Category Coach

Category Coach

Colruyt Group
Category Coach
Als category coach zorg je voor markt- en klanteninzichten rond productcategorieën die verkocht worden door onze food enseignes. Je duikt in de cijfers en formuleert adviezen die helpen om de verschillende categorieën binnen onze groep verder te optimaliseren.

De winkels van Colruyt Group zijn gevuld met letterlijk duizenden producten. Daar horen heel wat data bij. Je gaat onder meer aan de slag met markt- en klantendata (Xtra) en maakt grondige analyses over het aankoopgedrag van onze klanten. Waar scoren we goed? Wat zijn eventuele pijnpunten? Welke opportuniteiten en groeimogelijkheden zijn er? Dit zijn vragen waar jij een antwoord op zoekt aan de hand van de cijfers. Met je analyses en bevindingen zorg je ervoor dat ons aanbod nog beter is afgestemd op onze klanten.

Je takenpakket als category coach in een notendop:

Op basis van je analyses vorm je besluiten en formuleer je aanbevelingen, die je vervolgens rapporteert aan heel wat stakeholders. Je bent een krak in het overbrengen van die vele inzichten op een duidelijke manier (storytelling), zodat de aanbevelingen helder zijn en leiden tot concrete acties.
Op groepsniveau zoek je naar inzichten over onze food enseignes heen, je bent de categorie expert op vlak van markt- en klanteninzichten. Je combineert hiervoor klantenkaartdata (offline/online), trendwatching, marktonderzoek en marktcijfers (Gfk, Nielsen,…). Je scant actief nieuwe bronnen van informatie.
Voor onze food enseignes (Colruyt Laagste Prijzen, OKay, Bio-Planet …) deel je je inzichten met de productgroepmanagers en andere collega’s van je categorie zoals aankopers, promotoren en marketeers.
Je adviseert hen over topics als assortiment, verpakking, prijs, promotie, communicatie naar de klant, inplanting in de winkel, en concurrentieanalyse. Alle elementen dus van de marketingmix.
Je werkt in Halle en kan 1 à 2 dagen per week thuiswerken of in één van onze regionale kantoren (Mechelen, Haasrode, Merelbeke, Deinze, …).

Profiel:
Ervaring en kennis – Je hebt een masterdiploma in een economische of marketingrichting. Je hebt minstens 3 jaar ervaring als category manager, trade marketeer of marketinganalist bij een FMCG-speler of retailer. Je hebt ervaring met gebruik van marktcijfers (Gfk, Nielsen,…) en kan vlot overweg met MS Office.
Affiniteit met FMCG – Je hebt een sterke interesse in Fast Moving Consumer Goods, kent deze wereld goed en volgt de markttrends.
Analytisch en resultaatgericht – Je bent een sterke analytische geest die makkelijk hoofdzaak van bijzaak onderscheidt. Je duikt graag de cijfers in en doet dat resultaatgericht.
Conceptueel denken – Je bekijkt je takenpakket regelmatig vanop afstand, zodat je de noden op langere termijn kan inschatten en nieuwe elementen meeneemt in je werk. Je kunt goed verbanden leggen tussen inzichten.
Motiveren – Je overtuigt met cijfers en motiveert je publiek om aan de slag te gaan met de inzichten die jij uit de data haalde. Je brengt het verhaal achter de cijfers.
Talenkennis – Je communiceert helder in het Nederlands en Frans en kan informatie vlot overbrengen aan collega’s, partners en stakeholders. Je kan terugvallen op een basis Engels.

Wij bieden:
Stimulerende werkomgeving – Je kan rekenen op een boeiende job met veel afwisseling. Je deelt je kennis met je collega’s en zij staan ook voor jou klaar.
Verantwoordelijkheid – Je neemt veel verantwoordelijkheid op binnen de (winkel)merken en op Colruyt Group niveau. Je hebt impact op beslissingen en ziet het resultaat van je input rechtstreeks in de winkel.
Duurzame loopbaan – Bij Colruyt Group geloven we dat onze groei gedreven wordt door de ontwikkeling van onze medewerkers. Daarom bieden we tal van opleidingen aan om zowel professioneel als persoonlijk positief te evolueren.
Zekerheid – Je krijgt meteen een contract van onbepaalde duur in een stabiele familie van bedrijven.
Aantrekkelijk loonpakket – Boven op een aantrekkelijk loon krijg je extralegale voordelen zoals winstdeelname, maaltijdcheques en een bedrijfswagen.
Halle
30820-C450-UBA
https://jobs.colruytgroup.com/nl/v/18908