Blijf op de hoogte van de belangrijkste insights uit de sector

Maak account

Nederlandstalige Product Copywriter Dreamland

Nederlandstalige Product Copywriter Dreamland

Colruyt Group
Nederlandstalige Product Copywriter Dreamland
Functie:
De webshop van Dreamland, meermaals bekroond tot beste speelgoedwebshop van België, is in volle groei. Als product copywriter tover je zowel creatieve content als praktische productinformatie tevoorschijn. Zo wijs jij kinderen de weg naar ons online aanbod. 

Dreamland, dat is dé winkel voor familieplezier. Onder het motto ‘Alles wordt leuker als je speelt’ inspireren wij

ouders en kinderen om samen te spelen en plezier te beleven. Naast een ruim aanbod (buiten)speelgoed, vind je in onze winkels en webshop gevarieerd ook een assortiment games en multimedia, school- en

kantoorbenodigdheden, boeken, kinder- en jeugdkamers, pretparktickets … Allemaal volgens de nieuwste trends.

Een greep uit jouw takenpakket:

Als product copywriter krijg jij productspecificaties en foto’s door van onze aankopers. Uit jouw pen vloeien aantrekkelijke, creatieve productteksten die informeren én inspireren!
Op basis van het koop- en zoekgedrag van klanten kies je relevante keywords en link je door naar accessoires en vergelijkbare producten. Want als ik een prinsessenjurk voor mijn nichtje aanklik, weet ik ook graag of er een bijhorende tiara bestaat.
Met je ervaring als online copywriter ben je ook de beste vriend van Google: dankzij jouw SEO-skills is de Dreamland-webshop een van de eerste zoekresultaten als ik ‘houten schommel voor tuin’ intik.

Je meest creatieve uitspattingen bewaar je voor onze blogposts. Wil je het nieuwste hoverboard uittesten en daar een flitsend filmpje van maken? Go! Je onderzoekt waar de cool kids van tegenwoordig mee bezig zijn en maakt content op maat. En dat geldt ook voor de mama’s en papa’s. Waarom maak je voor hen geen handige keuzewijzer voor zwembaden?

Je werkt in Lot, vlakbij Halle met de mogelijkheid tot 1 à 2 dagen per week regionaal werken.


Profiel:
Kennis en ervaring – Je hebt ervaring in online copywriting en hebt bij voorkeur een diploma in een taalkundige of commerciële richting. Ervaring in een soortgelijke functie is een plus, maar geen must.
Vlotte pen – Online copywriting kent voor jou geen geheimen. Je hebt de tricks in de vingers en schudt met gemak begrijpbare, creatieve én Google-vriendelijke teksten uit jouw mouw.
Commerciële flair – Je weet hoe klanten denken en kent de online customer journey als geen ander. Die kennis hou je altijd in het achterhoofd terwijl je schrijft.
Affiniteit met de doelgroep – Je kan je perfect inleven in de grootste doelgroep van Dreamland: kinderen en gezinnen. Heb je zelf kindjes of ga je regelmatig eens een dagje op stap met de kroost van je broer, buurvrouw of beste vriend? Ideaal!
Talenkennis – Je schrijft foutloos in het Nederlands en vertaalt ook teksten vanuit het Frans. Je communiceert vlot in beide talen met je collega’s.


Aanbod:
Ruimte voor initiatief – Heb je een topidee voor een originele blogpost? Of bedacht je een geniale strategie om de puzzels nog makkelijker te organiseren, bijvoorbeeld op leeftijd of aantal stukjes? Kus van de juf en een bank vooruit!
Impact – Geloof het of niet, maar jouw werk heeft een enorme impact op onze online verkoopcijfers. Hoe vlotter en duidelijker jouw productteksten, hoe sneller onze klanten een artikel aan hun virtuele winkelmandje toevoegen.
Opleiding – Je mag rekenen op een uitgebreid aanbod van interne en externe opleidingen, afgestemd op je ervaring en competenties. Zo ontwikkel je je talenten optimaal.
Netwerk – Je werkt nauw samen met andere online copywriters, aankopers, webshopbeheerders, marketeers, de SEO-expert … Daarnaast kan je een beroep doen op de expertise van CCX, het interne communicatiebureau van Colruyt Group.


Contact:
Manon Koutstaal
selectie@colruytgroup.com
02/363.53.43
Lot
27969-21XI-UBA
https://jobs.colruytgroup.com/nl/v/16698