Business Development Analyst - Customer Support (Young Graduate)

Business Development Analyst - Customer Support (Young Graduate)

BMW Belux
Business Development Analyst - Customer Support (Young Graduate)
Je functie:


Je ondersteunt de After Sales business unit bij de realisatie van haar strategische doelstellingen, je bent daartoe actief in onderstaande domeinen:

1. Business Intelligence:

Je bent mee verantwoordelijk voor het beheer en de optimalisatie van zowel Sales Steering als Lead Management binnen de After Sales afdeling en werkt hiervoor nauw samen met de Sales Steering & Lead Management Expert. Je verzamelt alle relevante data en verwerkt alle beschikbare informatie naar kennis en inzichten. Meer concreet creëer je rapporten, dashboards en scorecards die de experts toelaten om hun business performance op te volgen en bij te sturen.


2. Pricing:

Als verantwoordelijke voor pricing sta je in voor de operationele taken rond de prijszetting in SAP, je bent de eerste aanspreekpartner voor de verkoopprijzen van wisselstukken, accessoires en lifestyle. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de productspecialisten, de collega’s van controlling bij zowel BMW Group Belux als BMW AG en de collega’s van international pricing bij BMW AG.


3. Budgettering en opvolging:

Een belangrijk deel van de functie is de jaarlijkse budgetopmaak en de bijsturing van de targets doorheen het jaar (forecast), steeds in nauwe samenwerking met de afdeling Controlling (BMW Belux en BMW AG) en management.

Je beheert de marketing budgetten van het departement.


4. Customer Support Bonus & Incentives:

Je staat in voor de opvolging van de After Sales Bonus en Incentives. Dit behelst de opvolging van de resultaten van onze partners evenals het kritisch evalueren van bestaande bonusschema’s.


5. Adhoc analyse projecten:

Je ondersteunt het After Sales team met je bedrijfseconomische analyses bij een brede waaier aan projecten.

Wie wij zoeken:

Je beschikt over een masterdiploma in een economische richting.
Je bent een geboren analyticus en werkt graag met cijfers. Je bent vertrouwd met P&L, budget- en forecastprocedures, balanced score card methodologie en Corporate Perfomance Management, of bereid je hierin bij te scholen.
Je hebt een vlotte communicatie, geeft blijk van teamspirit en hebt interesse in de automotive wereld.
Je hebt een goede kennis van de MS Office applicaties
Je bent in staat om zowel in het Nederlands, het Frans als het Engels te communiceren. Kennis van het Duits is een pluspunt.
Bornem
https://www.werkenbijbmw.be/jobs/189/hq-young-graduate-business-development-analyst