Blijf op de hoogte van de belangrijkste insights uit de sector

Maak account

Digitale Communicatiestrateeg

Digitale Communicatiestrateeg

Colruyt Group
Digitale Communicatiestrateeg
Functie:
Een digitale communicatiestrateeg heeft bij Colruyt Group een duidelijke opdracht: doordachte communicatieplannen uitwerken voor onze verschillende merken. Reken dus op heel wat variatie in deze uitdagende expertenrol!

Samen met vier collega-communicatiestrategen ben je verantwoordelijk voor het bedenken, uitwerken, implementeren en analyseren van vernieuwende digitale mediastrategieën. Dat doe je onder andere voor Colruyt Laagste Prijzen, Bio-Planet, Collishop, Dreamland, Collect&Go, Dreambaby en OKay. Door die verscheidenheid ziet elke werkdag er anders uit.

Je neemt deze taken op:

Je analyseert de briefings en de merken op zoek naar de échte vraag achter de vraag. Je begrijpt dat je je interne klanten niet zomaar moet geven wat ze vragen, maar wel wat ze nodig hebben.
Vervolgens mix je digitale technologie, consumenteninzichten en mediakennis tot heldere, strategische keuzes die bijdragen aan de merkdoelstellingen van je interne klanten. Je mediaplannen bestaan vooral uit betaalde kanalen, maar het is ook belangrijk dat je die integreert binnen bestaande mediaplannen voor interne kanalen. Daarbij denk je niet alleen aan onze webshops, maar maak je ook de vertaalslag naar de winkels.
Je mediaplannen en de bijhorende argumenten stel je in klare, overtuigende taal voor aan je interne klanten. Na hun goedkeuring lanceer je de campagne, volg je ze op en stuur je ze tijdig bij indien nodig.  
Om alle campagnes zo goed mogelijk uit te werken, werk je nauw samen met onze conceptuele en creatieve teams. Je bespreekt dan o.a. de boodschap, de kanalen en de afstemming hiervan op de doelgroep.
Je staat dagelijks in contact met externe mediapartners (regies, agentschappen, ad technology partners …) die de advertenties inplannen. Daarbij zoek je continu naar de meest optimale en rendabele manier om samen te werken.
Samen met je interne klanten, externe partners en het analytics-team bepaal je de KPI’s per campagne. Daarna volg je ze grondig op en rapporteer je hierover naar de marketeers.
De markt van de digitale media heeft geen geheimen voor jou. Dankzij je externe focus blijf je altijd op de hoogte van de laatste trends en mogelijkheden. Die kennis geef je ook door aan geïnteresseerden binnen onze organisatie.
Je werkt voltijds in ons kantoor Hellebroek in Halle, waar het interne marketing- en communicatiebureau van Colruyt Group (CCX) gevestigd is.

Profiel:
Opleiding en ervaring – Je behaalde een bachelor- of masterdiploma en kent het digitale medialandschap als je broekzak. Bovendien heb je aantoonbare ervaring met mediastrategie.
Kennis van mediatools ­– Als communicatiestrateeg werk je dagelijks met heel wat tools en/of mechanismen. Je vindt vlot je weg in Adwords, Facebook-advertentiebeheer, ad serving technology, Google Analytics, affiliate marketing, (dynamic) remarketing en programmatic advertising.
Communicatie – Je komt dagelijks in contact met heel wat collega’s, interne klanten en externe partners. Daarbij is het belangrijk dat je stevig in je schoenen staat, helder communiceert en kan onderhandelen.
Resultaat- en cijfergericht – Je bent commercieel ingesteld, sterk in cijferanalyse en verbindt branding moeiteloos met performance.

Wij bieden:
Stimulerende werkomgeving – CCX creëert campagnes voor tientallen merken, maakt gebruik van de nieuwste digitale technologieën en heeft heel wat inhouse expertise. Bovendien mag je aan de slag met mooie mediabudgetten.  
Ruimte voor initiatief – Je krijgt veel verantwoordelijkheid en werkt mee aan de digitale groei van onze merken. Dat geeft je de kans om initiatieven te nemen en je stempel te drukken.
Grondige opleiding – Reken bij Colruyt Group op een ruim aanbod van interne en externe opleidingen, afgestemd op jouw ervaring en competenties. Zo ontwikkel je optimaal je talenten.
Extralegale voordelen – We bieden je een aantrekkelijk loonpakket met extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, winstdeelname en een hospitalisatieverzekering.

Contact: Lies Walckiers
Halle
VLR4 - 23315 - UBA
https://jobs.colruytgroup.com/nl/v/11619