job en werk je vlot met de ondersteunende tools.
Je bent creatief en steekt graag de handen uit de mouwen. Bij alles wat je doet hou je de doelgroep voor ogen. De extra mile gaan voor een klant? Daar haal jij voldoening uit.
Deadlines horen erbij in deze job, maar jij kan daar mee om. Je behoudt het overzicht, organiseert je werk efficiënt en stelt prioriteiten.

Digitale trends en nieuwe technologieën boeien je. Meer nog, je volgt ontwikkelingen en trends binnen social media proactief op en bespreekt die graag met je collega’s.
Je communiceert sterk in het Nederlands. Levendige presentaties geven aan stakeholders uit verschillende afdelingen, een redactieoverleg leiden of anderen met overtuigen van een strategische visie? Laat maar komen, zeg je.

Wat hebben we je te bieden?

Je gaat aan de slag met een sterk merk dat je door en door leert kennen. Zo wordt authentieke content creëren steeds makkelijker en leuker. De impact van je werk zie je zelf in de cijfers en aan de reacties in de community.
Bij ons ben je zeker van een uitstekende onboarding, collegialiteit en een aangename werksfeer.
Doorheen je hele loopbaan bij KBC moedigen we je aan om verder te groeien als persoon en als professional. Je kan opleidingen volgen waarin je je hard en soft skills verder aanscherpt.

Onze werkplekken zijn vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Je kan ook deels thuiswerken, als je dat wil.
Flexibele werkuren helpen je om je werk en je privéleven op elkaar af te stemmen.

We bieden jou een contract van onbepaalde duur en een competitief loon aangevuld met extralegale voordelen. Sounds familiar? Tuurlijk, dit lees je in elke vacature. KBC maakt het verschil met een uitgebreid flexpakket. Te uitgebreid om hier uit de doeken te doen. De verschillende voordelen - groot en klein - bespreken we graag met jou tijdens je sollicitatiegesprek.
Leuven
https://www.kbc.be/jobs/nl/vacatures/ID78262.html