Blijf op de hoogte van de belangrijkste insights uit de sector

Maak account

Innovation Officer Center of Excellence

Innovation Officer Center of Excellence

Colruyt Group
Innovation Officer Center of Excellence
Functie:
Ondernemerschap en zin voor innovatie zitten diep in de cultuur van Colruyt Group. Jij bent de facilitator die mensen, ideeën en expertise daarrond samenbrengt. Je bouwt een community uit en creëert mee de ideale voedingsbodem voor innovatieve projecten. Een uitdagende pioniersjob voor een creatieve verbinder!Buren voor elkaar boodschappen laten doen via Connect, aanhuislevering in Brussel, digitale workshops voor consumenten, robotisering binnen logistiek, waterstof aanbieden bij DATS 24 … Het is maar een greep uit de innovatieve projecten die ontstaan en getest worden binnen Colruyt Group.

Als Innovation Officer binnen ons Center of Excellence Innovatie verbind je de innovators met de realisators.  Je coördineert de uitbouw van een innovatie-community waarbinnen kennis, nieuwe ideeën en informatie vlot doorstromen. Dat kan onder meer door experts met verschillende achtergronden en disciplines samen te brengen, opleidingen te organiseren, (communicatie)tools aan te reiken, informatie te centraliseren en best practices te delen. Kortom: samen met je team zorg je ervoor dat onze innovatiecultuur nog sterker wordt en faciliteer je een goede context waarin ideeën in uitvoering worden gebracht.

Je werkt nauw samen met onze businessunits (bv. Collect&Go, DATS 24, Colruyt Laagste Prijzen, Colruyt Group Academy …) en R&D-afdelingen die de innovatieprojecten uitrollen, en met medewerkers van VAKcentra binnen andere domeinen.

Wat doe je concreet?

Coördinerend aanspreekpunt: je brengt een intern netwerk van medewerkers samen die binnen de groep bezig zijn met innovatie. Doel? Kennisdeling, inspiratie en co-creatie. Daarvoor zet je verschillende communicatiekanalen in, zowel offline (events, inspiratiesessies …) als online (blog, nieuwsbrief …) en reik je tools aan om makkelijk met elkaar in contact te komen.
Ondersteunen van vakmanschap: samen met onze partners organiseer en faciliteer je opleidingen rond innovatie. Je stelt de nodige documentatie ter beschikking van je netwerk en zorgt voor professionele begeleiding en beheer op vlak van tooling.
Informatie beheren: je organiseert en centraliseert informatie op zo’n manier dat elke stakeholder relevante info snel en intuïtief kan terugvinden. Je zorgt dat die informatie via de juiste kanalen kan doorstromen en bewaakt op elk moment de kwaliteit ervan. Je herwerkt ook de informatie tot aantrekkelijke content.
Expertise verankeren: je brengt best practices op vlak van innovatie in kaart en stelt die ter beschikking van de verschillende stakeholders binnen ons bedrijf.
Je werkt in Halle.

Profiel:
Kennis en ervaring – Je hebt een bachelorsdiploma en al een paar jaar ervaring in een professionele omgeving. Daarnaast heb je affiniteit met communicatie en interesse in het werken met verschillende communicatietools (SharePoint, Teams, Wordpress). Je hoeft nog geen expert te zijn, maar wel leergierig en enthousiast om te groeien in verschillende domeinen en jezelf en ons Center of Excellence verder te ontwikkelen.
Creatieve bruggenbouwer – Jouw job is een stukje pionierswerk en je krijgt energie van mensen, ideeën en expertise te verbinden. De geijkte paden daarvoor zijn bij ons nog niet geëffend. Het is een continu proces dat altijd in beweging is. Naast de evidente opties zie je dus zeker ook de opportuniteiten om creatieve oplossingen te bedenken en aan te reiken.
Zin voor initiatief en flexibel – Je hebt een hands-on-mentaliteit en voelt je comfortabel in een omgeving met weinig houvast. In veranderende omstandigheden vind jij altijd een manier om je werk zo efficiënt mogelijk uit te voeren. Bovendien werk je gestructureerd en bewaar je steeds het overzicht.
Zelfstandig – Je bent een teamplayer, maar kan tegelijk zelfstandig werken.
Talenkennis – Je communiceert vlot in het Nederlands en het Engels en hebt een basiskennis van het Frans, zodat je met al je collega’s, partners en stakeholders goed kan samenwerken.

Wij bieden:
Dynamische en stimulerende werkomgeving – Je komt terecht in een boeiende en dynamische omgeving waarin we je veel ruimte geven voor initiatief en persoonlijke groei.
Opleidingsmogelijkheden – Wij bieden je kansen om te groeien en voortdurend bij te leren. Colruyt Group investeert met interne en externe opleidingen continu in jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling.
Zekerheid – Je krijgt een contract in een stabiel en groeiend bedrijf.
Aantrekkelijk loonpakket – Boven op een aantrekkelijk loon krijg je extralegale voordelen zoals een bedrijfswagen, maaltijdcheques en winstdeelname.
Halle
28624 - 21XI - UBA
https://jobs.colruytgroup.com/nl/v/17150