Restez au courant des informations les plus importantes du secteur

Créer un compte

Culinair copywriter

Culinair copywriter

Colruyt Group
Culinair copywriter
Functie:

Bij CCX, het interne communicatiebureau van Colruyt Group, zorgen verschillende teams van copywriters voor de communicatie van verschillende merken binnen onze organisatie. We zijn op zoek naar een gemotiveerde Nederlandstalige copywriter om ons multidisciplinaire culinaire team te versterken.

Als culinair copywriter schrijf je op basis van een briefing duidelijke recepten uit volgens bepaalde stijlregels. Die recepten publiceren we via verschillende kanalen: folders en kookboeken, de culinaire website, e-mail of video ... Je stemt jouw tekst af op elk communicatiekanaal en houdt rekening met de taalafspraken. Je zorgt ervoor dat je recepten altijd eenvoudig, duidelijk en consistent blijven voor de lezer.

Daarnaast schrijf je creatieve, inspirerende en informatieve teksten over verschillende producten en thema’s en lees je teksten na, zowel voor geprinte als digitale communicatie. Af en toe hertaal je ook de teksten van je Franstalige collega's.

Je komt terecht in een ervaren multidisciplinair team. Je werkt nauw samen met jouw collega-copywriters (Nederlands- en Franstalig) en met ontwerpers, webmasters en fotografen die je recepten vormgeven. Kortom, je begeleidt elk project tot het afgerond is. Het doel? Kwaliteitsvolle recepten creëren, met teksten en afbeeldingen die onze klanten uitnodigen om ze uit te proberen. Je deelt jouw ideeën ook op een proactieve en constructieve manier, en je helpt jouw collega’s hun kennis te verbeteren.

Om echt waarde toe te voegen aan je recepten, steek je zelf graag je handen uit de mouwen: je oefent jouw culinaire kennis regelmatig in de praktijk. Het water loopt je al in de mond bij de gedachte dat je de producten en recepten die je neerpent ook zelf mag ontdekken en proeven.

Je maakt deel uit van Colruyt Group, een van de belangrijkste Belgische retailbedrijven. Je herkent jezelf in de waarden die het bedrijf uitdraagt op het gebied van duurzaamheid en voeding. Je werkt vanuit onze kantoren in Halle.

Profiel:
Kennis en ervaring – Je hebt een diploma in een talenrichting (vertaling, filologie ...) en hebt ervaring als copywriter of redacteur.
Talenkennis – Je hebt een uitstekend taalgevoel. Je beheerst het Nederlands perfect en hebt een heel goede kennis van het Frans.
Redactievaardigheden en teamplayer –  Je hebt een vlotte pen en bent in staat om snel en efficiënt creatieve teksten te schrijven binnen een bepaald format. Je bent flexibel en je houdt je stipt aan deadlines. Je staat ook open voor feedback van je collega's en geeft zelf respectvol feedback.
Culinaire interesses – Je bent heel geïnteresseerd in alles wat met voeding te maken heeft (affiniteit met koken, wijn of sterkedranken is een plus) en je bent op de hoogte van de nieuwste culinaire trends.
Flexibiliteit en initiatief – Je kan je verplaatsen in het hoofd van de klant. Je past jouw teksten aan in functie van het communicatiekanaal (print, online, sociale media ...) en de doelgroep. Je neemt initiatief, overlegt met collega’s en springt bij waar nodig.
Stressbestendigheid – Je houdt het hoofd koel in drukke periodes en respecteert strakke deadlines. Jouw motto? First time right!

Wij bieden:

Werkzekerheid – Je krijgt een fulltimecontract van onbepaalde duur bij Colruyt Group, een stabiele en groeiende familie van bedrijven.
Opleiding en begeleiding – Je wordt begeleid door je afdelingsmanager en een coach om je snel vertrouwd te maken met onze bedrijfscultuur en werkmethoden. Colruyt Group biedt ook veel opleidingen om je professioneel en persoonlijk te blijven ontwikkelen.
Impact - Het resultaat van je werk wordt direct gezien (en geproefd). Hier haal je veel voldoening uit en je deelt dat goede gevoel met je collega’s.
Uitdaging – Je werkt mee aan verschillende projecten. Hoe sneller je dingen oppikt, hoe meer (nieuwe) opdrachten je krijgt.
Extralegale voordelen – Boven op je nettoloon krijg je extralegale voordelen zoals winstdeelname, groepsverzekering en maaltijdcheques.
Halle
26291-2JFQ-UBA
https://jobs.colruytgroup.com/nl/v/14748