Blijf op de hoogte van de belangrijkste insights uit de sector

Maak account

Internationale Marketingstrateeg Colex (Colruyt Group Export)

Internationale Marketingstrateeg Colex (Colruyt Group Export)

Colruyt Group
Internationale Marketingstrateeg Colex (Colruyt Group Export)
Functie:
Ben jij gepassioneerd door het internationaliseren van merken? En wil je dat doen voor de eigen merken van Colruyt Group? Je uitdaging is om onze merken sterk te maken in verschillende landen. Een hands-on pioniersjob voor een gedreven marketingstrateeg!Colex, de exportafdeling van Colruyt Group, levert meer dan 4.500 artikelen aan retailers en distributeurs overal ter wereld, met een bijzondere aandacht voor onze eigen merken: Boni Selection, Everyday, Culino en Graindor.

Als marketingstrateeg is het jouw missie om die merken sterk in de markt te zetten in de landen waar Colex actief is. Daarvoor stel je onder meer een marketingplan op met next steps voor de komende jaren. Ook het strategische plan van Colex geef je mee vorm. De bedoeling is dat je na een jaar goed op de hoogte bent van de internationale exportmarkt en de noden van onze klanten en markten. Om informatie te sprokkelen kan je rekenen op ervaren salesmanagers, lokale partners en andere diensten binnen Colruyt Group. Een gezonde dosis pioniersbloed is een noodzaak, want de marketingdienst van Colex is nieuw, waardoor je veel vrijheid krijgt om je eigen stempel te drukken.

Je werkt vanuit Sint-Pieters-Leeuw, maar belandt in een heel internationale organisatie. Colex verzendt jaarlijks zo’n 1.300 containers met voedings- en niet-voedingsproducten naar klanten over heel de wereld: winkeliers, grossiers, distributeurs en supermarkten. Zo’n 70 % bevindt zich in Afrika, maar we zijn ook actief in Azië en de Franse overzeese gebieden. Je komt in contact met verschillende culturen en lokale partners. Jaarlijks ga je zelf op buitenlandse missie of beursbezoek. Zo hou je voeling met de markt en verken je nieuwe opportuniteiten.

Je werkt nauw samen met je collega’s van Sales. Je ondersteunt hen en helpt keuzes maken en prioriteiten stellen. Naast strategisch werk speel je een actieve rol in de opmaak van de tactische marketingplannen en ben je niet bang om samen met de marketeers ook het operationele stuk vast te nemen.

Wat doe je concreet?

Je vertaalt de Colex-strategie naar een strategisch marketingplan.
Je ondersteunt de key accounts en marketeers om de marketingcampagnes tactisch vorm te geven: welke acties doen we in welke landen? Via welke kanalen?
Je bewaakt de positionering en de merkidentiteit van onze eigen merken.
Je help actief mee aan de uitwerking van bepaalde campagnes.
Je werkt in Sint-Pieters-Leeuw en gaat jaarlijks naar het buitenland. Nadat je ingewerkt bent, kan je ook 1 dag per week in onze regionale kantoren terecht (Merelbeke, Deinze, Denderhoutem, Mechelen, Haasrode …)

Profiel:
Opleiding en ervaring – Je hebt een diploma in een marketinggerelateerde richting. Daarnaast heb je minstens 3-5 jaar ervaring in internationale marketing (bij voorkeur in Afrika). Ook ervaring in merkstrategie in een internationale FMCG- of retailomgeving en kennis van B2B2C zijn pluspunten.
Initiatief nemen – Het is onmogelijk om al je taken in lijstjes of procedures te gieten. Maar dat hoeft ook niet voor jou. De pionier in jou zoekt zelf zijn weg en ziet wat er moet gebeuren.
Hands-on ingesteldheid – Je neemt als plantrekker in een kleinere organisatie graag zelf de touwtjes in handen om zaken te optimaliseren en nieuwe dingen te ontdekken. Ook als je daarvoor even buiten de lijntjes van jouw functieomschrijving kleurt.
Aanpassingsvermogen – De ene markt is de andere niet. Jij past je probleemloos aan elke doelgroep, cultuur en taal aan.
Flexibiliteit en gedrevenheid – Af en toe ga je naar het buitenland om de vinger aan de pols te houden. Hier in België ga je tot het uiterste om onze eigen mensen warm te maken voor ons exportverhaal.
Stimuleren en engageren – Je enthousiasme en betrokkenheid straalt af naar je team. Die positieve houding helpt ook om interne stakeholders te engageren en te overtuigen. Je hebt een sterk communicatief vermogen
Talenkennis – Je communiceert vlot in het Nederlands en Frans en Engels zodat je met al je collega’s, partners en stakeholders goed kan samenwerken.

Wij bieden:
Impact – Jouw inspanningen worden beloond met zichtbare resultaten. Je kan een aanzienlijke bijdrage leveren tot de verdere internationale groei van Colex.
Ruimte voor initiatief – Je komt terecht in een klein team, waarin er veel ruimte is voor initiatief en coaching van collega’s.
Stimulerende werkomgeving – Colruyt Group gelooft dat een organisatie pas groeit als haar mensen groeien en investeert daarom in jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling met interne en externe opleidingen.
Extralegale voordelen – Boven op je nettoloon krijg je heel wat extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een bedrijfswagen en winstdeelname

Contact:
Rani Van Seghbroeck
Sint-Pieters-Leeuw
28032 - 2HKD - UBA
https://jobs.colruytgroup.com/nl/v/16500