Copywriter Nederlandstalig (contract van onbepaalde duur)

Copywriter Nederlandstalig (contract van onbepaalde duur)

BELGISCH COMITE VOOR UNICEF
Copywriter Nederlandstalig (contract van onbepaalde duur)
Ben jij een ervaren communicatie-expert? Zit wervend schrijven naar diverse doelgroepen in je DNA? Wil jij jouw talenten inzetten om bij te dragen aan het welzijn van ieder kind? Dan is UNICEF België op zoek naar jou.

Jij kan ons helpen door sprekende teksten af te leveren om het engagement van onze diverse stakeholders voor kinderrechten te vergroten. Je zorgt er op die manier mee voor dat we onze unieke missie uitdragen en realiseren.

Als Copywriter zijn je verantwoordelijkheden voornamelijk de volgende:
• Aanleveren van copywriting in opdracht van de interne belanghebbenden met de focus op fondsenwerving, pleidooiwerk en kinderrechteneducatie.
• Schrijven van krachtige, overtuigende copy om individuen, bedrijven en beleidsmakers te overtuigen zich in te zetten voor UNICEF, de organisatie te steunen of meer te weten te komen over haar lokale en wereldwijde activiteiten.
• Verzamelen van de meest geschikte content met passend beeldmateriaal (bijv. feiten voor rapporten, human interest-verhalen voor Direct Mailings, e.a....) in overeenstemming met de interne briefing en rekening houdend met de diverse organisatiedoelstellingen (fondsenwerving, pleidooiwerk, doelgroepen en kanalen).
• Content opstellen in lijn met de doelstellingen, doelgroepen en kanalen (online, offline), door de unieke stem van de organisatie te verwoorden en de UNICEF “tone of voice” toe te passen. Het doel is het afleveren van duidelijke en begrijpelijke copy (short/long) in de juiste stijl die onze doelgroepen overtuigt om UNICEF’s werk voor elk kind te steunen.
• Digitale copy (website, emails, ...): een cruciale rol opnemen in het optimaliseren van onze online aanwezigheid en instaan voor de publicatie op verschillende platformen (website, e-mailplatform, ...), rekening houdend met alle vereisten voor digitale teksten (SEO, ...).

We zoeken een Nederlandstalig communicatietalent met minimum 5 jaar ervaring op het vlak van SEA-copywriting. Je beheerst hierbij de Nederlandse grammaticaregels perfect, schrijft foutloos en gebruikt deze schrijfvaardigheid om enthousiaste, warme, prettig leesbare en overtuigende teksten te schrijven waarbij je steeds een maximale impact en/of conversie nastreeft. Punctuele eindredactie zit je in de vingers. Je bent in staat Franstalige copy na te lezen waar nodig (als back-up). Een goede kennis van het Engels is eveneens vereist.
SEO-strategieën uitwerken en uitvoeren zijn je niet vreemd en je kan verschillende copywritingtechnieken, stijlen en digitale vereisten (SEO) toepassen.
Drupal heeft voor jou geen geheimen en je goochelt met metatags, titelblokken en inhoud op onze websites.
Je bent tot slot gepassioneerd door humanitaire hulp, ontwikkelingssamenwerking, kinderrechten en duurzame ontwikkeling wereldwijd.

Als Nederlandstalige copywriter werk je nauw samen met je Franstalige collega-copywriter.
Brussel (Gare Maritime @ Tour&Taxis)
Meer informatie