Blijf op de hoogte van de belangrijkste insights uit de sector

Maak account

Market intelligence analist Dreambaby

Market intelligence analist Dreambaby

Colruyt Group
Market intelligence analist Dreambaby
Functie:

Dreambaby is de babyspecialist van Colruyt Group. Om onze klanten nog beter te leren kennen en bedienen, zoeken we een data-analist met een neus voor marketing. Een job met impact in een boeiende, dynamische en speelse omgeving!

Als market intelligence analist puur je relevante inzichten uit markt- en klantendata en deel je die kennis. Je volgt de trends van nabij, ziet opportuniteiten en bepaalt potentiële groeidomeinen.

Je benadert deze inzichten vanuit twee dimensies: enerzijds verzamel en analyseer je als marketing researcher data uit verschillende bronnen. Je legt verbanden en trekt conclusies die je vertaalt in relevante en begrijpbare rapporten, presentaties en adviezen. Dankzij die nieuwe klanteninzichten kan Dreambaby haar omnichannel-strategie en (marketing)communicatie nog krachtiger en effectiever bepalen en uitvoeren. Bovendien verbeteren we zo ook onze dienstverlening voor de klant.

Anderzijds doe je ook aan reporting. Je brengt alle rapporten die bestaan in kaart, zet ze in orde per dienst en zorgt ervoor dat alle diensten van Dreambaby efficiënt aan het werk kunnen met hun inzichten. Je werkt dus ook nauw samen met aankoop, verkoop en logistiek.

Een greep uit je takenpakket:

Je stelt klantsegmentaties en klantwaarde-modellen op in samenwerking met de data-scientist van Colruyt Group.
Op basis van deze modellen verhoog je de klantwaarde en breng je de customer journey in kaart. Je ziet het niet alleen als jouw doel om meer klanten te winnen, maar de bestaande klanten ook te behouden.
Je beheert het aantal en de juistheid van alle standaardrapportages voor de volledige Dreambaby-organisatie. Naast marketing en klantrapportages werk je ook nauw samen met aankoop, logistiek, verkoop ... 
Je analyseert het online surfgedrag, de conversiefunnel, de basket ... en koppelt deze online data aan klant-, markt-, kanaal- en productdata. Je onderzoekt daarnaast de klantentevredenheid en het verband met de regio en het surf- en bestelgedrag.
Met de klantendata verhoog je de performantie van off- en online campagnes. Je maakt vervolgens standaardrapportages op van onze marketingactiviteiten en creëert diverse nieuwe rapportages om de ROI van de marketingcampagnes te verbeteren.
Voor deze taken werk je nauw samen met je collega’s (marketeers, marktonderzoekers, data-analisten …). Je levert een belangrijke bijdrage aan het team dankzij je vakkennis, heldere communicatie en gedrevenheid. 

Je werkt in Halle.

Profiel:

Opleiding en ervaring – Je hebt een masterdiploma in een economische of marketingrichting. Je bent een kei in data-analyse en hebt een goede kennis van marketing. Je hebt al ervaring opgedaan in een gelijkaardige functie, liefst binnen de retailsector. Kennis van Google Analytics, Adobe Analytics en SQL is een pluspunt.
Analytisch vermogen – Met je kritische ingesteldheid kan je ook in ingewikkelde situaties hoofd- van bijzaken onderscheiden. Je bent goed met cijfers en kan complexe gegevens vertalen in heldere inzichten en adviezen.
Vlot en overtuigend communiceren – Je inspireert je collega’s met je enthousiasme en gedrevenheid. Je neemt vaak het initiatief en bent assertief genoeg om je collega’s te overtuigen van je mening. Je kan verder kijken dan cijfers en bent ‘de stem van de data in de communicatie met je collega’s.
Klantgerichtheid – Bij alles wat je doet, hou je de klant in het achterhoofd. Heb je kennis van de retailsector? Dan is dat zeker een plus!

Wij bieden:

Stimulerende werkomgeving – Je kan rekenen op een boeiende job met veel afwisseling. Je deelt je kennis met je collega’s en zij staan ook voor jou klaar.
Variatie – Je hebt een afwisselende job waarin je zelfstandig kan werken.
Groeiende markt – Data-analyse wordt steeds belangrijker en dat is goed nieuws voor jou. Je hebt impact op beslissingen en ziet het resultaat van je input.
Duurzame loopbaan – Bij Colruyt Group geloven we dat het bedrijf groeit wanneer onze mensen groeien. Daarom bieden we tal van opleidingen aan om zowel professioneel als persoonlijk te evolueren.
Extralegale voordelen – Boven op een mooi nettoloon krijg je extralegale voordelen zoals een bedrijfswagen, winstdeelname en maaltijdcheques.

Contact:
Gina Buydaert
Halle
24993-CMT2-UBA
https://jobs.colruytgroup.com/nl/v/13349