Blijf op de hoogte van de belangrijkste insights uit de sector

Maak account

Marketeer Colex

Marketeer Colex

Colruyt Group
Marketeer Colex
Functie:
Ben jij gepassioneerd door het internationaliseren van merken? En wil je dat doen voor de eigen merken van Colruyt Group? Je uitdaging is om onze merken sterk te maken in verschillende landen. Een hands-on pioniersrol voor een gedreven Marketeer Marketing promotion.Colex, de exportafdeling van Colruyt Group, levert meer dan 4.500 artikelen aan retailers en distributeurs overal ter wereld, met een bijzondere aandacht voor onze eigen merken: Boni Selection, Everyday, Culino en Graindor. Colex verzendt jaarlijks zo’n 1.300 containers met voedings- en niet-voedingsproducten naar klanten over heel de wereld. Zo’n 70 % bevindt zich in Afrika, maar we zijn ook actief in Europa, Latijns-Amerika, Azië en de Franse overzeese gebieden.

Als Marketeer Marketing promotion help je actief mee aan de internationale groei van onze merken. Daarbij heb je een uitgebreid takenpakket:Je ondersteunt de strategische marketeer bij het opstellen van het jaarlijkse marketingplan: je bepaalt mee de nodige acties en je volgt de budgetten van jouw projecten op
Je werkt samen met de key accountmanager en de strategische marketeer aan het opstellen van het jaarlijkse land specifieke commerciële plan. Je gaat hiervoor aan de slag op basis van analyses, data & inzichten. Je helpt mee de doelstellingen van de acties te bepalen. Door je diepgaande kennis van de doelgroep weet jij perfect wat er nodig is.
Je maakt de tactische vertaling van deze marketing & commerciële plannen naar concrete acties. Misschien wel een tv-campagne voor Everyday in Senegal? De realisatie gebeurt meestal door een samenwerking met lokale agencies. Je stelt een briefing op en gaat aan de hand hiervan op zoek naar een betrouwbare partner. Eens een geschikte partij is gevonden volg je de campagne van dichtbij op. Je vindt het daarom ook niet erg om zelf een aantal operationele taken op te nemen.
Wanneer een campagne is afgelopen, analyseer je de resultaten, maak je een grondige evaluatie en formuleer je aandachts- en verbeterpunten voor de toekomst.
Je zorgt ook voor de administratieve opvolging gelinkt aan jouw projecten.


Praktisch werk je gemiddeld 3 dagen per week vanuit onze site te Sint-Pieters-Leeuw. Eens je ingewerkt bent heb je de mogelijkheid om 2 dagen van thuis uit of regionaal te werken.

Profiel:
Opleiding & ervaring – Je beschikt over een bachelor of master en hebt minimum vijf jaar ervaring in marketing (bij voorkeur in Afrika). Ook ervaring in een internationale FMCG- of retailomgeving zijn pluspunten.
Creatief en conceptueel – Als marketeer kan je ook nadenken over concepten van je promotionele campagnes, zo lever je op alle fronten straffe campagnes op.
Analytisch en commercieel inzicht – Je houdt ervan om het succes van een campagne te evalueren aan de hand van cijfers. Dankzij jouw kritische ingesteldheid neem je inzichten en learnings mee naar volgende campagnes.
Matuur - We zoeken een matuur iemand met een sterke hands-on mentaliteit. Je werkt vooral op tactisch niveau, maar steekt ook graag op andere vlakken de handen uit de mouwen
Hands-on ingesteldheid – Je neemt als plantrekker in een kleinere organisatie graag zelf de touwtjes in handen om zaken te optimaliseren en nieuwe dingen te ontdekken. Ook als je daarvoor even buiten de lijntjes van jouw functieomschrijving kleurt.
Planmatig sterk – Je bent een kei in plannen en organiseren op een gestructureerde manier. Je bent niet bang om je flexibel op te stellen als het wat drukker is, een prima planner als jij kan dat!
Talen – Je bent perfect Franstalig, zowel communicatief als schriftelijk. Je communiceert vlot in het Nederland. Kennis van het Engels is een plus.

Wij bieden:
Impact – Jouw inspanningen worden beloond met zichtbare resultaten. Je kan een aanzienlijke bijdrage leveren aan de verdere internationale groei van Colex
Ruimte voor initiatief – Je komt terecht in een klein team, waarin er veel ruimte is voor initiatief en proactiviteit.
Stimulerende werkomgeving – Colruyt Group gelooft dat een organisatie pas groeit als haar mensen groeien en investeert daarom in jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling met interne en externe opleidingen.
Extralegale voordelen – Boven op je nettoloon krijg je heel wat extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een bedrijfswagen en winstdeelname.
Sint-Pieters-Leeuw
29765 - 21XI - UBA
https://jobs.colruytgroup.com/nl/v/17925