Blijf op de hoogte van de belangrijkste insights uit de sector

Maak account

Sales & Account Manager Corporate Partners & Foundations (v/m/x)

Sales & Account Manager Corporate Partners & Foundations (v/m/x)

Plan International
Sales & Account Manager Corporate Partners & Foundations (v/m/x)
Plan International België werkt al meer dan 35 jaar aan een wereld die rechtvaardig en veilig is voor alle kinderen. Alle kinderen hebben recht op onderwijs en kansen. Die rechtvaardigheid begint bij dezelfde kansen voor meisjes en jongens. Meisjes worden nog te vaak achtergesteld en gediscrimineerd, soms zelfs bedreigd en mishandeld.

Plan International België maakt deel uit van een ambitieuze internationale federatie met projecten in bijna 80 landen (waaronder België). Met onze projecten genereren we impact, via beleidsbeïnvloeding, sensibilisering en projecten met en voor kinderen en jongeren.
Plan International België is een sterk groeiende organisatie. Tijdens de laatste 5 jaar steeg ons inkomen van 14 miljoen naar 20 miljoen en groeiden we van 40 naar meer dan 65 zeer gedreven collega’s.

Om de straffe ambities van Plan International België nog sterker te vertalen naar een betere toekomst voor kinderen en jongeren, zijn we op zoek naar een enthousiaste en vaardige Sales & Account Manager Corporate Partners & Foundations (v/m/x).

Uw rol als Sales & Account Manager Corporate Partners & Foundations:

Dankzij een succesvolle fondsenwerving creëren wij kansen voor kinderen wereldwijd.
Het verhogen van de Corporate inkomsten, nieuwe Corporate donateurs aantrekken en de relaties met nieuwe en bestaande Corporate donateurs onderhouden en versterken is de kern van je opdracht.

Als Sales & Account Manager ben je verantwoordelijk voor:
 Het op een participatieve wijze meewerken aan het uitschrijven en implementeren van de Corporate donateurs/Foundations strategie en actieplan. Hierover op maand/kwartaal basis over rapporteren (KPI’s, ondernomen acties, resultaten)
 Het verhogen van de Corporate inkomsten. Dit door middel van het genereren van Corporate leads, deze omzetten in prospects en vervolgens in Corporate Sponsors, middels telefonische en fysieke prospectie en opvolging in België.
 Het ontwikkelen en ‘in de markt brengen’ van innovatieve en rendabele producten. Dit steeds in lijn met de waarden (ethical check) en doelstellingen van Plan International België, rekening houdend met de actieplannen van de verschillende departementen.
 Alle algemene communicatie aan de stakeholders: uitschrijven infofiches voor elk product, artikels uitschrijven voor de corporate website, het Planmagazine en het jaarverslag, update van CSR brochure, presentaties,…
 Het uitbouwen en opvolgen van een stevig corporate netwerk en het opvolgen van de fundraising trends binnen de NGO en corporate wereld. De naamsbekendheid van Plan International België verhogen door onder andere deel te nemen aan spreekstoelen, presentaties, beurzen en (sport)events.
 Het uitwerken, opvolgen en steeds actualiseren van de donor journey van de Corporate Partners met als finale doel zowel de loyalty als de inkomsten te verhogen De administratieve opvolging en het relatiebeheer in de CRM-applicatie ingeven, analyseren en opvolgen van de data.

Als Account manager voor de NL/ENG Corporate Partners & Foundations ben jij hun 1e lijn aanspreekpunt.

Deze functie bestaat uit +/- 35% bureauwerk en +/- 65% externe activiteiten.

UW PROFIEL:

Kennis en expertise
 Je hebt minimaal vier jaar ervaring in fundraising en/of B2B Sales. Dit met aantoonbare successen, ook in een digitale context.
 Je volgde studies of trainingen binnen dit domein en bent up-to-date met de laatste trends.
 Je hebt een goede kennis van de bedrijfswereld, tendensen en CSR beleid en kan bouwen op een reeds stevig ontwikkeld netwerk.
 Je bent een geboren netwerker en hebt aantoonbare ervaring en successen geboekt met het ontwikkelen en onderhouden van een lange termijnrelaties op professioneel vlak (relatiebeheer, klantenbezoek).
 Je bent sterk in het vertalen van projecten en activiteiten in een taal en boodschap die de corporate wereld aanspreken en interesse aanwakkert, zowel dankzij je vlotte pen als je kennis van de markt.
 Je bent zeer polyvalent en past je snel aan, aan veranderende omstandigheden en gesprekspartners.
 Je krijgt energie van het contacteren van bedrijven, het presenteren van een (tailor-made) product/formule en het behalen van leads en prospects. Je laat je niet ontmoedigen als je niet meteen het gewenste resultaat behaalt.
 Je zet deze leads en prospects om in concrete successen dankzij je actieve luistervaardigheden, je inlevingsvermogen, goede behoefteanalyses bij bedrijven en mensen en je doorzettingsvermogen.
 Je bent gericht op groei, fondsenwerving en/of klantenwerving en -binding en een sterke naamsbekendheid, binnen een snel evoluerende (digitale) context.
 Je hebt ervaring met budgetbeheer en het behalen van vooropgestelde succesvolle ROI.
 Om vlot met je collega’s en onze doelgroepen te kunnen communiceren, ben je zeer goed drietalig (minimum B2) : Nederlands, Engels en Frans.
 Je hebt ervaring met het gebruik van CRM-systemen, (input, analyseren, rapporteren).

Vaardigheden en attitude
 Je wordt warm van het behalen van concrete resultaten op een kwalitatieve manier.
 Je bent een contactvaardige persoon met goede sociale vaardigheden.
 Je hebt een neus voor kansen en opportuniteiten en speelt daar tactisch en strategisch op in.
 Je houdt je aan je woord en leeft je afspraken met bestaande en potentiële corporate donateurs na.
 Je ethisch kompas zorgt ervoor dat de reputatie van Plan International België niet in vraag wordt gesteld door samenwerking met bedrijven die te ver afstaan van onze waarden.
 Af en toe ’s avonds of in het weekend aanwezig zijn op netwerk-events vormt geen probleem voor jou.
 Ook een groep toespreken geeft je een positieve boost.
 Je omarmt het belang van CSR binnen bedrijven.
 Je wil een ambassadeur voor Plan International België zijn.
 Je werkt graag samen en transversaal met andere teams binnen de organisatie.
 Je wil bij een NGO werken en meer specifiek déze NGO (kinderrechten, meisjesrechten, gelijke rechten voor meisjes) omdat je in haar missie gelooft. Ervaring bij een NGO is echter geen vereiste.
Kerncompetenties

 Interesse voor kinderrechten, rechten van meisjes en gendergelijkheid
 Objectieven behalen
 Samenwerken
 Organisatiebetrokkenheid tonen
 Digital Mindset

Functiespecifieke competenties

 Resultaatgericht
 Doorzettingsvermogen en stressbestendig
 Creatief/innovatief
 Positieve mindset
 Netwerker
 Teamplayer

Wat bieden we u?
 Een maatschappelijk geëngageerde werkomgeving met een uitstekende reputatie en zo’n 65 hoogopgeleide en gedreven mensen.
 Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling in een zowel Belgische als internationale context.
 Een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur, een binnen de NGO-sector competitieve verloning aangevuld met extralegale voordelen (groepsverzekering, hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques, volledige terugbetaling woon-werkverkeer via openbaar vervoer, bijdrage aan kosten voor GSM en abonnement professioneel gebruik).
Plan International België is gelegen in het hartje van Brussel, naast het Centraal Station.

Interesse?
Is deze job je op het lijf geschreven? Stuur dan uw cv en motivatiebrief uiterlijk op 28 juli 2021 aan job@planinternational.be met referentie “SAM Corporate partners & Foundations”.

In het kader van onze Child Protection & Safeguarding policy vragen wij aan elke werknemer om een uittreksel uit het strafregister voor te leggen (model 2)
Brussel
SAM
https://www.planinternational.be/nl/sales-account-manager-corporate-partners-foundations