Blijf op de hoogte van de belangrijkste insights uit de sector

Maak account

Team Manager Marketing Bike Republic

Team Manager Marketing Bike Republic

Colruyt Group
Team Manager Marketing Bike Republic
Functie:
Fietsbeleving en -plezier voor particulieren én bedrijven? Bike Republic van Colruyt Group is compagnon de route! Jij stuurt een dynamisch team marketeers aan en speelt een cruciale rol in de snelle expansie van de fietsenketen. Een job vol variatie en uitdaging, voor een sterk strategisch denker.Als marketingmanager wacht je bij Bike Republic een boeiende rit, waarbij je ons snelgroeiende merk verder uitbouwt in de markt, een actieve rol speelt in ons management én je eigen marketingteam aanstuurt en verder ontwikkelt in hun persoonlijke groei en vakkennis.

Jouw jarenlange ervaring als meester in strategie en concept kan je volledig inzetten en je schakelt vlot heen en weer tussen conceptontwikkeling en het samen met je team opstellen van tactische marketingplannen en operationele communicatiecampagnes. Alle acties moeten op elk moment in lijn zijn met de uitgeschreven marketingstrategie en daar zie jij nauwgezet op toe.

Wat doe je concreet?

Je bouwt en bewaakt mee onze merken en merkpersonaliteit.
Je ontwikkelt een strategisch marketingplan gebaseerd op meetbare KPI’s. Je houdt daarbij ook een externe focus en past je strategie aan veranderingen in de buitenwereld aan.
Je vertaalt het strategische plan in tactische marketingcommunicatieplannen.
Je volgt de resultaten van het tactisch marketingcommunicatieplan actief op en stuurt bij waar nodig.
Je breidt onze omnichannel marketing verder uit.
Je zet onze digitale touchpoints (website & webshop) op en optimaliseert de user experience.
Je brengt klantennoden en inzichten in kaart en zorgt dat ze geïntegreerd worden in onze dagelijkse werking.
Je draagt de eindverantwoordelijkheid voor PGM (Product Group Management) of category management.
Je volgt de performantie van het marketingbudget nauwgezet op door onze acties te meten en evalueren.
Je bouwt mee aan de verdere ontwikkeling van ons eigen merk Hiron.
Daarnaast werk je samen met je sales-collega’s aan de verdere ontwikkeling van onze commerciële strategie, winkelindeling en winkelbeeld. De sterkte van jouw strategie is trouwens dat ze rekening houdt met initiatieven of veranderingen in andere delen van onze organisatie. Je bent dan ook een actief lid van het managementteam van Bike Republic en bouwt een duurzame relatie uit met je collega-managers van bijvoorbeeld aankoop en sales. Zo blijf je op de hoogte en evolueert jouw strategie mee met de globale organisatie.

Je werkt in Merelbeke en kan tot twee dagen per week telewerken.


Profiel:
Kennis en ervaring – Je hebt een bachelor- of masterdiploma en minstens 5 jaar ervaring in een retail-marketingomgeving. Omnichannel marketing en user experience hebben geen geheimen voor je. Verder ben je dolenthousiast om ons merk Bike Republic verder te laten groeien. Affiniteit met fietsen is een plus.
Trekkersrol – Je inspireert en motiveert je team om elke dag het beste van zichzelf te geven. Je coacht hen ook om verder te groeien en de nodige skills te introduceren of uit te breiden.
Strategisch & concreet – Je denkt vlot op strategisch en conceptueel niveau. Vervolgens kun je dit vlot vertalen naar een concrete, succesvolle uitwerking. Het is hierbij ook belangrijk dat je het overzicht steeds kan bewaren. Het einddoel verlies jij niet uit het oog.
Analytisch – Je puurt vlot heldere conclusies uit klantendata en verwerkt ze in je strategie.
Assertief & netwerker – Je staat stevig in je schoenen, dat is belangrijk in de dynamische markt waarin we ons begeven. Daarnaast bouw je vlot duurzame relaties uit en heb je in een mum van tijd een breed, verrijkend netwerk.
Flexibel en proactief- Je kan goed om met verandering, ook als die heel plots komt. Je past je in een vingerknip aan, alsof er niets gebeurd is, en begeleidt je team met zorg en uitleg door de veranderingen heen. Je bent ook ondernemend ingesteld en neemt de touwtjes liefst proactief in handen.
Talenkennis – Je bent goed drietalig Nederlands, Frans en Engels. Zo kun je vlot communiceren met je collega’s, partners en je brede netwerk.


Wij bieden:
Impact en verantwoordelijkheid – Je speelt een belangrijke rol in de verdere groei en positionering van Bike Republic. Daar komt veel verantwoordelijkheid, uitdaging en variatie bij kijken.
Dynamische omgeving - Ons bedrijf is in volle groei en biedt potentieel op de lange termijn. Openheid staat ook centraal in onze bedrijfscultuur.
Groeimogelijkheden – Naast de groeikansen in je job zelf, geniet je bij Colruyt Group een waaier aan professionele en persoonlijke opleidingen.
Aantrekkelijk loonpakket – Boven op een aantrekkelijk loon krijg je extralegale voordelen zoals een bedrijfswagen, maaltijdcheques en winstdeelname.
Merelbeke
29829 - 21XI - UBA