Blijf op de hoogte van de belangrijkste insights uit de sector

Maak account

Directeur Fondsenwerving, Campagne en Communicatie (m/v)

Directeur Fondsenwerving, Campagne en Communicatie (m/v)

WorldBridge Partners voor Kom op tegen Kanker
Directeur Fondsenwerving, Campagne en Communicatie (m/v)
Onze klant, Kom op tegen Kanker, speelt als niet-gouvernementele organisatie een voortrekkersrol in de strijd tegen kanker in Vlaanderen. We hebben drie grote doelen: kanker vermijden, bestrijden en verzachten. Concreet willen we ervoor zorgen dat minder mensen kanker krijgen, meer mensen de ziekte overleven en dat de levenskwaliteit van (ex-)kankerpatiënten verbetert.

Om dat te bereiken, investeren we in zorg, wetenschappelijk onderzoek, beleidsbeïnvloeding en informatie en preventie. Het geld om onze doelen te realiseren komt van giften, acties en legaten. Kom op tegen Kanker bestaat uit een 80-tal vaste medewerkers, honderden vrijwilligers en duizenden actievoerders en donateurs.


Jouw functie

Je zal een dubbele functie vervullen: die van directeur Fondsenwerving, Campagne en Communicatie en die van diensthoofd Fondsenwerving.

Als directeur bepaal je samen met je vijf collega-directeurs de koers die Kom op tegen Kanker de komende jaren zal varen. Jouw focus ligt daarbij op fondsenwerving, communicatie en campagnes. Deze drie gelijknamige sterke teams stuur je aan. Samen met de diensthoofden van Communicatie en Campagne stippel je een marketingstrategie uit om het sterke merk Kom op tegen Kanker verder uit te bouwen en zo de doelstellingen te realiseren. Jullie optimaliseren de bestaande fondsenwervingsmodellen, communicatie en campagnes (Plantjesweekend, 1000 km, 100km-run, Iedereen tegen Kanker, De Pet op tegen Kanker …). Jullie verkennen nieuwe mogelijkheden om een nog groter publiek te verenigen en te mobiliseren in onze strijd tegen kanker. Tot slot evalueer je de financiële opbrengsten van de verschillende campagnes en bewaak je als eindverantwoordelijke de budgetten voor jouw afdeling.

Als diensthoofd Fondsenwerving stuur je twee interne medewerkers en zes districtscoördinatoren aan. Zij zijn de onmisbare schakel tussen Kom op tegen Kanker en de duizenden actievoerders in heel Vlaanderen en Brussel. Je zorgt voor een hecht team, ondersteunt je teamleden en weet hen te inspireren en enthousiasmeren. Je volgt trends in fondsenwerving op de voet en bepaalt op dit gebied de strategie en beleidsplannen. Daarnaast exploreer je de mogelijkheden in de B2B-markt en zet een performant businessplan op poten.

Je profiel

Opleiding

Je genoot een hogere opleiding (Business Management, Marketing, Menswetenschappen …).
Kennis en ervaring

Je hebt minimaal tien jaar ervaring in marketing, communicatie of sales.
Als je vertrouwd bent met de wereld van ngo’s en fondsenwerving, heb je een streepje voor.
Vaardigheden

Je bent in staat om een visie te ontwikkelen en bent overtuigend in het overbrengen van deze visie naar diverse groepen stakeholders.
Je weet je medewerkers op een positieve manier aan te sturen. Door hen te inspireren en te enthousiasmeren en te ondersteunen waar nodig, weet je het beste uit je team te halen.
Netwerken is jouw ding en je bent dan ook een krak in het uitbouwen en onderhouden van relaties op alle niveaus.
Je hebt een vlotte babbel en bent makkelijk in de omgang, of je nu op een algemene vergadering, bij donateurs of op een lokale actie bent.
Je bent een ondernemer, hebt zin voor initiatief en kan ook anderen inspireren om initiatief te nemen.
Je bent gericht op het behalen van resultaten en doelstellingen, zonder het aspect van de samenhorigheid, solidariteit en warmte van onze fondsenwervingsmodellen uit het oog te verliezen.
Occasioneel avond- en weekendwerk schrikt je niet af.
Wat bieden we jou?

Een sterk en ervaren team in een organisatie met een uitstekende reputatie.
Een maatschappelijk geëngageerde omgeving met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.
Een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur, voltijds, competitieve verloning aangevuld met extralegale voordelen (verzekeringen, maaltijdcheques, gratis openbaar vervoer).

Interesse?

Is deze job je op het lijf geschreven? Bezorg dan jouw cv en motivatiebrief vóór 8 maart aan veerle@worldbridgepartners.com. Heb je vragen over de inhoud van de job? Contacteer dan els.scheppers@komoptegenkanker.be.
Brussel
veerle@worldbridgepartners.com