UX Expert

UX Expert

KBC Bank & Verzekeringen
UX Expert
Wat houdt deze functie in?

KBC kiest resoluut voor de ‘klant centraal’ strategie, waarin de vormgeving en gebruiksvriendelijkheid van de digitale applicaties een essentiële rol spelen, zowel voor onze externe als interne klanten. Het designteam van KBC zoekt dan ook versterking van een extra User Experience Expert om mee te werken aan onze apps.


Wat verwachten we van jou?

Als UX Expert help je mee met het vertalen van oplossingen voor klantenbehoeften naar onze digitale touchpoints (apps, websites, interne toepassingen) naar zowel onze externe als interne klanten.

Concreet sta je in het hart van het projectteam. Goede samenwerking met verschillende partijen is essentieel om kwaliteitsvolle deliverables op te leveren zoals:
- Interactieflows die deel uitmaken van het Minimum Viable Product
- Wireframes (low of high fidelity) met de verwachte functionaliteiten
- Validatie en verbetering van de ontworpen interacties met eindgebruikers (in samenwerking met onze gebruikersonderzoekers)
- Coördinatie en accountability van UI designs
- Controle van uiteindelijke opleveringen op overeenstemming met de initieel ontworpen interacties en schermen
- Motivatie van de ontwerpkeuzes (in projecten en op mijlpaalmeetings)

Verder denk je als UX Expert oplossingsgericht en houd je steeds de noden en wensen van eindgebruikers in het achterhoofd.

Bij elke oplossing denk je mobile first en houd je rekening met de verschillende breakpoints en devices.

Je zorgt voor consistentie binnen onze sites en tussen onze kanalen: reeds in stijlgidsen vastgelegde elementen, gedragingen en interacties volg je op of stuur je bij indien nodig.

Je houdt de documentatie in onze stijlgidsen mee up-to-date en bewaakt een correct gebruik van de componenten. Je geeft advies aan collega’s zoals copywriters en journey managers en zet de nodige richtlijnen voor hen op papier.

Ervaring met de financiële behoeftedomeinen van de bankverzekeraar is zeker geen must maar ervaring in het bancaire domein of in de leefwereld/behoeften van (grote) ondernemingen is een troef.


Jouw troeven?

Gewenste kwalificaties:

Je hebt een goede kennis van een breed scala van user experience methoden en technieken om onder andere…
… samen met de klant de behoeften helder te krijgen en de oplossingen te evalueren (interviews, card sorting, test protocols, usability testing, …)
… in interactie met projectteams, copywriters, grafisch designers en developers tot goede oplossingen te komen (workshoptechnieken, opmaak interaction/navigation flows, wireframing, mental modelling, prototyping, UI specification, design briefing, aanvulling pattern library, functional testing, …)

Je kunt uitstekend communiceren, presenteren en overtuigen.

Je haalt energie uit samenwerking met diverse partijen en uit het motiveren van de genomen keuzes. Je staat je mannetje of vrouwtje in discussies waarbij je resoluut het standpunt van de klant kiest terwijl je toch begrip hebt voor de andere standpunten en als volwaardig lid van het projectteam meewerkt aan de best mogelijke oplossing.

Je toont sterke interesse in digitale touchpoints (mobile apps, websites, social media, eCommerce,…) en in evolutie van techniek en gebruik ervan (responsiveness, OS-specifieke patronen, …)

Je bent bedreven in gebruik van prototyping tools als Axure/Adobe XD/Sketch/…

Goede kennis van het Nederlands is een must. Je inspirerende werkplek situeert zich in Leuven.


Wat hebben wij je te bieden?

Je kunt bij KBC rekenen op:
- een uitzonderlijk aanbod opleidings- en ontwikkelingskansen;
- diverse doorgroeimogelijkheden;
- een contract van onbepaalde duur;
- een competitief verloningspakket, aangevuld met een ruim pakket aanvullende voordelen en personeelsvoorwaarden op onze bank- en verzekeringsproducten;
mogelijkheden om je werk en je privéleven op elkaar af te stemmen;
- een dynamische werkomgeving met een open cultuur en een aangename werksfeer.

Interesse in deze vacature?
Solliciteer via onze website www.kbc.be/jobs
Leuven
ID43209
www.kbc.be/jobs