Blijf op de hoogte van de belangrijkste insights uit de sector

Maak account

Information Quality Manager

Information Quality Manager

Colruyt Group
Information Quality Manager
Functie:

Als information quality manager stroomlijn je informatie en data binnen de vakgebieden media, marketing promotion en customer. Je stelt de glossary op van veelgebruikte termen en monitort de kwaliteit van klantendata. Een boeiende job voor een gedreven informatiespecialist.  

Informatiebeheer is bij Colruyt Group van het hoogste belang. Als information quality manager binnen het VAKcentrum Marketing zorg je er mee voor dat iedereen dezelfde taal spreekt.

Je stelt de glossary op voor verschillende vakgebieden: interne woordenlijsten met definities van veelgebruikte termen. Hierin word je bijgestaan door het VAKcentrum Informatie en zit je samen met projectverantwoordelijken, data stewards en data owners … Je verzamelt en structureert de informatie en maakt die intern beschikbaar.

Als information quality manager monitor je ook de kwaliteit van klantendata (op basis van rapporten) en stel je kwaliteitsindicatoren op. Een voorbeeld: we hebben ruim 4 miljoen klanten, maar van hoeveel mensen hebben we een e-mailadres? Is dat veel of weinig? Hoe komt dat? Via welk proces kunnen we dit aantal doen stijgen? Kunnen we bestaande processen optimaliseren? Enz. 

Een uitdagende job voor een ondernemende informatiespecialist die heel conceptueel en gestructureerd kan nadenken. En die ook beschikt over de nodige overtuigingskracht om binnen het bedrijf het belang van heldere communicatie en zuivere informatie te promoten.

Je werkt in Halle, maar kan tot twee dagen per week telewerken.

Profiel:

 Diploma en ervaring – Je hebt een masterdiploma of gelijkwaardige ervaring. Daarnaast heb je al kennis van informatiebeheer, meting en opvolging van indicatoren en rapportering.
Oog voor detail – Je werkt dagelijks met kleine details die een groot verschil maken. Je collega’s kunnen met een gerust hart op jou vertrouwen.
Communicatieskills – Je overlegt helder en efficiënt met allerlei medewerkers. Je speelt ook de rol van ‘ambassadeur’: je overtuigt alle partijen van het belang van kwaliteitsvolle informatie.
Inzicht in processen – Je werkt je snel in werkwijzen in en begrijpt hoe informatie doorheen processen wordt doorgegeven en verwerkt.
Talenkennis – Je communiceert dagelijks in het Nederlands met je collega’s – gesproken en geschreven. Een goede kennis van het Engels is noodzakelijk om met alle tools te werken en om met anderstalige medewerkers te overleggen. Kennis van het Frans is een pluspunt.

Wij bieden:
Stimulerende werkomgeving – Je wordt omringd door specialisten en bent mee met de laatste trends in informatiebeheer.  
Permanent bijleren – Je komt met heel wat verschillende mensen en diensten in contact en leert dagelijks bij. Daarnaast krijg je de kans om opleidingen te volgen zodat je je talenten volop kan ontwikkelen.
Aantrekkelijk loonpakket – Boven op een aantrekkelijk loon krijg je extralegale voordelen zoals maaltijdcheques en winstdeelname.
Halle
26959-UBA-1HJ3
http://jobs.colruytgroup.com/nl/v/15966