Blijf op de hoogte van de belangrijkste insights uit de sector

Maak account

Teammanager Corporate Communicatie

Teammanager Corporate Communicatie

Colruyt Group
Teammanager Corporate Communicatie
Functieomschrijving:
Ben jij een inspirerende people manager met een scherp oog voor communicatie? Dan wacht je bij Colruyt Group een boeiende job als teammanager van ons corporate redactie- en campagneteam! Reken op creatieve opdrachten, veel variatie en een vuurwerk van ideeën.


Customer Communication & Experiences of CCX is het in-house communicatiebureau van Colruyt Group. CCX staat voor doelgerichte communicatie, eigentijdse technologie en creatief vuurwerk. Meer dan 500 medewerkers bouwen er elke dag met veel knowhow en enthousiasme aan onze corporate én consumer brands. Denk maar aan sterke merken zoals Colruyt Laagste Prijzen, OKay, Dreamland of Dreambaby.

Als teammanager stuur jij een team van een 15-tal redacteurs, copywriters en ontwerpers aan, onderverdeeld in twee subteams. Het redactieteam creëert alle content voor de corporate kanalen van Colruyt Group (social media, websites, personeelsmagazine, jaarverslag …). Het campagneteam verrast met boeiende groepscampagnes voor o.m. Xtra, Collibri Foundation en Colruyt Group Academy.

Jij coacht je medewerkers en zorgt ervoor dat ze met plezier hun job uitvoeren. Dankzij je expertise in redactiewerking en marketingcommunicatie slaag je erin om onze corporate communicatie zowel inhoudelijk als organisatorisch nog meer op punt te stellen.  

Wat doe je concreet?

Je neemt de volledige operationele verantwoordelijkheid voor jouw dienst in handen. De coaching van je teamleden is een belangrijke focus. Zo zorg je dat ze hun job met plezier doen en hun creatieve potentie waarmaken.
Je coördineert een team van copywriters, ontwerpers en redacteurs. Voor bepaalde projecten doe je ook een beroep op externe specialisten die je doelgericht aanstuurt.
Je draagt een continue verbetercultuur uit. Je analyseert en optimaliseert de werkprocessen om de kwaliteit en efficiency op te drijven. Een gestroomlijnde werking, daar ga jij elke dag voor!
Samen met je team bedenk je nieuwe ideeën en verfijn je bestaande concepten. Je vuurt je mensen elke dag aan om op creatief vlak de grenzen te verleggen.
Je houdt een vinger aan de pols van je vakgebied en zorgt dat je team altijd mee is met de nieuwste ontwikkelingen en technologieën.
Als een echte netwerker bouw je partnerships uit met andere managers binnen CCX. Jullie wisselen knowhow en ervaring uit en sleutelen mee aan de langetermijnstrategie.


Bij CCX werk je ook samen met fotografen, stylisten, webmasters, marketeers, projectmanagers … Kortom, je dagelijkse werkplek zoemt van de creatieve bedrijvigheid.

Je gaat aan de slag bij CCX in Halle, maar krijgt ook de mogelijkheid om 2 dagen per week regionaal te werken.

Profiel:
Opleiding en ervaring – Je hebt minstens vijf jaar relevante ervaring in redactiewerking, marketingcommunicatie en teammanagement. Je koppelt sterke redactionele skills aan organisatorische vaardigheden.
Motiveren en organiseren – Je kan een team motiveren én organiseren. Als inspirerende coach zorg jij ervoor dat de creatieve vonken overslaan. Als hands-on organisator stel je de juiste prioriteiten en delegeer je taken waar nodig.
Knopen doorhakken – Je hebt zin voor verantwoordelijkheid en neemt vlot beslissingen. Dringende deadlines en flexibele werktijden schrikken je niet af. Je werkt heel zelfstandig en resultaatgericht.
Sterke communicatie – Je communiceert helder en doelgericht naar teamleden, managers en interne klanten. Je bent eerlijk en kritisch, en onderbouwt elk advies met argumenten uit de praktijk. Interne opdrachtgevers daag je uit om de briefings te verfijnen en de doelen scherp te stellen.
Open geest – Je staat open voor nieuwe ideeën, technologieën en invalshoeken. Alles wat er in je vakgebied gebeurt, volg je op de voet.
Talenkennis – Je spreekt en schrijft perfect Nederlands en hebt een goede kennis van het Frans. Zo kan je met al je collega’s vlot samenwerken.

Aanbod:
Verantwoordelijkheid en variatie – Je job is afwisselend en vol uitdagingen. Je neemt elke dag verantwoordelijkheid en hebt contact met veel verschillende specialisten en interessegebieden. 
Stimulerende werkomgeving – ‘De kracht van woorden’ is jouw core business. Je geeft mee vorm aan de unieke merkidentiteit van Colruyt Group en daar mag je fier op zijn.
Impact – Je werkt elke dag mee aan een betere marketingcommunicatie en hebt een stem bij de uitvoering van het strategisch plan. Zo maak je écht het verschil.
Permanente leermogelijkheden – Je leert veel bij on-the-job en krijgt de kans om interne en externe opleidingen te volgen. Daarnaast kan je bij Colruyt Group ook doorgroeien.
Vergoeding – Je krijgt een aantrekkelijk loon, aangevuld met extralegale voordelen zoals een bedrijfswagen, winstdeelname en maaltijdcheques.
Halle
27823-2HKD-UBA
https://jobs.colruytgroup.com/nl/v/16252