Blijf op de hoogte van de belangrijkste insights uit de sector

Maak account

E-commerce & Digital Manager Benelux (m/v)

E-commerce & Digital Manager Benelux (m/v)

Yves Rocher
E-commerce & Digital Manager Benelux (m/v)
In deze functie rapporteer je aan onze CEO en maak je deel uit van het Directiecomité. Je bent verantwoordelijk voor het definiëren van de digitale marketingstrategie (zowel on-site en media) van Yves Rocher België, Yves Rocher Nederland en Yves Rocher Luxemburg. Ook ben je verantwoordelijk voor het beheer & de sturing van het jaarlijks budget, P&L en het verzorgen van een regelmatige performancerapportage.

Bij het uitvoeren van deze strategie vertrouw je op de centrale, interne teams en agentschappen terwijl je er tevens voor zorgt dat de doelstellingen worden behaald.

Hiervoor moet je alle hefbomen van de digitale marketing onder knie krijgen en verantwoordelijkheid nemen voor de prestaties van de investeringen, omzet, marge en merkimago.

Taken & verantwoordelijkheden :

E-Commerce Strategie & Administratie van de websites yves-rocher.be en yves-rocher.nl:

Verantwoordelijk voor de algemene prestaties van de BE & NL websites en E-Commerce.

Nauw samenwerken met het centrale projectteam en externe leveranciers ter plaatse om verbeteringen aan te brengen

De site beheren en ontwikkelen om nieuwe klanten te werven en te behouden, de verkoop en de klantervaring te optimaliseren op een wereldwijde basis.

Identificeren en markeren van producten en promoties

 

Digitale media :

Ontwikkeling en implementatie van de klantenacquisitiestrategie over alle kanalen (SEO, SEA, Social media, Affiliatie, Display, Programmatic, retargeting, E-CRM...) voor E-Commerce en retail (web to store campagnes)

Beheer en opvolging van het merkimago in samenwerking met de communicatie- en marketingteams

Beheer en ontwikkeling van instrumenten en KPI's om de prestaties van de verschillende kanalen te meten, rekening houdend met de CPA, het wervingsvolume en de doelstellingen voor de levensduur.

Uitwerking van het E-CRM-plan met het klantenmarketingteam en beheer van de routing van de E-Commerce e-mailings.

 

Management:

Beheer van het e-Commerce team (7 personen: 1 online marketing manager, 1 project manager, 1 traffic manager, 2 webdesigners, 2 webmasters)

Betrokkenheid bij de activiteiten en de globale strategie van de dochteronderneming als lid van het Directiecomité

Betrokkenheid bij ad hoc projecten

Jij bent onze ideale kandidaat als je je hierin kan terugvinden :

7 tot 10 jaar ervaring in digitaal, waarvan minstens 5 jaar als Digital / E-commerce Manager voor een merk dat bekend staat om de kwaliteit van zijn e-commerce expertise en zijn cultuur van online prestaties.

Uitstekende kennis van de digitale omgeving en de verschillende online marketingkanalen (SEA, SEO, Social Media, Affiliatie, Display...) evenals technische beperkingen (codes, talen, webmastering, tracking, webdesign etc.) en business tools (Hybris, Google Analytics, Business Manager, Google Ads, AB tests etc.).

Zelfverzekerd, enthousiast en met een strategische visie en sterk leiderschap. In staat om als een team te werken in het hele bedrijf en om interne en externe medewerkers in te schakelen.

Terwijl je in staat bent om strategisch te denken, kun je op operationeel niveau betrokken raken.

Uitstekende analytische vaardigheden met het vermogen om complexe gegevens te begrijpen.

Ambitieus en in staat om te managen in een veranderende omgeving.

Uitstekende vaardigheden op het gebied van planning en projectmanagement; Goed georganiseerd en comfortabel in het beheer van aanvragen.

Nederlandstalig profiel die vloeiend Frans en Engels kan spreken
Kain, Doornik
https://jobs.yves-rocher.be/nl/e-commerce-digital-manager-benelux-m-v