Key Account Management

Key Account Management

Nationale Loterij
Key Account Management
Voor de versterking van ons Key Account & B2B-team binnen het departement Retail zijn wij op zoek naar een ondernemende, vlotte, klantgerichte en polyvalente Key Accountmanager (M/V), die een ruime kennis en ervaring in de Retail-sector kan voorleggen, plus een netwerk van aanspreekpunten binnen die markt. Wij verwachten dat je beschikt over onderhandelingservaring op hoog niveau in de Retail-sector, meer bepaald inzake supermarkten en tankstations.
Als KA Manager ben je onder meer verantwoordelijk voor de opvolging, de up-selling en de cross-selling bij bestaande klanten, maar vooral voor de verdere uitbreiding van het “Key Account”-verkoopnetwerk.

Het is de bedoeling dat je de resultaten van de samenwerking met de Key Account-ketens verbetert. In dat kader worden dit jouw belangrijkste taken:

• prospecties verrichten, en onderhandelen over (raam)overeenkomsten met de directies van Key/Large Accounts;
• de samenwerking met het bestaande verkoopnetwerk onderhouden;
• een concrete vorm geven aan de verdere ontwikkeling en de diversifiëring van het verkoopnetwerk;
• onderhandelen over een gewaarborgde visibiliteit van de producten van de Nationale Loterij bij de Key Account-klanten;
• de retailers informeren over nieuwe acties en/of nieuwe producten (bespreken van verkoopcijfers, verkoopevolutie, enz.);
• optreden als tussenpersoon tussen de Regionale Kantoren van de Nationale Loterij en de KA-partners (opvolgen en oplossen van mogelijke problemen/vragen van de KA-partners);
• op geregelde tijdstippen verslag uitbrengen bij de Sales Manager KA & B2B en bij de directie over de evolutie van de klantenportefeuille en de opvolging van het Salesplan;
• in staat zijn om zelfstandig een ontwikkelingsplan uit te tekenen voor het verkoopnetwerk.

Verder werk je nauw samen met de Regionale Kantoren en met de overige diensten van het departement Retail en van andere departementen van de Nationale Loterij, meer bepaald met de Juridische dienst, Marketing, Finance en ICT.

Je dient je regelmatig te verplaatsen over het hele Belgische grondgebied. Flexibiliteit inzake werkuren is een vereiste.

Profiel

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een heuse Hunter; wij vragen een Masterdiploma, aangevuld met een aantoonbare ervaring van minstens vijf jaar in een Retail- en B2B-omgeving. Wij verlangen van jou duidelijke bewijzen van de resultaten die je hebt behaald en van het klantennetwerk dat je hebt opgebouwd. Je bent in staat om zelfstandig te werken; je hebt gevoel voor organisatie en voor verantwoordelijkheden. Je bent een bedreven onderhandelaar, je werkt resultaatgericht en je hebt een uitgebreide dosis creativiteit. Een sterke teamgeest, een pragmatische ingesteldheid en een grote stressbestendigheid vormen belangrijke troeven voor het welslagen van je opdracht. Verder druk je je vlekkeloos uit in beide landstalen (Nederlands en Frans), zowel schriftelijk als mondeling. Kennis van het Engels is een pluspunt. Een grondige kennis en beheersing van MS Office –in het bijzonder Excel en PowerPoint- is een evidentie.

Aanbod
Bovenop een contract van onbepaalde duur, een marktconform salaris en de mogelijkheid tot het verdienen van een bonus, bieden wij tal van extralegale voordelen.

Interesse? Solliciteer dan via www.geefjezelfkansen.be (gelieve je cv en een in het Nederlands opgestelde motivatiebrief toe te voegen).
Belliardstraat 25/33 te 1040 Brussel
www.geefjezelfkansen.be