E-commerce manager Solucious

E-commerce manager Solucious

Colruyt Group
E-commerce manager Solucious
Functie:
Als e-commerce manager kijk je naar de webshop van Solucious met een frisse ondernemersblik. Je test, beheert en verbetert hem. Solliciteer snel!

Status-quo? Niks voor jou! Als e-commerce manager kijk je met een frisse ondernemersblik naar de nieuwe webshop van Solucious, het foodservicebedrijf van Colruyt Group. Je gaat aan de slag met analytics en A/B-testing om de webshop zo gebruiksvriendelijk en aantrekkelijk mogelijk te maken.

Solucious levert in heel België voedingsartikelen aan professionele klanten: restaurants, ziekenhuizen, bedrijven … Zij bestellen alles wat ze nodig hebben op onze website. Om het hen nog wat makkelijker te maken, lanceren we binnenkort een gloednieuw e-commerceplatform!

Daarom zoeken we een e-commerce manager. De Colruyt-winkels hebben een gerant, de webshop van Solucious heeft jou. Jij test het e-commerceplatform, bouwt het verder uit en denkt constant aan verbetering. Van zijn eerste klik tot na de bestelling is de klant jouw verantwoordelijkheid.

Je snapt welke weg klanten op een website afleggen. Waar klikken ze? Hoe zoeken ze? Je krijgt regelmatig een hele lijst analytics binnen. Jij interpreteert al die data en trekt er conclusies uit. Stel: een klant krijgt 0 zoekresultaten. Dan onderzoek jij hoe dat komt. Komen de zoekwoorden niet overeen met de trefwoorden bij de producten? Of zit het product nog niet in ons assortiment? Tijd om actie te ondernemen!

Deze vragen stel je jezelf op een doordeweekse dag:

Wat wil een klant weten? Je stemt de productinformatie daarop af.
Welke nieuwe functies kunnen ons e-commerceplatform nog beter maken? Bieden ze een meerwaarde voor onze klanten? Je houdt de ontwikkelingen op de markt goed in de gaten.
Een chatfunctie, heeft dat meerwaarde voor onze klanten? Je denkt na over modules voor klantenfeedback en kiest welke methode het best bij ons past.
Hoe verhoog ik de conversie? Je analyseert en optimaliseert de conversiefunnel en customer journey.
Wat is beter: banner x of y? Met A/B-testing onderzoek je welke button, suggestie of call-to-action écht het best werkt.
Je werkt in onze kantoren in Bornem. Soms werk je vanuit Halle of Lot, bijvoorbeeld om te overleggen met de collega’s ter plaatse.

Profiel:
Ervaring –  Je hebt minstens 2 jaar ervaring als webshop manager. Je weet niet alleen wat het is om een webshop te beheren, maar vooral ook hoe je hem uitbouwt en verbetert. Ervaring met CRM? Da’s zeker een pluspunt.
Analytische skills – Je werkt vlot met Adobe Analytics of vergelijkbare software. En nog belangrijker: je kan al die data interpreteren en omzetten in mensentaal. Zo kunnen ook je collega’s er meteen mee aan de slag.
Overtuigingskracht – Als je een goed idee hebt, dan ga je er ook écht voor. Met jouw enthousiasme zorg je voor een sterk draagvlak bij de marketeers en het management.
Doorzetter – Je bent niet bang om eens de mist in te gaan en beschouwt een ‘neen’ niet als een mislukking. Je bent een geboren vernieuwer en streeft naar een continue verbetering van onze webshop.
Talenkennis ­– Nederlands is de voertaal in ons bedrijf. Je communiceert dus vlot in het Nederlands tijdens vergaderingen en briefings.

Wij bieden:
Work-life balance – Je deelt je tijd zelf in dankzij de glijdende kantooruren. Je hoeft je werk dus niet mee naar huis te nemen. Overuren worden altijd vergoed. En da’s maar normaal, toch?
Opleiding – Je krijgt enkele specifieke opleidingen, bijvoorbeeld over onze software- en analysepakketten. En daarnaast kies je uit een waaier aan opleidingen voor je professionele en persoonlijke ontwikkeling.
Impact – Je vult je job voor een groot stuk zelf in. Je krijgt heel wat verantwoordelijkheden en kunt écht iets realiseren. Als de webshop goed draait, heeft dat een groot effect op onze verkoopcijfers.
Netwerk – Je werkt nauw samen met marketeers, IT’ers, communicatie-experten … Zo kan je snel een ruim netwerk uitbouwen binnen en buiten Colruyt Group.
Vergoeding – Je krijgt een aantrekkelijk loonpakket met tal van extralegale voordelen zoals winstdeelname, een firmawagen en een hospitalisatieverzekering.

Contact:
Sofie De Camps
Bornem
22321-YH45-UBA
https://jobs.colruytgroup.com/nl/v/10899