Blijf op de hoogte van de belangrijkste insights uit de sector

Maak account

Digital Performance & Innovation Marketeer

Digital Performance & Innovation Marketeer

Carglass
Digital Performance & Innovation Marketeer
Als Digital Performance Marketeer ben je verantwoordelijk voor het beheer van de instroom van bezoekers naar de Carglass® websites. Door het optimaal inzetten van budgetten, kan je online opportuniteiten genereren en reactiveren. Je bedenkt hiervoor digitale ad campagnes en zet ze op in samenwerking met onze externe partner. Je analyseert, stuurt bij en evalueert. Je houdt hierbij rekening met de evoluties in de markt, optimalisatie-mogelijkheden en potentiële opbrengsten.
Daarnaast zorg je ervoor dat we onze concurrenten steeds een stapje voor bent omwille van jou innovatieve ideeën die je oppikt en die je vertaalt naar een project met businessdoelstellingen.

Taken:
• Je staat in voor het beheer van het business kritische Search Engine Advertising kanalen van Carglass®. Je bepaalt de strategie voor Adwords en Bing. Je volgt de budgetten op en rapporteert. Dagdagelijks stuur je functioneel de medewerkers van onze externe partners aan en je volgt op. Je test, analyseert en evalueert op performantie en profit. Je volgt innovaties op en implementeert ze waar mogelijk. Je overlegt met andere experts binnen de Belron groep.
• Daarnaast ben je verantwoordelijk voor alle digital media en remarketing campagnes binnen Carlgass®. Je adviseert welke digitale mediakanalen best ingezet worden per campagne en kan de resultaten analyseren. Je maakt forecast op rond Return on Investment (ROI) en Return on Ads Spend (ROAS).
• Tot je takenpakket behoort ook het bepalen en beheren van een beleid rondom SEO. Je beheert de tools en stuurt functioneel een extern team aan. Je analyseert en optimaliseert de performance en zoekresultaten. Samen met het content team zorg je voor de nodige teksten rond specifieke thema’s, trends en keywords.
• Je bent de Google Analytics specialist binnen Carglass®. Je beheert de tool, denkt proactief na op de impact bij nieuwe website developments en onderhoudt de views. Je bouwt connecties met andere platformen. Je analyseert resultaten, rapporteert en maakt aanbevelingen naar andere teams.
• Je volgt de markt op en adviseert i.v.m. de impact van digitale innovaties. Op regelmatige basis rapporteer je over de nieuwste trends en opportuniteiten voor onze markt. Je bedenkt een strategie en zet de ideeën om naar haalbare projecten. Je maakt een aanzet tot business case.
• Tot slot plan jij content items in op onze social media kanalen en volgt deze op via ons social media beheerplatform.

Profiel
* Je studeerde digital marketing of volgde een gelijkaardige opleiding
* Bijkomend heb je bij voorkeur 1 tot 3 jaar ervaring in een gelijkaardige job of kan relevante ervaringen voorleggen uit een stage of project uit je vrije tijd
* Je kan recente certificaten voorleggen van Google Ads en Google Analytics.
* Opvolgen van digitale trends zit je in de genen en als persoon ben je iemand die ondernemend is, vlot in teamverband werkt en communicatief sterk is.
* Andere keywords die je omschrijven zijn: analytisch, stressbestendig en resultaatgericht
* Je hebt mondelinge en schriftelijke kennis van het Frans en Engels.

Aanbod
Een uitdagende job met eigen verantwoordelijkheden in een stabiel internationaal bedrijf, in volle groei waar medewerkers en klanten centraal staan. Je bouwt mee aan de digitale marketing afdeling en kan er rekenen op een marktconform salaris in functie van je ervaring, profiel en vaardigheden.
Een marktconform salarispakket aangevuld met extra-legale voordelen ( maaltijdcheques, groeps – en hospitalisatieverzekering, incentive,...)
Hasselt
https://jobs.carglass.be/nl/vind-je-job/2019-14/digital-performance-innovation-marketeer-mv