PR-coördinator

PR-coördinator

Gezinsbond
PR-coördinator
4/5, contract van onbepaalde duur - Voor onmiddellijke indiensttreding

Voor het verder uitbouwen en onderhouden van de persrelaties en het schrijven van wervende promotionele teksten zoekt de Gezinsbond een gedreven PR-coördinator.

Wij zoeken iemand die onze persrelaties verder uitbouwt, onze interne diensten met raad en daad bijstaat voor de opmaak van communicatie- en mediaplannen en geregeld zelf de pen vasthoudt voor soms zakelijke, soms promotionele maar altijd wervende copy.

DE PERS IS DOL OP JOU, WANT:

- Je schrijft en stuurt relevante, heldere, doelgerichte persberichten uit. Je stemt de inhoud af met de studiedienst, de socioculturele dienst en/of de leden van het Directiecomité.
- Je staat paraat om vragen van de pers te ontvangen, te beoordelen en te beantwoorden. - Je begrijpt dat die vragen ook buiten de werkuren kunnen worden gesteld.
- Je knoopt proactief relaties aan met journalisten die schrijven voor de meest diverse media. Je speurt naar kansen om samen met hen relevante content te creëren over gezinsthema's.
- Je ondersteunt met je media-expertise de directeur MarCom, de Algemeen Directeur, de voorzitter, een van onze experten, een van onze vrijwilligers … wanneer die in de media aan het woord komen. Je treedt uiteraard ook af en toe zelf op als spreekbuis van de Gezinsbond.
- Je ziet de kansen die sociale media en online tools bieden op het vlak van PR en weet die te grijpen. Je beheert ons Twitter- en LinkedIn kanaal en bent stand-in voor Facebook.

OOK ONZE INTERNE KLANTEN ZIEN JE GRAAG KOMEN, OMDAT:

- Je bij grotere projecten (vaak in samenwerking met andere middenveldorganisaties) mee aanschuift om de contacten met het begeleidende persbureau te stroomlijnen en te coördineren.
- Je hen met raad en daad bijstaat als ze een communicatie- en mediaplan opstellen om projecten de weerklank en impact te geven die ze verdienen.
- Je pen recht op doel(groep) afgaat. Je bent, net als ons, van mening dat een goede tekst een overtuigende en op actie gerichte tekst is.

JE HEBT EEN STREEPJE VOOR ALS OOK NOG EENS BLIJKT DAT:

- Je weet hoe redacteurs en journalisten denken omdat je er zelf een bent (geweest).
- Je al enige ervaring of spontane interesse hebt in de wisselwerking tussen het socioculturele veld en politieke actoren.
- Je in het bezit bent van een rijbewijs B.

JE KRIJGT DIT ALLEMAAL IN RUIL:

- Een boeiende functie met veel afwisseling. Je krijgt veel vrijheid om autonoom te werken en je job gestalte te geven.
- Je brengt standpunten en project in de aandacht die elk gezin in Vlaanderen erop vooruit kunnen helpen. Je bepaalt, kortom, mee de richting van het maatschappelijke debat.
- Je bepaalt mee de koers van de grootste onafhankelijke, pluralistische gezinsvereniging in Vlaanderen.
- Je werkt elke dag samen met gedreven en geëngageerde mensen in een, hoe kan het ook anders, sterk mensgerichte organisatie.
- Glijdende werkuren, mogelijkheid tot telewerken, een correcte verloning mét gezinsvriendelijk karakter, fijne collega's en in de zomer af en toe een partijtje kubben tijdens de middagpauze.

SOLLICITEREN:

Als deze job je aanspreekt en je profiel past, stuur je sollicitatiebrief met cv naar: Personeelsdienst Gezinsbond, Troonstraat 125 te 1050 BRUSSEL

Personeelsdienst@gezinsbond.be en dit uiterlijk op 08/03/2018.

MEER INFO:

Plaats van tewerkstelling: maatschappelijke zetel Troonstraat 125 - 1050 Brussel. Je rapporteert aan de Coördinator MarCom binnen de Directie Marketing, Communicatie en Ledenvoordelen.

Arbeidsvoorwaarden: Personeelsdienst@gezinsbond.be; tel 02 507 89 31

Over de jobinhoud: Anneke Blanckaert, directeur Marketing en Communicatie, anneke.blanckaert@gezinsbond.be; tel. 02 507 88 52

Schriftelijke proef gepland op maandag 19 maart tussen 9u30 en 12u, Gezinsbond, Brussel. Op vrijdag 30 maart volgt een selectiegesprek voor de kandidaten die weerhouden worden op basis van de schriftelijke proef.

Voor de Gezinsbond zijn gelijke kansen belangrijk. Kwaliteiten van mensen zijn doorslaggevend, ongeacht geslacht, leeftijd, afkomst of handicap.
Brussel
PR-coördinator
Personeelsdienst@gezinsbond.be