Teamlead digitale communicatie (V/M/X)

Teamlead digitale communicatie (V/M/X)

Oxfam-Wereldwinkels
Teamlead digitale communicatie (V/M/X)
Teamlead digitale communicatie (v/m/x)

Voltijds contract (38u-100%) van onbepaalde duur - Brussels en/of Gent

Oxfam is een wereldwijde ontwikkelingsorganisatie die de kracht van mensen bundelt tegen armoede en ongelijkheid.

In samenwerking met partnerorganisaties werken we aan duurzame verandering waarbij kwetsbare gemeenschappen hun lot in eigen handen kunnen nemen. Oxfam België zet zich in door middel van een combinatie van humanitaire hulp, ontwikkelingsprojecten en campagnes om het beleid te beïnvloeden en mensen te sensibiliseren. Samen met een netwerk van ongeveer 250 winkels zet Oxfam België zich in voor een eerlijke, duurzame handel en ondersteunt ze de circulaire en sociale economie in België.

Kom jij je inzetten om samen ongelijkheid en armoede de wereld uit te helpen? Voor het departement communicatie is Oxfam op zoek naar een Teamlead digitale communicatie.

Waar kom je terecht?

Als Teamlead digitale communicatie maak je deel uit van onze communicatiedienst en combineer je een rol met zowel leidinggevende als operationele taken. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, implementeren en uitvoeren van Oxfams digitale strategie en de communicatie-acties en/of campagnes die daaruit voortvloeien. Je coördineert de medewerkers van de digitale expertisecel, beheert onze digitale kanalen en promoot de werking en activiteiten van Oxfam België bij het brede publiek. Je gebruikt daarbij up-to-date kennis van digitale communicatietechnieken.

Je verantwoordelijkheden:

Je bepaalt samen met het diensthoofd de digitale communicatiestrategie van de organisatie en waakt over de coherente toepassing. Als digitaal strateeg neem je de juiste beslissingen over de te gebruiken kanalen en methodes. Hiervoor overleg je met de betrokken diensten en andere digitale profielen binnen de organisatie.
Je coördineert en organiseert, coacht en begeleidt het digitale expertiseteam binnen de communicatiedienst in de uitvoering van de taken.
Je overziet de digitale contentplanning.
Je bent verantwoordelijk voor de corporate digitale communicatiekanalen (website, nieuwsbrieven en sociale media).
Je bent verantwoordelijk voor de redactie en het plaatsen van content op de diverse digitale kanalen: websites, webshops, nieuwsbrief, sociale media (in samenwerking met de redacteur en andere diensten).
Je bewaakt de informatiestructuur en coherentie van de websites in functie van het communicatieplan en de SEO-noden.
Je beheert de sociale media kanalen (op basis van een contentplan), verhoogt de interactie en je bent verantwoordelijk voor het conversation management.
Je maakt doeltreffende online campagnes rond onze thema’s en objectieven (sensibilisering, actie, verkoop, fondsenwerving ...). Je coördineert of zet zelf digitale mediacampagnes op via Google (SEA, display, Youtube…), sociale media (Facebook, Instagram, LinkedIn…), …
Je coördineert of werkt samen op digitale projecten zoals de uitrol of het updaten van een website, lead generation campagne of marketing automation.
Je schrijft en geeft digitale nieuwsbrieven of mailings vorm. Je stuurt de nieuwsbrieven of mailings uit naar de diverse segmenten.
Je volgt onze online impact op en stuurt het digitaal communicatieplan bij waar nodig.
Je maakt rapporten met conclusies en aanbevelingen. Je interpreteert tendensen die je gebruikt om het plan voor digitale communicatie bij te sturen.
Je geeft opleiding, ondersteuning en advies aan collega’s en vrijwilligers rond digitale kanalen.

Jouw profiel

Je bent in het bezit van een diploma op professional bachelor-niveau of hoger binnen een communicatieopleiding en hebt affiniteit voor digitale communicatie/marketing, of gelijkwaardige ervaring.
Je hebt een ruime kennis en ervaring (minimaal 5 jaar) binnen digitale communicatie op een communicatiedienst of communicatiebureau.

Je hebt ervaring met het leiden of coördineren van medewerkers.
Je hebt een brede kennis van eigentijdse communicatiestrategieën en -kanalen, zowel voor e-mailmarketing, social media, websites en e-commerce.
Je hebt een sterke affiniteit met ICT en kennis van en/of ervaring in het werken met CRM en CMS (Drupal en Wordpress).
Je kan werken met Facebook Business manager.
Je hebt een brede kennis van Google-producten (Ads manager, Analytics, webmaster tools, tag-manager, Youtube, Display Network…).
Je hebt een vlotte, nauwkeurige en overtuigende pen. Je kent alle vereisten van goede (SEO) webcopy.
Je hebt ervaring met projectmanagement.
Je hebt een uitstekende kennis van het Nederlands en Frans, en een goede kennis van het Engels.
Je bent een teamspeler en werkt vlot samen met andere diensten en onze vrijwilligers.
Je hebt een planmatige en nauwkeurige aanpak. Je werkt projecten zelfstandig uit.
Je bent hands on en kan meerdere projecten tegelijkertijd beheren.
Je hebt een verbindende ingesteldheid.
Je hebt oog voor detail en werkt nauwkeurig.

Je deelt de waarden van Oxfam.

Oxfam biedt jou:

Een voltijds (38u – 100%) contract van onbepaalde duur.
Een maandelijks brutosalaris dat in lijn ligt met de ngo-sector van minimaal 2940,53eur en maximaal 4968,38eur (bij 30 jaar anciënniteit).
Veel extralegale voordelen: volledige terugbetaling van openbaarvervoerkosten, 13e maand, maaltijdcheques, groepsverzekering, extralegale vakantiedagen, flexibele werkuren, structureel telewerken tot 50%, opleiding...
De kans om deel uit te maken van een wereldwijd toonaangevende organisatie in het veld van ontwikkelingssamenwerking en een rol te spelen bij impactvolle en inspirerende veranderingen in de wereld. Je maakt deel uit van een gemotiveerd team, dat zich verbonden voelt door de missie.
Een uitdagende en boeiende job, waar een goede balans tussen je werk en je privéleven primeert.
Je werkt op het hoofdkantoor van Oxfam te Gent en/of Brussel.

Solliciteren

Stuur je cv en motivatiebrief voor 11 juni 2023 naar OBE.jobs@oxfam.org met vermelding van « Naam Voornaam + Teamlead Digitale Communicatie ».

Een eerste selectie gebeurt op basis van cv en motivatiebrief. Hierna volgt een proef die je thuis kunt uitvoeren op het gewenste tijdstip (in 3u tijd). Gesprekken vinden plaats op basis van selectie na de proef.

Gelijke kansen vinden we bij Oxfam vanzelfsprekend. We selecteren jou op basis van je kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht je leeftijd, afkomst, geslacht of seksuele identiteit.

We engageren ons om ieder mens te beschermen en hun welzijn te bevorderen. We verwachten van al onze medewerkers en vrijwilligers dat ze dit engagement en onze waarden delen en dat ze een gedragscode volgen (meer info: oxfambelgie.be).
Bruxelles/Gand