Marketeer Colruyt

Marketeer Colruyt

Colruyt Group
Marketeer Colruyt
Functie:

Als marketeer bij Colruyt werk je het communicatieplan van jouw productcategorie uit, zowel de situatieschets, marktanalyse als de doelstelling. Zo bereikt de juiste boodschap steeds de juiste doelgroep.

234. Zoveel winkels heeft Colruyt in België. Als marketeer ben je verantwoordelijk voor het communicatieplan van jouw productcategorie. Dat stel je op basis van marktonderzoek en externe bronnen (GFK, Nielsen) op. Dankzij jouw initiatieven kunnen nog meer klanten profiteren van de laagste prijzen!

Colruyt communiceert op verschillende manieren met zijn klanten. Wekelijkse folders, affiches in de winkels, spotjes op radio en televisie … Als marketeer geef je de communicatieplannen mee vorm en werk je eigen projecten en campagnes uit.

Je verwerft om te beginnen de nodige marktdata en inzichten over jouw productcategorieën. Wijn of fruit, bijvoorbeeld. Vervolgens stel je op basis daarvan een uitgebreid communicatieplan op, inclusief situatieschets, duidelijke doelstellingen en een planning van de campagnes en promo-acties. Kortom: wanneer wil je welke boodschap voor welke doelgroep brengen? Dat doe je vlot met programma’s zoals SAS en Tableau.

In een volgende fase concretiseer je jouw plannen. Je denkt na over het juiste medium en over mogelijke promoties. Hoe kan je dat in een aantrekkelijke campagne gieten?

Je brieft het creatieve team grondig, zodat zij meteen aan de slag kunnen. Je enthousiasme werkt inspirerend, ook omdat je de campagnes van dichtbij opvolgt. Geraken de vrachtwagens op tijd bestickerd? En past de lay-out van de affiches wel bij de boodschap?

Eenmaal een campagne afgelopen is, analyseer je natuurlijk ook de resultaten. Zijn de doelstellingen gehaald? Je onthoudt wat beter kan en wat net heel vlot liep.

Je werkt in Halle, in het hoofdkantoor van Colruyt Group.

Profiel:

Ervaring – Je hebt minstens 5 jaar ervaring in marketing of brand management. Je hebt ook ervaring met en feeling voor marktdata (Nielsen en GFK) en sales dashboards. Je weet hoe je inzichten uit al die data kan halen om campagnes nog beter te maken
Communicatie – Je kan data omzetten in mensentaal. En nog beter: in een taal die onze klanten aanspreekt. Zo slaag je er telkens weer in om de campagnedoelstellingen te halen.
Autonomie – Je bent in staat om zelfstandig naar deadlines en resultaten toe te werken. Je bepaalt in functie daarvan je to do’s.
Analytische geest – Je maakt campagnes niet enkel vanuit je buikgevoel. Je gaat uit van data-analyses en statistieken.
Talenkennis ­– Nederlands is de voertaal in ons bedrijf. Maar je communiceert ook vlot met je Franstalige collega’s.

Wij bieden:

Work-life balance – Je deelt je tijd zelf in dankzij de glijdende kantooruren. Je hoeft je werk dus niet mee naar huis te nemen. Overuren worden altijd vergoed. En da’s maar normaal, toch?
Impact – Colruyt is een bekend en geliefd merk. Als marketeer kan je de duurzame relatie met de klanten verder uitbouwen.
Verantwoordelijkheid – Je krijgt de vrijheid om je projecten zelf tot een goed einde te brengen. Je marketingplan wordt niet van buitenaf opgelegd, maar ligt in de handen van jou en je collega’s. Dat brengt heel wat verantwoordelijkheid met zich mee.
Netwerk – Je werkt nauw samen met aankopers, marketeers, leveranciers … Zo kan je snel een ruim netwerk uitbouwen binnen en buiten Colruyt Group.
Aantrekkelijk loonpakket – Je krijgt een marktconform nettoloon met tal van extralegale voordelen zoals winstdeelname en een hospitalisatieverzekering.

Contact:

Sofie De Camps
https://jobs.colruytgroup.com/nl/v/10810
Halle
22213-YH45-UBA