Blijf op de hoogte van de belangrijkste insights uit de sector

Maak account

Allround B2B Digital Marketing Specialist

Allround B2B Digital Marketing Specialist

Jacobs Douwe Egberts PRO BE
Allround B2B Digital Marketing Specialist
Binnen onze B2B business, JDE Professional BeLux, zijn we op zoek naar een gedreven digital marketeer die de drijvende kracht wil zijn in het verder uitwerken, verdedigen en optimaliseren van onze online marketing kanalen.

Wat je gaat doen
Je fungeert als digitale expert binnen België voor onze B2B business, waarbij je een nauwe samenwerking kent met het Global Digital team en het Nederlandse team.
Je tekent de digitale roadmap op lange & korte termijn uit samen met het Global Digital team om deze naar een sterk online plan te vertalen, rekening houdend met onze lokale bedrijfsstrategie.
Je evalueert en adviseert welke digitale tools (app, online campagnes, CRM strategie,…) we op welke manier moeten ontwikkelen, implementeren en/of optimaliseren om onze ambitie waar te maken.
Je optimaliseert onze SEA, SEO, social advertising, e-mailmarketing en conversie-strategie en beheert de ROI van deze acties.
Je bent de drijvende kracht om digitale innovaties binnen de diverse afdelingen te ondersteunen.
Je fungeert als Business Process Owner (BPO) inzake het digital aspect voor onze Salesforce software.
Je bouwt de e-commerce business uit voor JDE Professional BeLux.
Je zorgt voor de succesvolle lancering van onze (nieuwe) B2B webshop.
Je zorgt voor de nodige waardecreatie van onze B2B webshop door middel van acquisitieplannen, retentiestrategieën en cross- en upsell acties.
Je zorgt voor CRM Marketing Automation, als onderdeel van onze Customer Engagement Journey.
Je brengt de diverse touchpoints binnen de customer journey in kaart en stemt de digitale aanpak af met de offline contactmomenten.
Je bepaalt het strategische CRM Marketing Automation framework en vertaalt deze naar een concrete lokale aanpak.
Je rolt diverse e-mail marketing journeys en campagne e-mails uit waarbij strikte data analyse je in staat stellen deze continu te optimaliseren
Je beheert onze social media kanalen (voor content & awareness campagnes).
In nauwe samenwerking met je marketing collega’s beheer je onze website en onze sociale media kanalen om de aanpak op deze kanalen nauw af te stemmen met de online lead generation campagnes.
Je maakt deel uit van het Marketing team, rapporterend aan de Marketing Manager, dat in totaal uit 5 vaste personen en één of twee stagiaires bestaat.

Jouw profiel
Je genoot een universitaire of graduaatsopleiding binnen Marketing of in een algemeen bedrijfskundige richting.
Je hebt al minstens 3 jaar werkervaring in een soortgelijke digitale functie – ervaring binnen B2B of e-commerce is een surplus.
Je hebt een allround digitale kennis opgebouwd (eveneens technische kennis). Je hebt kennis van en ervaring met SEA & SEO, Web Analytics (Google Analytics of andere) en A/B testing.
Je hebt sterke projectmanagement en stakeholdermanagement vaardigheden, waarbij je ervaring hebt in de aansturing van (digitale) agentschappen.
Je bent een zelfstandige & proactieve werker; je ziet de opportuniteiten in het zelf kunnen vorm en inhoud geven aan je functie en taken. Je prefereert in je werk een gestructureerde & analytische aanpak;
Je bent een echte teamplayer, maar haalt evengoed energie uit het challengen van collega’s om op de juiste manier hun plannen te vertalen naar een klantgedreven online programma.
Je past binnen de JDE waarden: Simplicity, Entrepreneurship, Accountability, Discipline en Solidarity
Je hebt een zeer goede kennis van het Nederlands, Frans en Engels
Brussel
https://www.linkedin.com/jobs/view/2184389693/?refId=1543814871602771264984&trackingId=gToL7EseAEwzcTwBzNN0PA%3D%3D