Senior Categoriemarketeer Collishop

Senior Categoriemarketeer Collishop

Colruyt Group
Senior Categoriemarketeer Collishop
Functie :
Collishop.be, de non-food webshop van Colruyt Group, is een van de grootste webshops van België. Maar onze ambitie reikt nog veel verder. Als categoriemarketeer bouw je mee aan onze omzet door jouw productgroepen te boosten met de juiste marketingacties.


Vanuit je functie als marketingspecialist werk je mee aan de ontwikkeling en realisatie van ons communicatieplan. En dat specifiek voor een of meerdere productgroepen bij Collishop, bijvoorbeeld Slapen, Koken en tafelen, Elektro …


Je waakt erover dat het communicatieplan past binnen de overkoepelende marketingstrategie van Collishop en houdt daarbij rekening met de specifieke noden voor je productgroepen: de marketingdoelstellingen, positionering en communicatie.

De pijlers van je job?

•Ambassadeurschap: jij bent hét gezicht van jouw productgroepen op de marketingafdeling van Collishop. Dat betekent dat je mensen enthousiast maakt over jouw producten, resultaten communiceert en oog hebt voor opportuniteiten.


•Projectcoördinatie: je bent verantwoordelijk voor het promotiebeleid van jouw productgroepen. Concreet wil dat zeggen dat je input geeft aan de campagnemanager over de rol van de productgroepen tijdens een bepaalde campagneperiode, de geplande acties, de producten die daarbij belangrijk zullen zijn …


•Externe focus: je volgt de marktevoluties op en verzamelt informatie om strategisch advies te geven rond jouw productgroepen. Ook opleidingen, leveranciersbezoeken, mediascreening en concurrentieanalyses houden je blik scherp en helpen je om innoverende ideeën aan te brengen.


•Samenwerking: je vormt een goed geoliede tandem met de aankopers. Die zijn het eerste aanspreekpunt voor leveranciers en kunnen je dus heel wat nuttige inzichten bieden. Ook met je collega’s van marketing, aankoop en het service center ga je vlot in overleg.


•Evaluatie: jij bent de eindverantwoordelijke voor het succes van jouw productgroepen. Je volgt de bestelcijfers dan ook dagelijks op en onderneemt actie indien nodig. Daarnaast evalueer je de campagnes en formuleer je op basis daarvan adviezen voor toekomstige acties.


Op basis van je eigen motivatie en competenties is het ook mogelijk om extra verantwoordelijkheden op te nemen: projecten trekken, above the line-campagnes beheren, meewerken aan de identiteit en de langetermijnstrategie van Collishop … Variatie en uitdagingen genoeg!

Je werkt in Halle.

Profiel :
•Opleiding en ervaring – Je hebt een masterdiploma en minstens 5 jaar relevante ervaring. Ervaring met cijferanalyse en consumentendata is een pluspunt.

•Commerciële en digitale kennis – Je bouwt mee aan een van de grootste webshops van België. Je barst dus van de commerciële feeling en de digitale knowhow. Ook kennis van de retailsector? Nog beter!
•Maturiteit – Je staat stevig in je schoenen en kan je ideeën overtuigend presenteren aan collega’s en de directie.
•Creatieve analist – Je bent cijfer- en actiegedreven, maar bent ook een vat vol creativiteit.


Wij bieden :
•Groeimarkt – E-commerce boomt en dat is goed nieuws voor jou als categoriemarketeer. Collishop maakte de laatste jaren een digitale transitie door en ziet zijn omzetcijfers serieus stijgen. En onze ambities, die blijven ook de hoogte in gaan!

•Autonomie – Bij Collishop werkt iedereen op een dynamische manier samen en krijg je zelf beslissingsrecht in je projecten.
•Persoonlijke ontwikkeling – We investeren veel in persoonlijke groei. Een interessante opleiding in het buitenland? Geen probleem!
•Extralegale voordelen – Boven op je nettoloon krijg je heel wat extralegale voordelen zoals een bedrijfswagen, winstdeelname en maaltijdcheques.


Contact ; Mevrouw Lies Walckiers - Selectieverantwoordelijke - Tel 02 363 53 43
Halle
22830-VLR4-UBA
https://jobs.colruytgroup.com/nl/v/11276