Shopper & Trade Marketing Management

Shopper & Trade Marketing Management

Nationale Loterij
Shopper & Trade Marketing Management
De markt verandert snel en de concurrentie stijgt al even vlug!
Ook de Nationale Loterij wordt geconfronteerd met dit fenomeen en staat dus voor grote, maar tevens aantrekkelijke uitdagingen bij het bepalen van een toekomstgerichte Go to market strategie.
De dienst Trade Marketing speelt hierbij een belangrijke rol door het organiseren, optimaliseren, en strategisch afstemmen van hun eigen dienst en antwoorden te formuleren op de revenu en de strategische uitdagingen voor de ganse Retail afdeling.

Met dit als doel, zijn wij op zoek naar een ervaren manager (M/V) die zal instaan voor :
- De proactieve voorstelling, de ontwikkeling en implementatie van het sales & marketingplan om de beoogde resultaten te behalen, in nauwe samenwerking met de verantwoordelijken van Retail en Marketing.
- Een optimaal beheer van het budget, met de focus op de ROI.
- Het toepassen en respecteren van de guidelines aangaande de omgang met de leverancier.

Jouw voornaamste taken zijn :

Het proactief formuleren van input voor de Sales strategie en permanent voorstellen formuleren inzake :
- go to market aanpak (in functie van de verschillende types retailers)
- verkoopondersteunend materiaal (ontwikkeling van tools die helpen bij het uitoefenen van de taken van de commerciële medewerkers(prospectie, up en cross selling,…)
- communicatie met POS en retailers (ontwikkeling van een communicatieplan met afstemming op de verschillende communicatieve kanalen, …)
- instore communicatie en visibiliteit (formuleren van voorstellen om onze producten en acties in de verschillende types verkooppunten te kunnen implementeren,…)

op het vlak van kennis, analyse en innovatie :
- actief en permanent opbouwen en gebruiken van kennis ivm consumentengedrag, contacten met retailers op hoog niveau, de markt en de evolutie van de markt (marktonderzoeken, -cijfers …)

Go to Market : Uitwerken van een categorie plan en een sell out plan (per type saleskanaal en per type sectoractiviteit):
- op welke producten de focus leggen
- welke Below the Line materiaal en instore communicatie inzetten
- welke promotionele acties en incentives werken
- welke verkoopsondersteunende middelen en tools gebruiken
- welke communicatiemiddelen inzetten in functie van het type doelpubliek en van type boodschap

Communicatie : Bepalen en evalueren van de verschillende communicatiekanalen in functie van het type doelpubliek en van type boodschap met garantie van kwaliteitsvolle inhoud en vorm en respect voor deadlines.

Verder werk je nauw samen met de collega’s van de eigen Salesafdeling, met de Marketing afdeling en met de afdeling Strategy & Business Development met betrekking tot de realisatie van het salesplan. Je levert hiertoe input aan de salesdirectie en de verschillende sales segmenten.

Jouw profiel :
Voor deze functie zijn wij op zoek naar een proactieve, analytische en innovatieve Manager; wij vragen een Masterdiploma, aangevuld met een aantoonbare ervaring van minstens vijf jaar in Trade Marketing, consumenten marketing en retail in België. Je bent een sterke people manager die mensen naar een hoger niveau kan tillen. Je combineert strategisch denken met een hands-on mentaliteit. Je bent resultaatsgericht, extravert en communicatief met gevoel voor organisatie en verantwoordelijkheid. Verder druk je je vlekkeloos uit in beide landstalen (Nederlands en Frans), zowel schriftelijk als mondeling. Kennis van het Engels is een pluspunt. Een grondige kennis en beheersing van MS Office –in het bijzonder Excel en PowerPoint- is een evidentie.

Wij bieden jou ...
... de mogelijkheid om een contract van onbepaalde duur te sluiten met een marktconform salaris en extralegale voordelen; en we betrekken jou bij het boeiende avontuur van loterijspelen met een maatschappelijke dimensie!

Voel je de motivatie kriebelen?
Wacht dan niet langer en stel je kandidaat via de website www.geefjezelfkansen.be. Vergeet niet om je cv en je motivatiebrief, opgesteld in het Nederlands, toe te voegen.
Belliardstraat 25/33 te 1040 Brussel
www.geefjezelfkansen.be