Digitale marketeer Colruyt

Digitale marketeer Colruyt

Colruyt Group
Digitale marketeer Colruyt
Intro:

Colruyt Group telt meer dan 28.000 medewerkers en meer dan 20 ondernemingen. Dat zijn niet alleen verschillende winkelformules, zoals Colruyt, OKay en Dreamland, we hebben ook een eigen communicatiebureau, vleesverwerkingsbedrijf, technische dienst … Dat maakt de groep een van de grootste privéwerkgevers van het land. We zijn een stabiel bedrijf dat menselijkheid en waarden hoog in het vaandel draagt. Daarom geloven én investeren we in onze medewerkers.


Colruyt Group heeft verschillende ondersteunende afdelingen en diensten om alle ondernemingen draaiende te houden. Corporate Marketing doet marktonderzoek en bepaalt de corporate marketingstrategie van de groep. Als medewerker van de dienst Marketing kom je dagelijks in contact met de missie en waarden van de groep en zorg je ervoor dat ze in alle interne en externe communicaties verwerkt worden.


Functie:

Als marketeer werk je aan de digitale strategie van Colruyt. Je bepaalt hoe we onze digitale kanalen zinvol inzetten.

234. Zoveel winkels heeft Colruyt in België. Als digitale marketeer ben je verantwoordelijk voor de digitale marketingcommunicatie van Colruyt. Daarvoor werk je samen met product owners, digitale roadmap managers, marketeers … Dankzij jou kunnen nog meer klanten profiteren van de laagste prijzen!

Colruyt communiceert op verschillende manieren met zijn klanten. Tweewekelijkse folders, een website, een app, een Facebookpagina, spotjes op radio en televisie … Als marketeer geef je de digitale plannen mee vorm en werk je eigen projecten en campagnes uit. Je werkt een volledig communicatieplan voor alle digitale kanalen uit zodat die onze campagnes maximaal ondersteunen.

Naast je digitale taken, werk je als marketeer ook op een productcategorie. Wijn of fruit, bijvoorbeeld. Je verwerft om te beginnen de nodige marktdata en inzichten. Vervolgens stel je op basis daarvan een uitgebreid communicatieplan op, inclusief situatieschets, duidelijke doelstellingen en een planning van de campagnes en promo-acties. Kortom: wanneer wil je welke boodschap voor welke doelgroep brengen? Dat doe je vlot met programma’s zoals SAS en Tableau.

In een volgende fase concretiseer je jouw plannen. Je denkt na over het juiste medium en over mogelijke promoties. Hoe kan je dat in een aantrekkelijke campagne gieten?

Je brieft het creatieve team grondig, zodat zij meteen aan de slag kunnen. Je enthousiasme werkt inspirerend, ook omdat je de campagnes van dichtbij opvolgt. Bereikt onze MyColruyt-app de juiste doelgroep? En behaalt het Merkenfestival online de vooropgestelde doelstellingen?

Eenmaal een campagne afgelopen is, analyseer je natuurlijk ook de resultaten. Zijn de doelstellingen gehaald? Je onthoudt wat beter kan en wat net heel vlot liep.

Je werkt in Halle, in het hoofdkantoor van Colruyt Group.

Profiel:

Ervaring – Je hebt minstens 5 jaar ervaring in marketing of brand management en hebt voeling met online marketing. Je hebt ook ervaring met marktdata (Nielsen en GFK) en online dashboards. Je weet hoe je inzichten uit al die data kan halen om onze digitale touchpoints en campagnes nog beter te maken.
Communicatie – Je kan data omzetten in mensentaal. En nog beter: in een taal die onze klanten aanspreekt. Zo slaag je er telkens weer in om de campagnedoelstellingen te halen.
Autonomie – Je bent in staat om zelfstandig naar deadlines en resultaten toe te werken. Je bepaalt in functie daarvan je to do’s.
Analytische geest – Je ontwikkelt touchpoints en campagnes niet enkel vanuit je buikgevoel. Je gaat uit van data-analyses en statistieken.
Talenkennis ­– Nederlands is de voertaal in ons bedrijf. Maar je communiceert ook vlot met je Franstalige collega’s.

Wij bieden:

Work-life balance – Je deelt je tijd zelf in dankzij de glijdende kantooruren. Je hoeft je werk dus niet mee naar huis te nemen. Overuren worden altijd vergoed. En da’s maar normaal, toch?
Impact – Colruyt is een bekend en geliefd merk. Als marketeer kan je de duurzame relatie met de klanten verder uitbouwen.
Verantwoordelijkheid – Je krijgt de vrijheid om je projecten zelf tot een goed einde te brengen. Je marketingplan wordt niet van buitenaf opgelegd, maar ligt in de handen van jou en je collega’s. Dat brengt heel wat verantwoordelijkheid met zich mee.
Netwerk – Je werkt nauw samen met product owners, webanalisten, marketeers, aankopers, leveranciers … Zo kan je snel een ruim netwerk uitbouwen binnen en buiten Colruyt Group.
Aantrekkelijk loonpakket – Je krijgt een marktconform nettoloon met tal van extralegale voordelen zoals winstdeelname en een hospitalisatieverzekering.
Halle
VLR4 - 22228 - UBA
https://jobs.colruytgroup.com/nl/v/10823