Blijf op de hoogte van de belangrijkste insights uit de sector

Maak account

Mediaplanner

Mediaplanner

Colruyt
Mediaplanner
Functie
Colruyt is het bekendste merk van Colruyt Group. Als mediaplanner ben je verantwoordelijk voor Colruyt’s mediaplan en strategie. Voor onze mediacampagnes komt jouw expertise goed van pas. Een uitdagende job in een stimulerende werkomgeving!

Voor Colruyt Laagste Prijzen zijn we op zoek naar een gedreven mediaplanner. Je doel? De juiste consument op het juiste moment via de juiste mediamix bereiken aan de hand van performante marketingcampagnes.

Je maakt deel uit van het Kanalen & Publishing Team. Dit is een team van Channel Owners en Channel Publishers, online en offline kanaalexperten waar je elke dag wel iets van kan bijleren. Elke kanaalexpert heeft een eigen expertise, bijvoorbeeld: email, social media, websites en printcommunicatie.

Je takenpakket in een notendop:

Je bouwt een kanaalstrategie uit voor de totale mix van paid media: zowel de traditionele kanalen (TV, radio en print) als de digitale kanalen (online banners en SEA). Zo werkt je mee aan een complete mediastrategie.
Op basis van de doelstellingen en het budget stel je mee het mediaplan op. Je zorgt ervoor dat die in lijn is met de opgestelde strategie.
 Hoe we de mediakanalen precies inzetten is jouw verantwoordelijkheid.
Je beheert en volgt het budget op voor alle paid media.
Zit er een nieuwe campagne aan te komen? Dan steek je samen met je collega-experts de koppen bijeen om in functie van de doelstellingen van de campagne tot een geïntegreerde mediamix te komen. 
Je evalueert de performantie van de gekozen mediamix voor elke campagne en maakt aanbevelingen.
Je weet wat er leeft in je branche en houdt de vinger aan de pols wat betreft trends en ontwikkelingen van huidige en nieuwe media. Je experimenteert en test nieuwe media om nieuwe inzichten te leren.
Je bent, samen met brand-, content-, en campagnemarketeers, mee verantwoordelijk voor het succesvol uitrollen van het communicatieplan. Je wordt tijdens campagnes dus ook betrokken bij elke fase, strategie tot implementatie en testing.

Zodra de coronamaatregelen het weer toelaten, werk je in Halle. Je kan 1 à 2 dagen per week regionaal werken.

Profiel
-Kennis en ervaring – Je hebt een bachelor- en masterdiploma in een marketing gerelateerde opleiding en hebt minstens 3 jaar ervaring in een gelijkaardige functie.
-Technische kennis – Je hebt een grondige kennis over diverse paid mediakanalen (zowel online als offline). Je kent hun eigenschappen en hun toepassingen.
-Commercieel en empathisch – Je verplaatst je vlot in je doelgroep, zodat je campagne en –uitwerkingen echt resoneren met onze klanten. Daarnaast weet je ook hoe je anderen kan overtuigen en enthousiasmeren.
-Analytisch denken – Je bent bedreven in het analyseren van cijfers en consumentendata. Je kan strategische aanbevelingen formuleren en die ook vertalen in sterke concepten.
-Communicatief sterk en doelgericht – Je communiceert respectvol en op een assertieve manier. Je kan data omzetten in mensentaal. En nog beter: in een taal die onze klanten aanspreekt. Je geeft ook een duidelijke, gestructureerde briefing en goede sturing, steeds met de eindklant in het achterhoofd. Zo slaag je er telkens weer in om je doelstellingen te halen.
-Flexibel en proactief – Je houdt van een uitdaging en bent flexibel. Je werkt volgens normale kantooruren, maar in drukke periodes en naargelang omstandigheden wordt een gezonde flexibiliteit verwacht.
-Autonoom en verantwoordelijkheidszin – Je kan zelfstandig werken om je deadlines en resultaten te halen. Tegelijkertijd ben je een teamplayer die jullie gezamenlijk succes vooropstelt. Ten slotte kan je ook met grote budgetten overweg.
-Talenkennis – Je spreekt vloeiend Nederlands en hebt een goede basis Frans, zo kan je vlot met al je collega’s communiceren.

Aanbod
-Budget en ruimte om te experimenteren – Jij krijgt de ruimte om te kijken via welke media- en kanalenmix je de klant benadert. Daarbij krijg je het nodige budget voorhanden.
-Stimulerende werkomgeving – Marketing is een boeiende, steeds evoluerende wereld. Reken op een afwisselende job in een aangename werkomgeving waar ruimte is voor initiatief.
-Afwisseling en impact – Je hebt een gevarieerd takenpakket en kan verschillende marketinginitiatieven van Colruyt Laagste Prijzen verder uitbouwen. Het eindresultaat van je werk heeft een grote visibiliteit.
-Opleiding on-the-job – De eerste weken krijg je een opleiding en sta je meteen met beide voeten in de praktijk. Zo leer je veel op korte tijd. Je werkt samen met verschillende collega’s en gaat er helemaal voor als team.
-Aantrekkelijk loonpakket – Boven op een aantrekkelijk loon krijg je extralegale voordelen zoals een firmawagen, maaltijdcheques en winstdeelname.
Halle
28428-UBA-21XI
https://jobs.colruytgroup.com/nl/v/16894