Blijf op de hoogte van de belangrijkste insights uit de sector

Maak account

UX Expert

UX Expert

KBC Bank & Verzekeringen
UX Expert
KBC kiest resoluut voor de ‘klant centraal’ strategie, waarin de vormgeving en gebruiksvriendelijkheid van de digitale applicaties een essentiële rol spelen, zowel voor onze externe als interne klanten. Het designteam van KBC zoekt dan ook versterking van een extra User Experience Expert om mee te werken aan onze apps.

Wat verwachten we van jou?
Als UX Expert help je mee met het vertalen van oplossingen voor klantenbehoeften naar onze digitale touchpoints (apps, websites, interne toepassingen) naar zowel onze externe als interne klanten.

Concreet sta je in het hart van het projectteam. Goede samenwerking met verschillende partijen is essentieel om kwaliteitsvolle deliverables op te leveren zoals:
-Interactieflows die deel uitmaken van het Minimum Viable Product.
-Wireframes (low of high fidelity) met de verwachte functionaliteiten.
-Validatie en verbetering van de ontworpen interacties met eindgebruikers (in samenwerking met onze gebruikersonderzoekers).
-Coördinatie en accountability van UI designs.
-Controle van uiteindelijke opleveringen op overeenstemming met de initieel ontworpen interacties en schermen.
-Motivatie van de ontwerpkeuzes (in projecten en op mijlpaalmeetings).
-Verder denk je als UX Expert oplossingsgericht en houd je steeds de noden en wensen van eindgebruikers in het achterhoofd.

Jouw troeven?
-Je hebt een goede kennis van een breed scala van user experience methoden en technieken om o.a. samen met de klant de behoeften helder te krijgen en de oplossingen te evalueren (interviews, card sorting, test protocols, usability testing, …).
-Je kunt in interactie met projectteams, copywriters, grafisch designers en developers tot goede oplossingen komen (workshoptechnieken, opmaak interaction/navigation flows, wireframing, mental modelling, prototyping, UI specification, design briefing, aanvulling pattern library, functional testing, …)
-Je kunt uitstekend communiceren, presenteren en overtuigen.
-Je haalt energie uit samenwerking met diverse partijen en uit het motiveren van de genomen keuzes. Je staat je mannetje of vrouwtje in discussies waarbij je resoluut het standpunt van de klant kiest terwijl je toch begrip hebt voor de andere standpunten en als volwaardig lid van het projectteam meewerkt aan de best mogelijke oplossing.
-Je toont sterke interesse in digitale touchpoints (mobile apps, websites, social media, eCommerce,…) en in evolutie van techniek en gebruik ervan (responsiveness, OS-specifieke patronen, …).
-Je bent bedreven in gebruik van prototyping tools als Axure/Adobe XD/Sketch/…
-Goede kennis van het Nederlands is een must.

Wat bieden we jou?
Een uitdagende functie binnen een innovatief bedrijf waar klantgerichtheid en pro-activiteit centraal staan. Een uitzonderlijk aanbod opleidings- en ontwikkelingskansen met het oog op diverse doorgroeimogelijkheden. Een contract van onbepaalde duur aangevuld met een competitief verloningspakket. De mogelijkheden om je werk en je privéleven op elkaar af te stemmen. En tot slot een “Great Place To Work” met een aangename werksfeer en leuke teamspirit.
Leuven
ID48109
https://www.kbc.be/particulieren/nl/jobs/vacatures/digital-marketing/ux-expert-id48109.html