Blijf op de hoogte van de belangrijkste insights uit de sector

Maak account

Strateeg Communicatie & Sociale media

Strateeg Communicatie & Sociale media

CD&V
Strateeg Communicatie & Sociale media
CD&V is een politieke partij met oplossingen waarbij de mens centraal staat. Wij willen vooruitgang tot stand brengen en aan een toekomst werken die duurzaam en welvarend is voor iedereen. Onze drie speerpunt thema’s zijn Zorg & Sociaal Beleid, Ondernemerschap & Vrij Initiatief en Ethiek & Duurzaamheid. Wij realiseren dit samen, als enthousiaste partner van gezinnen, ondernemers en verenigingen vanuit een christendemocratische inspiratie.
Wil je mee aan het roer staan om deze vooruitgang tot stand te brengen? Op ons partijsecretariaat in Brussel zijn we op zoek naar een enthousiaste Strateeg Communicatie & Sociale media.
Als Strateeg Communicatie & Sociale media ben je medeverantwoordelijk voor de communicatie van CD&V met een specifieke focus op de sociale mediakanalen, digital data en advertising. Je staat de partij en de voorzitter bij in het oppikken van actuele boodschappen, het opzetten van doelgerichte campagnes en het helder vertalen van politieke boodschappen. Je stippelt mee de communicatiestrategie van de partij uit. Dit alles doe je in nauwe samenwerking met de collega’s van het secretariaat, alsook de medewerkers binnen de fracties en kabinetten.

VOORNAAMSTE TAKEN
- Realiseren van een nieuwe, duidelijke en datagedreven communicatiestrategie
- Social listening en communicatieve opportuniteiten detecteren
- Uitwerken en begeleiden van communicatieprojecten en performante advertentiecampagnes
- Opmaken en opvolgen dagelijkse communicatie via sociale media (Twitter, Facebook, Instagram, Tiktok, …)
- Verder verdiepen in de online mogelijkheden om de sociale media van CD&V nog meer op de kaart te zetten
- Grafisch ondersteunen van last minute communicatie

GEZOCHT PROFIEL
- Je bent expert in sociale media en hebt aantoonbare ervaring met online communicatie en marketing. Belangrijke praktische vaardigheden: online advertising (Facebook Business Manager), Adobe Photoshop en Premiere, courante mailingprogramma’s en CMS (websitebeheer).
- Je bent een teamplayer met verantwoordelijkheidszin. Deadlines schrikken je niet af. Je denkt probleemoplossend en gaat op zoek naar innovatieve oplossingen. Je bent communicatief sterk en vlot in de omgang. Je durft initiatief te nemen. Je staat sterk in je schoenen en weet waar je naartoe wilt.
- Je hebt geen nine-to-fivementaliteit. Ook in het weekend steek jij graag de handen uit de mouwen. Je bent stressbestendig.
- Je bent politiek geïnteresseerd, kritisch naar wat er in de samenleving gebeurt, en maatschappelijk geëngageerd.

WAT WIJ BIEDEN
- Je maakt deel uit van de beweging en vooruitgang die CD&V tot stand wil brengen.
- Je zit mee aan het stuur van de CD&V-communicatie en geeft mee vorm aan een ambitieuze communicatiestrategie.
- Iedere dag opnieuw zal je sterk uitgedaagd worden en zal je groeien.
- Je kan een indrukwekkend netwerk uitbouwen met top experten.
- Je maakt deel uit van een zeer enthousiast team; een team waarbij menselijkheid, teamwerk en het samenbrengen van diverse perspectieven op de eerste plaats komen.
- Je werkt in een kleine organisatie met een vlakke, informele structuur en in rechtstreekse interactie met voorzitter Joachim Coens en andere politieke spilfiguren.
- Je maakt deel uit van een christendemocratische partij met een rijke traditie.

HOE KANDIDEREN
Mail jouw CV en motivatiefilmpje (maximaal 5 minuten) voor zondag 12 juli naar jobs@cdenv.be.
Heb je nog vragen? Neem zeker contact met Wouter Goolaerts (HR) via telefoon (02 238 38 05) of mail (WGoolaerts@cdenv.be).
Brussel
https://www.cdenv.be/wie-zijn-we/doe-mee/vacatures/