Blijf op de hoogte van de belangrijkste insights uit de sector

Maak account

Account Director Communicatie

Account Director Communicatie

Colruyt Group
Account Director Communicatie
Functie:

CCX, ons intern marketing- en communicatiebureau, werkt continu aan straffe campagnes voor onze merken. Jij bent de strategische gesprekspartner voor de merken om de communicatiedoelen te realiseren. Je leeft je helemaal uit in een omnichannel aanpak. Zo missen onze klanten niets van hun favoriete merken.

CCX telt meer dan 400 medewerkers. Dat zijn heel wat talenten met uiteenlopende specialisaties bij elkaar.

Strategen, fotografen, webmasters, designers, copywriters … Ze staan allemaal te popelen om impactvolle campagnes te realiseren voor onze merken. Als account director ben jij een overkoepelende bewaker van de kwaliteit van die realisaties. En dat begint bij het uitbouwen van een duurzame relatie met je interne opdrachtgevers (i.e. onze non-foodmerken Dreambaby, Dreamland, Dats24, Fiets! …). Je kent hun noden en bent de strategische sparringpartner waar ze op vertrouwen. Vanuit het Non-Food-accountteam vertaal je hun marketingstrategie in omnichannel communicatieplannen. Je stuurt de communicatiespecialisten aan en zorgt er zo voor dat effectieve reclameboodschappen tot bij de consument komen en dit in verschillende media (tv, print, online, radio …).

Wat doe je concreet?

Je bent verantwoordelijk voor omnichannel communicatieplannen, op basis van de strategische plannen van onze verschillende non-foodmerken/foodmerken.
Je volgt met het accountteam de realisaties van communicatie- en marketingprojecten op die strategisch belangrijk zijn.
Je begeleidt de strategische briefings van je interne opdrachtgevers voor de communicatiespecialisten.
Je evalueert high level de kwaliteit van de realisaties en stuurt bij waar nodig om de kwaliteit te garanderen.
Het medialandschap evolueert snel. Je zorgt er zelf voor dat je up-to-date blijft op het vlak van omnichannel communicatie en strategische marketing. Jouw focus is sterk extern gericht en je volgt nauwlettend veranderingen en ‘best cases’ op. Die je ook binnenbrengt in de organisatie.
Je werkt vanuit ons kantoor in Halle en je kan 1 dag per week werken vanuit een van onze regionale kantoren.  

Profiel:

Kennis en ervaring – Je behaalde een bachelor- of masterdiploma en hebt minstens 10 jaar ervaring in een agentschap. Daarbij heb je een sterke achtergrond en kennis uitgebouwd in omnichannel, strategische marketingcommunicatie.
Rationeel en standvastig – Door jouw brede bagage sta je stevig in je schoenen en ben je zelfs bij grote uitdagingen niet snel uit je lood te slaan. Je kan situaties goed inschatten en je vertrouwt op je eigen kennis en ervaringen om beslissingen positief te beïnvloeden.
Strategisch sterk – Je bent een conceptuele denker en knoopt snel de noden van je interne opdrachtgevers aan tendensen op de markt en klantennoden. Zo formuleer jij een ijzersterke strategie voor de uitrol van een opdracht.
Klantgerichtheid – Bij alles wat je doet, staan je interne opdrachtgevers centraal. Je bouwt een goede relatie op met hen en speelt tactvol in op hun noden.
Resultaatgerichtheid – Collega’s kunnen op jou rekenen: je komt je beloftes na, levert projecten tijdig op, binnen scope en budget en behaalt je doelstellingen.
Teamplayer – Je werkt zelfstandig, maar bent wel een vlotte teamplayer die voor het gezamenlijke succes gaat.
Talenkennis – Je communiceert vlot in het Nederlands en hebt een goede basiskennis Frans en Engels. Zo kan je met al je medewerkers, partners en stakeholders een goed contact opbouwen.

Wij bieden:

Impact – Je speelt een essentiële rol in de positionering en strategie van onze non-foodmerken/foodmerken (Dreamland, Dreambaby, DATS 24, Fiets!, Newpharma, Bio-Planet, Colruyt, OKay,…) Kortom, jij bouwt rechtstreeks mee aan onze naambekendheid en groei.
Ruimte voor initiatief – We stomen CCX klaar voor de toekomst, onze organisatie is in volle verandering. Je krijgt daarom veel verantwoordelijkheid voor de uitbouw en professionele groei van het accountteam.
Grondige opleiding – Reken bij Colruyt Group op een ruim aanbod van interne en externe opleidingen, afgestemd op jouw ervaring en competenties. Zo ontwikkel je optimaal je talenten.
Aantrekkelijk loonpakket – Boven op een aantrekkelijk loon krijg je extralegale voordelen zoals een bedrijfswagen, maaltijdcheques en winstdeelname.

Solliciteer nu: https://jobs.colruytgroup.com/nl/v/16713
Halle
27928-2HKD-UBA