Restez au courant des informations les plus importantes du secteur

Créer un compte

Data Analyst Collect & Go

Data Analyst Collect & Go

Colruyt Group
Data Analyst Collect & Go
Functie:

Om onze klanten beter te leren kennen en nog beter te bedienen, zoeken we een analytisch talent met een neus voor marketing. Je puurt relevante inzichten uit markt- en klantendata en deelt die kennis. Je volgt de trends van nabij, ziet opportuniteiten en bepaalt potentiële groeidomeinen.

Als data analyst verzamel en begrijp je alle beschikbare databronnen over onze klanten en leg je verbanden tussen de on- en offline klantendata van Colruyt Group.

Concreet adviseer je met jouw analyses en inzichten onze marketeers over de drijfveren en het gedrag van onze klanten. Zo kunnen zij hun advertenties, leveranciersacties, campagnes, en kanalen (app, website, ...) aanpassen aan de verwachtingen van hun doelgroepen.

Je geeft aanbevelingen aan het management over de kansen en verbeteringen in het gebruik van online klantendata. Of het nu gaat over het rekruteren van nieuwe klanten, of het optimaliseren van online newsletters, jij weet hoe je data kan inzetten voor een gepersonaliseerde aanpak:

Je selecteert mee de klantgroepen voor onze direct marketingactiviteiten en je stelt klantsegmentaties en klantwaarde-modellen op;
Op basis van deze modellen verhoog je de klantwaarde en breng je de customer journey in kaart. Je ziet het niet alleen als jouw doel om meer klanten te winnen, maar de bestaande klanten ook te behouden;
Concreet analyseer je het online surfgedrag, de conversiefunnel, de basket, ... en koppel je deze online data met klant-, markt-, kanaal- en productdata. Je onderzoekt daarnaast de klantentevredenheid en het verband met de regio en met surf- en bestelgedrag.
Met deze klantendata verhoog je de performance van off- en online campagnes. Je maakt vervolgens standaardrapportages op van onze marketingactiviteiten en creëert diverse nieuwe rapportages om de ROI van de marketingcampagnes te verbeteren.
Je werkt nauw samen met je collega’s (marketeers, marktonderzoekers, data-analisten) en je levert een belangrijke bijdrage aan ons team door je vakkennis, heldere communicatie en gedrevenheid.

Je werkt in Halle.

Profiel:

Ervaring en kennis – Je hebt een masterdiploma in een economische of marketingrichting. Je bent een kei in data-analyse en je hebt een goede kennis in marketing. Je hebt al ervaring opgedaan in een gelijkaardige functie, liefst binnen de retailsector. Kennis van Google Analytics, Adobe Analytics en SQL is een pluspunt.
Analytisch vermogen – Met je kritische ingesteldheid kan je hoofd- van bijzaken onderscheiden in ingewikkelde situaties. Je bent goed met cijfers en kan complexe gegevens vertalen in heldere inzichten en adviezen.
Vlot en overtuigend communiceren – Je inspireert je collega’s met je enthousiasme en gedrevenheid. Je neemt vaak het initiatief en bent assertief genoeg om je collega’s te overtuigen van je mening. Je kan verder kijken dan cijfers en bent ‘de stem van de gegevens’ in de communicatie met je collega’s.
Klantgerichtheid – Bij alles wat je doet hou je altijd de klant in het achterhoofd. Heb je kennis van de retailsector? Dan is dat zeker een plus.

Wij bieden:

Stimulerende werkomgeving – Je kan rekenen op een boeiende job met veel afwisseling. Je deelt je kennis met je collega’s en zij staan ook voor jou klaar.
Variatie – Je hebt een afwisselende job waarin je zelfstandig kan werken.
Groeimarkt – Data-analyse wordt steeds belangrijker en dat is goed nieuws voor jou. Je hebt impact op beslissingen en ziet het resultaat van je input.
Duurzame loopbaan – Bij Colruyt Group geloven we dat de firma groeit wanneer onze mensen groeien. Daarom bieden we tal van opleidingen aan om zowel professioneel als persoonlijk positief te evolueren.
Extralegale voordelen – Boven op een mooi nettoloon krijg je extralegale voordelen zoals een bedrijfswagen, winstdeelname en maaltijdcheques.
Halle
24431-1HJ3-UBA
https://jobs.colruytgroup.com/nl/v/15171