Communication Manager (contract van onbepaalde duur, voltijdse tewerkstelling)

Communication Manager (contract van onbepaalde duur, voltijdse tewerkstelling)

BELGISCH COMITE VOOR UNICEF
Communication Manager (contract van onbepaalde duur, voltijdse tewerkstelling)
Het Belgisch Comité voor UNICEF is op zoek naar een ambitieuze en ondernemende Communication Manager die op een innovatieve en creatieve manier de UNICEF communicatiekanalen optimaal inzet teneinde het engagement van onze diverse stakeholders en hun betrokkenheid voor ieder kind te vergroten. Je zorgt er op die manier voor dat we onze missie uitdragen en realiseren. Want ieder kind (waar ook ter wereld en onder welke omstandigheden dan ook) heeft recht op een goede start in het leven, op een echte kindertijd, een volwaardige ontplooiing en ontwikkeling van talenten.

Als teamleader van het departement communicatie, zijn je verantwoordelijkheden voornamelijk de volgende:
• Meewerken aan de ontwikkeling van de algemene communicatiestrategie die ervoor zorgt dat we als organisatie maximaal impact genereren voor ieder kind.
• Analyseren van strategische noden en opportuniteiten op het vlak van marketingcommunicatie en deze vertalen in pertinente actieplannen.
• Begeleiden van je team in het kader van communicatieprojecten en -campagnes naar gerichte doelgroepen en naar het grote publiek alsook er op toezien dat deze gerealiseerd worden met respect voor het vooropgestelde budget, de afgesproken timing en de te bereiken doelstellingen in overeenstemming met de behoeften van de interne stakeholders.
• Opvolgen van digitale marketingtrends (SEM) en zoeken naar data-gedreven oplossingen.
• Coachen van je teamleden om hun vaardigheden verder te ontwikkelen (content, digital en project management).
• Overzien van de productie en de kwaliteit van het communicatiemateriaal (brochures, visuals, video's, posters, audio’s).
• Proeflezen van communicatie-inhoud met betrekking tot communicatieprojecten.
• Meten, interpreteren en rapporteren van de vooropgestelde KPI’s.
• Budgetbeheer.
• Waken over de regels met betrekking tot de UNICEF branding en zorgen dat deze toegepast worden in de communicatieprojecten met zowel de interne als de externe partners.
• Mee uittekenen van de strategie rond Goodwill Ambassadeurs.
• Onderhouden van een duurzame relatie met externe partners en bureaus.

We zoeken een drietalige (NL/FR/ENG) multi-tasker met een innovatieve en strategische mind-set. Iemand met een passie voor de missie van UNICEF en met een zeer goede kennis van de digitale marketingtactieken en communicatietrends. Resultaat en kwaliteit zijn voor jou evidenties in de uitvoering van je job. Je bent een echt doorzetter en projectmanagement zit in je DNA. Je beschikt over een nuttig netwerk en bent bereid om dit verder proactief uit te bouwen voor deze functie. Je bent tot slot een ervaren people manager die een team kan motiveren, inspireren en doen groeien.

Deze functie betreft een contract van onbepaalde duur voor een voltijdse tewerkstelling.
Brussel
Meer informatie