Business Development Manager Programmatic

Business Development Manager Programmatic

Mediafin
Business Development Manager Programmatic
Jouw uitdaging
Ben je de Programmatic expert die we zoeken, heb je een sterke commerciële flair en grote interesse voor de media?

Mediafin, de uitgever van onder andere De Tijd en L’Echo, zoekt voor zijn commerciële afdeling Trustmedia, een nieuwe Business Development Manager Programmatic.

Binnen Mediafin ben je verantwoordelijk voor de commercialisatie van alle programmatic-driven advertentie oplossingen (display advertising, video, audio enz…) in overleg met de product managers (digital, audio, video,adops…)

Je beschikt over een sterk netwerk bij en bouwt sterke relaties uit met adverteerders, media- en reclameagentschappen en onderhoudt persoonlijk en rechtstreeks klantencontact op het niveau van marketing managers, strategic planners, (head of) digital planning… Je werkt samen aan de invulling en de uitvoering van hun branding- en multimediale communicatiestrategie.

Je voert het businessplan uit voor de digitale media van De Tijd & L’Echo, Sabato, Luxevastgoed (websites, mobiele applicaties, online video, databases) als performant reclamemedium en bepaalt de commerciële strategie in overleg met de Head of Digital van Trustmedia.

In je rol als Programmatic-expert heb je een scharnierfunctie binnen Trustmedia en coördineer, motiveer en ondersteun je de sectorverantwoordelijken binnen het salesteam om onze klanten jouw innoverende communicatieoplossingen aan te bieden.

Je bent continu op de hoogte van de nieuwste digitale toepassingen in de markt en bij je klanten. Van daaruit stel je nieuwe business modellen en initiatieven voor, die bijdragen tot de continue groei.

Je hebt een sleutelrol in de digitale transitie van onze media met oog voor de multimediale aanpak (krant, magazine, digitaal, data en content integratie) en totaalomzet van Trustmedia.

Door gebruik te maken van je digitale en commerciële expertise, en in samenwerking met jouw collega's van de verschillende advertentie-departementen, speel je een doorslaggevende rol bij het ontwikkelen van nieuwe programmatic-proposities om te voldoen aan de behoeften van adverteerders.

Jouw profiel
Je hebt inzicht in programmatic concepten en bent gebeten door de digitale media.

Kennis van het programmatic ecosysteem en affiniteit met adtechtools (SSP, DSP, adserver,…) is een must.

Je beschikt over een commerciële ervaring (minimum 5 jaar), minimum op key account management niveau, idealiter in de mediawereld of aanverwante, en je hebt een sterke affiniteit met de digitale wereld.

Je combineert actiegerichtheid met een scherp strategisch inzicht.

Je bent proactief en hebt ervaring met business development tot solution selling binnen een complex aanbod aan oplossingen.

Je bent zeer sterk in de uitbouw van langetermijnrelaties.

Je hebt een uitgesproken commerciële drive en bent zeer business gedreven.

Je bent team oriented en gaat heel vlot in overleg.

Je hebt een uitstekende kennis van het Nederlands en het Frans.

Je bent een topambassadeur van onze titels De Tijd|L’Echo.

We bieden je
Bij Mediafin kom je terecht in een succesvol mediabedrijf. Innovatie, ambitie en ondernemingszin maken deel uit van ons DNA. Talent vormt de kern van wie we zijn, daarom hechten we ook zoveel belang aan je persoonlijke ontwikkeling, een fijne werksfeer en een aangename werkomgeving op de bruisende site van Tour & Taxis.
Brussel - Tour & Taxis
Meer informatie