Blijf op de hoogte van de belangrijkste insights uit de sector

Maak account

Culinair copywriter met passie voor wijn (Franstalig)

Culinair copywriter met passie voor wijn (Franstalig)

Colruyt Group
Culinair copywriter met passie voor wijn (Franstalig)
Functie:
Bij het interne communicatiebureau van Colruyt Group zorgen multidisciplinaire teams voor de communicatie van onze merken. Als copywriter zet je je pen (en smaakpapillen) in voor inspirerende recepten en wijnbeschrijvingen. Je werkt met een ervaren team voor bekende Belgische retail brands.

Je schrijft op basis van een briefing duidelijke, eenvoudige en consistente recepten uit volgens bepaalde stijlregels. Die recepten publiceren we via verschillende kanalen: folders en kookboeken, de culinaire website, e-mail of video ... Je stemt je tekst af op elk communicatiekanaal en houdt rekening met de taalafspraken.

Daarnaast kan je je passie voor wijn ook uitleven, want je maakt beschrijvingen van de wijnen die Colruyt aanbiedt. Van de herkomst tot de passie van de boeren die de wijn bottelen, jij inspireert fijnproevers en helpt klanten de juiste wijn te kiezen. Je schrijft ook creatieve, inspirerende en informatieve teksten over verschillende producten en thema’s en je leest off- en online teksten na. Af en toe hertaal je de teksten van je Nederlandstalige collega's.

Je komt terecht in een ervaren multidisciplinair team en werkt nauw samen met je collega-copywriters (Nederlands- en Franstalig), ontwerpers, webmasters en fotografen. Kortom, je begeleidt elk project tot het afgerond is. Het resultaat? Kwaliteitsvolle, sexy recepten, met teksten en afbeeldingen die onze klanten uitnodigen om ze uit te proberen. Je deelt je ideeën ook op een proactieve en constructieve manier, en je helpt je collega’s hun kennis te verbeteren.

Je schrijft trouwens niet alleen recepten, je test ze ook regelmatig zelf uit en weet dus precies wat onze klanten moeten en willen weten. Het water loopt je al in de mond bij de gedachte dat je de producten en recepten die je neerpent ook zelf mag ontdekken en proeven.

Je schrijft vanuit onze kantoren in Halle. Je kan 1 à 2 dagen per week regionaal werken (Corbais, Pommeroeul …).

Profiel:
Kennis en ervaring - Je hebt een diploma in een talenrichting (vertaling, filologie ...) en hebt ervaring als copywriter of redacteur.
Redactievaardigheden en teamplayer –  Je hebt een vlotte pen en kan snel en efficiënt creatieve teksten schrijven in een bepaald format. Je bent flexibel en houdt je stipt aan deadlines. Je staat ook open voor feedback van je collega's en geeft zelf respectvol feedback.
Fijnproever en wijnkenner – Je bent heel geïnteresseerd in alles wat met voeding te maken heeft (affiniteit met koken, wijn of sterkedranken is een plus) en je bent op de hoogte van de nieuwste culinaire trends.
Flexibiliteit en initiatief – Je kan je verplaatsen in het hoofd van de klant. Je past jouw teksten aan in functie van het communicatiekanaal (print, online, sociale media ...) en de doelgroep. Je neemt initiatief, overlegt met collega’s en springt bij waar nodig.
Stressbestendigheid – Je houdt het hoofd koel in drukke periodes en respecteert strakke deadlines. Jouw motto? First time right!
Talenkennis – Je hebt een uitstekend taalgevoel. Je beheerst het Frans perfect en hebt een heel goede kennis van het Nederlands.


Wij bieden:
Impact – Je zet je pen in voor bekende nationale retail brands. Het resultaat van je werk wordt bijgevolg direct gezien (en geproefd). Hier haal je veel voldoening uit en je deelt dat goede gevoel met je collega’s.
Uitdaging en no nonsense – Je werkt mee aan verschillende projecten en vindt zeker de creatieve uitdaging die je zoekt. Hoe sneller je dingen oppikt, hoe meer (nieuwe) opdrachten je krijgt. Bovendien communiceren we open, respectvol en oprecht met elkaar.
Opleiding en begeleiding – Je wordt begeleid door je team manager en een coach om je snel vertrouwd te maken met onze bedrijfscultuur en werkmethoden. Colruyt Group biedt ook veel opleidingen voor je professionele en persoonlijke ontwikkeling.
Werkzekerheid – Je krijgt een fulltimecontract van onbepaalde duur bij Colruyt Group, een stabiele en groeiende familie van bedrijven.
Aantrekkelijk loonpakket – Boven op een aantrekkelijk loon krijg je extralegale voordelen zoals een groepsverzekering, maaltijdcheques en winstdeelname.


Contact:
Alison Jouwena
Halle
26732
https://jobs.colruytgroup.com/nl/v/15202