Copywriter

Copywriter

CIBG
Copywriter
Bij het CIBG (Centrum voor Informatica voor het Brusselse Gewest) steun je mee de informatisering van 60 overheidsdiensten en -administraties. Samen werken wij aan een dynamisch en professioneel imago voor het Gewest.

Met meer dan 350 collega’s ICT-specialisten werk je op 5 minuten van het Centraal Station, in het knowhow center van het CIBG, dat als vzw opgericht werd en al vele jaren sterk groeit. Wij vinden work-life balance en samenwerking belangrijk en laten onze experten graag samenwerken en kennis en ervaring uitwisselen met onze jonge beloften. Daarnaast bieden wij je heel wat opleidingsmogelijkheden en doorgroeikansen.

Jouw functie
- Als contentspecialist of copywriter ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en beheren en implementeren van de contentstrategie en de contentkalender van verschillende van onze on- en offline kanalen: intranet, www.cibg.brussels etc.
- Je kan je goed verplaatsen in de doelgroepen van het CIBG en je weet hoe je content optimaliseert. Je begrijpt complexe ICT-concepten en zet die om in mensentaal. Jij bent perfect in staat om relevante content te ontwikkelen die “on brand” is en goed aansluit bij onze (lopende) campagnes.
- Je bent goed op de hoogte van de laatste trends op het gebied van content. Daarnaast ben je goed in het analyseren van bezoekersgedrag (medewerkers voor het intranet, bezoekers van onze webstek etc.) en pas je, waar nodig, de bestaande content op aan. Verder kom jij proactief met verbetervoorstellen voor de website. (content én ergonomie) Het nalezen van teksten behoort ook tot één van jouw kerntaken. Je hebt een duidelijke visie op storytelling en contentmanagement.
- Je werkt samen alle andere disciplines binnen onze dienst Communicatie, met name met de 4 projectmanagers communicatie en je rapporteert aan de Communication Manager.

Jouw opleiding en ervaring

- Je hebt een universitair of bachelor-diploma, richting marketing, journalistiek, communicatiewetenschappen of vertaalkunde.
- Je hebt minstens 3 jaar relevante ervaring in een gelijkaardige functie.
- Ervaring met CMS-systemen (kennis van Plone is mooi meegenomen) is een plus.
- Je hebt een basiskennis html en SEO/SEM.
- Je hebt een absolute feeling voor ICT.
- Jouw competenties
- Je hebt sterke communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling.
- Je werkt nauwgezet en hebt oog voor detail.
- Je bent in staat zelfstandig, maar ook in teamverband te werken.
- Je neemt graag initiatieven.
- Je hebt een sterk organisatorisch vermogen waarbij je prioriteiten kan stellen; als geen ander weet je verantwoordelijkheid te nemen voor de deadlines.
- Je werkt resoluut resultaatgericht.
- Je bent pro-actief en je weet processen aan te scherpen.
- Je bent Nederlandstalig met een zeer goede kennis van het Engels. Goede kennis van het Frans is een pluspunt.

Wat je van ons mag verwachten

Wij garanderen je uitgebreide opleidingsmogelijkheden en doorgroeikansen
Ook bieden wij een aantrekkelijk loonpakket met uitgebreide extralegale voordelen.

Verloop van het selectieproces: gesprek met de dienstverantwoordelijke, gesprek met het HR-departement van het CIBG en tot slot een assessment.
http://cibg.brussels/nl/jobs/het-cibg-werft-aan/contentspecialist