Online Marketing Manager

Online Marketing Manager

MediaMarkt
Online Marketing Manager
Om ons Marketing team in ons service center te Asse-Zellik te versterken, zijn wij op zoek naar een polyvalente en gedreven (m/v):

ONLINE MARKETING MANAGER

JOUW UITDAGING:

Als Online Marketing Manager vervul je een belangrijke rol in het nationale marketingteam van MediaMarkt. Je bent verantwoordelijk voor alle digitale marketingactiviteiten, zowel voor de webshop als onze fysieke winkels. Dankzij je sterke kennis van digitale marketingtools en strategie ben je in staat om geïntegreerde digitale marketingcampagnes van concept tot executie uit te voeren.

Samen met je team van online marketeers en externe partners zorg je voor sterke digitale campagnes over alle kanalen.

Je wordt verantwoordelijk voor een sterk team binnen onze marketingafdeling en werkt in een vakgebied dat intern hoog op de agenda staat. Binnen dit omnichannelteam draagt iedereen vanuit zijn eigen discipline en middels de inzet van onze verschillende kanalen bij aan het behalen van de doelstellingen. Hierbij sturen we zoveel mogelijk op meetbare impact en resultaten en gebruiken we consumer insights daar waar het kan.

Concreet omvat de functie de volgende taken:
- Je neemt de leiding in het ontwikkelen en implementeren van succesvolle digitale marketing strategeën voor alle touchpoints in onze klanten hun customer journey.
- Je plant, coördineert en implementeert sterke digitale marketingacties over alle kanalen heen (search, SEO, display, affiliate, social, content & online video) in lijn met de prioriteiten per campagne, kanaal en categorie.
- Je bent verantwoordelijk voor het digitale marketingplan en de bijhorende budgetten om de bedrijfsdoelstellingen te halen. Je monitort en beheert het digitale marketingbudget, meet de ROAS & KPI’S van campagnes, identificeert trends en inzichten om op basis daarvan de budgetten en performantie continu bij te sturen.
- Je vindt innovatieve manieren om relevante traffiek naar de webshop én fysieke winkels te garanderen met een sterke focus op de online brand awareness, brand engagement en het verhogen van de conversie.
- Je bent verantwoordelijk voor een team van online marketeers en staat in voor de volledige digitale funnel, van branding tot performance.
- Je bouwt en onderhoudt relaties met de key stakeholders binnen het bedrijf (webshop, offline- en trade marketing, CRM, product management, procurement, service & store management) en externe agentschappen (creatief, media, social & content).
- Je coördineert en optimaliseert de creatie van digital creatives, (social media) content en mediaplannen (Bv. bannersets, online video, publishers)
- Je blijft up-to-date van alles wat beweegt in de wereld van digitale media, creatie, technologie en onze concurrentie.
- Je evalueert continu de klantenervaring over alle kanalen en customer touchpoints.


JOUW PROFIEL:

• Je hebt een uitgebreide kennis en passie voor digitale technologie en aantoonbare ervaring in digitale marketing voor een B2C retail omgeving of e-commerce.
• Je hebt een diepgaande expertise in het managen van SEA/SEO, social en display campagnes, gecombineerde met een een sterke technische kennis van online marketingtools en hun functies zoals bv. GA360, DoubleClick techstack, DMP, social advertising tools, feedmanagement systemen etc.
• Sterke kennis van het Belgische digitale media landschap en programmatic advertising.
• Je hebt een sterk ontwikkeld gevoel voor design en copy en kan deze specifiek doorvertalen per campagne naar alle online kanalen, zowel voor branding als performance.
• Je hebt een sterk analytisch denkvermogen en project management skills. Je kan out-of-the-box denken, aarden in een steeds veranderende en dynamische werkomgeving en neemt graag initiatief.
• Je bent een inspirerende people manager voor je team en kan vlot communiceren in 3 talen (Nederlands, Frans en Engels).

WE BIEDEN JOU:

• Onze organisatie is in volle ontwikkeling. Onze cultuur is opgebouwd rond onze medewerkers en hanteert autonomie, verantwoordelijkheid en fun als centrale waarden. In deze verantwoordelijke functie vol uitdagingen geven we je de ruimte om je ambities, visie en ideeën concreet gestalte te geven.
• In ruil daarvoor, voorzien we een contract van onbepaalde duur en een interessant salaris in overeenstemming met je profiel en je motivatie.
• Extra legale voordelen (firmawagen, maaltijdcheques, groepsverzekering, hospitalisatieverzekering en personeelskorting, transportvergoeding, 26 dagen verlof).
• Een uitgebreid opleidingstraject.
• Doorgroeimogelijkheden afhankelijk van je interesses en eigen ontwikkeling in deze functie.

GEÏNTERESSEERD:

Solliciteer online (http://www.mediamarkt-jobs.be) en vergeet niet, op het einde van het online sollicitatieformulier, je volledig en gedetailleerd CV in attachment toe te voegen! Alle communicatie m.b.t. het selectieproces zal via e-mail verlopen. Indien je een Hotmail, Yahoo e.d. mailadres gebruikt, zorg er dan voor dat je ook regelmatig je junk mail folder bekijkt.
Zellik
https://mediamarkt-jobs.be/content/online-marketing-manager