Blijf op de hoogte van de belangrijkste insights uit de sector

Maak account

Directeur/Directrice Fondsenwerving, Marketing & Communicatie (m/v/x)

Directeur/Directrice Fondsenwerving, Marketing & Communicatie (m/v/x)

Plan International Belgium
Directeur/Directrice Fondsenwerving, Marketing & Communicatie (m/v/x)
Plan International Belgium werkt al 35 jaar aan een wereld die rechtvaardig en veilig is voor alle kinderen. Alle kinderen hebben recht op onderwijs en kansen. Die rechtvaardigheid begint bij dezelfde kansen voor meisjes als voor jongens. Meisjes worden nog te vaak achtergesteld en gediscrimineerd, soms zelfs bedreigd en mishandeld. Met projecten in 70 landen, en ook in België zelf, wil Plan International impact genereren, op het vlak van beleid en sensibilisatie en met concrete projecten.

Fondsenwerving is essentieel voor onze organisatie. Plan International is voor een groot deel afhankelijk van de inkomsten via donaties, met tienduizenden trouwe donateurs. Het onderhouden en verder verbeteren van de relaties met die bestaande donateurs, maar ook het aantrekken van nieuwe, wordt de kern van je opdracht. Je doet dit met een team van 14tal mensen, in drie sub teams:
1. Aantrekken, werven en behouden van donateurs
2. CRM-strategie & planning, coördinatie & data analyse
3. Marketing & communicatie

Het donateur team heeft een digitale transitie nodig. Jouw opdracht zal eruit bestaan om meer processen te automatiseren en de service te verbeteren. Daarnaast heeft Plan een uitgebreide vrijwilligerswerking, en zal jij samen met je team de vrijwilligers aansturen in fondsenwervende acties en events.
Je werkt samen met de IT-afdeling aan een geïntegreerd CRM-systeem met in jouw team de marketeer en de data analist die je campagnes zullen sturen en bijsturen.
Het marketing & communicatie team vertaalt je fondsenwerving strategie in acties en doelen. Het wordt jouw taak om samen met hen hun planning en doelstellingen vast te leggen en samen met je collega-directeurs de koers te bepalen. Tegelijkertijd lever je met je team expertise in een ondersteunende rol voor de sensibiliserende communicatie.
Jij zorgt voor de inkomsten die nodig zijn om als organisatie impact te hebben. Dat betekent dat je één oog op het budget en het andere op de inhoud en ROI houdt. Je bent betrokken bij het project van Plan en op de hoogte van de activiteiten in de andere teams. Je hebt een neus voor de verhalen die je kan linken aan campagnes.
De communicatie-experten en externe partners (agentschappen) zet je in voor die inhoud. Jouw team is ook de interne dienstverlener en de ‘verhalenfabriek’ van de organisatie. Jullie werken samen met de persverantwoordelijke, het Positioning Team en de beleidsvormende cel.

Je profiel:

Opleiding
• Je genoot een hogere opleiding (master)
Kennis en ervaring
• Je hebt minimaal tien jaar ervaring in verkoop en/of marketing; en als je het niet studeerde heb je opleidingen gevolgd.
• Je hebt minimaal vijf jaar ervaring in People management en je hebt eventueel ook opleidingen gevolgd.

Vaardigheden en attitude:
• Je wordt warm van het behalen van concrete resultaten op een kwalitatieve manier.
• Je bent een ondernemer, hebt een neus voor kansen en opportuniteiten en speelt daar tactisch en strategisch op in.
• Je vindt het geweldig als je team samen met jou enthousiast is over de missie.
• Je bent graag bij de donateurs en de vrijwilligers op het terrein.
• Je wil in de eerste plaats een ambassadeur voor Plan International Belgium zijn.
• Je bent in staat om een krachtige visie rond sales en marketing en communicatie binnen de strategie van Plan International te ontwikkelen en deze actief te implementeren en te laten leven binnen en buiten de organisatie.
• Je bent als lid van het managementteam een bruggenbouwer, je werkt graag samen en transversaal met andere teams binnen de organisatie en met externe partners.
• Je wil bij een ngo werken en meer specifiek deze ngo. Ervaring bij een ngo is niet nodig.

Wat bieden we jou?
• Een divers en ervaren team in een organisatie met een duidelijke strategie.
• Een maatschappelijk geëngageerde omgeving met een uitstekende reputatie en hoogopgeleide en gedreven mensen.
• Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling in een zowel Belgische als internationale context.
• Een voltijdse arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur, een binnen de ngo-sector competitieve verloning aangevuld met extralegale voordelen (groepsverzekering, hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques, gratis openbaar vervoer).

Plan International is gelegen in het hartje van Brussel, naast het Centraal Station
Interesse?
Is deze job je op het lijf geschreven? Bezorg dan jouw cv en motivatiebrief uiterlijk tegen 08/06/2019 via https://www.planinternational.be/nl/directeur-fondsenwerving-marketing-communicatie met referentie “Directeur FMC 2019”.
Brussel
Directeur/Directrice FMC 2019
via https://www.planinternational.be/nl/directeur-fondsenwerving-marketing-communicatie