Blijf op de hoogte van de belangrijkste insights uit de sector

Maak account

Category Marketeer Colruyt Laagste Prijzen

Category Marketeer Colruyt Laagste Prijzen

Colruyt Group
Category Marketeer Colruyt Laagste Prijzen
Functie:

Colruyt is het grootste merk van Colruyt Group, met winkels in België en Frankrijk. Als retailmerk staan producten centraal in onze activiteiten. Jouw job als category marketeer: de bekendheid en aantrekkelijkheid van je productcategorieën verder versterken. Een uitdagende job met impact!Als marketeer bij Colruyt Laagste Prijzen werk je een duidelijke visie en promotie-strategie uit voor de productcategorieën waarvoor jij verantwoordelijk bent. Jij bepaalt welke promotievormen we het beste inzetten en hoe die promotie zich vertaalt in middelen (promo-campagne, content-campagne, actieve instore-ondersteuning via degustatie …). De bedoeling: de klant optimaal bereiken doorheen zijn hele customer journey. Zodat hij of zij altijd opnieuw de juiste producten voor de laagste prijs in onze winkels vindt.

Je maakt deel uit van een multidisciplinair categorie-team. Samen bouwen jullie een categorie-visie met duidelijke doelstellingen uit, in lijn met de ruimere Colruyt-strategie en het winkelconcept. Die doelstellingen vertaal je naar een jaarplan, met jaardoelstellingen en tactics die je zal inzetten om de promotie van je categorie uit te bouwen. Je volgt die doelstellingen zelf nauw op, evalueert ze en stuurt in de loop van het jaar bij waar nodig.

Om de promotie van je categorieën goed te kunnen uitoefenen, heb je een scherpe externe focus. Je volgt concurrenten nauw op, volgt trends in binnen- en buitenland zodat je ziet waar je categorie en meer algemeen ‘retailer-promotie’ naartoe evolueert. Je doet dit niet alleen aan de hand van cijfers, maar stapt ook regelmatig die wijde wereld in: je gaat op concurrentiebezoek, bezoekt beurzen en seminaries. Op basis van analyses, evaluaties, interne en externe bronnen (marktonderzoek, GfK, Nielsen, concurrenten …) geef je het communicatieplan voor jouw productcategorie mee vorm en werk je eigen projecten en acties uit in functie van de door jou vooropgestelde doelstellingen. 

Je enthousiasme werkt inspirerend, ook omdat je de projecten en acties van dichtbij opvolgt.

Je onderhoudt nauwe contacten met je collega’s van aankoop, verkoop, PGM, categorie-analyse ... kortom, zowat over de volledige keten heen. En je werkt dagelijks in teamverband, met je collega’s van ‘categorie-marketing’ (waar je samen met de collega's verantwoordelijk bent voor het totale beheer van categorie-promotie) en die van de ‘productgroep-werking’.

Je werkt in Halle en kan 2 dagen per week aan de slag in onze regionale kantoren.

Profiel:

Ervaring en opleiding – Je hebt een masterdiploma en 3 à 5 jaar ervaring als omnichannel product- of brandmarketeer in FMCG. Daarnaast heb je vooral ook veel goesting om erin te vliegen.
Communicatief sterk en doelgericht – Je kan data omzetten in mensentaal. En nog beter: in een taal die onze klanten aanspreekt.
Autonoom – Je kan zelfstandig werken om je deadlines en resultaten te halen. Tegelijkertijd ben je een teamplayer die jullie gezamenlijk succes vooropstelt.
Analytisch inzicht en oog voor detail – Je kan op basis van data en kennis kritische analyses maken en er concrete acties aan hangen.
Talenkennis – Je communiceert vlot in het Nederlands en hebt een degelijke kennis van het Frans en het Engels.

Wij bieden:

Verantwoordelijkheid en impact – Je krijgt een job met veel verantwoordelijkheid en variatie. Je ziet snel het resultaat van je inspanningen in al onze winkels en communicatiedragers. Je denkt mee op merkniveau en kan dus ook echt het verschil maken.
Opleiding – Je krijg in je eerste weken een grondige opleiding om je de job helemaal eigen te maken. Ook daarna kan je steeds rekenen op de hulp en feedback van je meer ervaren collega’s.
Een sterk merk – Colruyt is een van de grootste brands in het Belgische retaillandschap. Dat betekent voor jou een mooie, uitdagende speeltuin waarin je je ding kan doen.
Stimulerende werkomgeving – Je komt terecht in een dynamisch, tof team van marketeers.
Zelfontplooiing – Je kan bij Colruyt Group een waaier aan opleidingen volgen, om jezelf op professioneel en persoonlijk vlak verder te ontwikkelen.
Extralegale voordelen – Naast een aantrekkelijk loonpakket krijg je ook heel wat extralegale voordelen zoals een bedrijfswagen, maaltijdcheques en winstdeelname.

Contact:

Manon Koutstaal
Halle
28181 - 21XI - UBA
https://jobs.colruytgroup.com/nl/v/16634