Digital Markering Officer (contract van onbepaalde duur)

Digital Markering Officer (contract van onbepaalde duur)

BELGISCH COMITE VOOR UNICEF
Digital Markering Officer (contract van onbepaalde duur)
Het Belgisch Comité voor UNICEF is op zoek naar een geëngageerde Digital Marketing Officer die effectieve en gerichte digitale communicatieprojecten en -campagnes kan opzetten ter ondersteuning van de organisatiedoelstellingen op het vlak van fondsenwerving, pleidooiwerk en kinderrechteneducatie. Hiermee help je de unieke missie van UNICEF voor ieder kind te realiseren.

Als Digital Marketing Officer zijn je verantwoordelijkheden voornamelijk de volgende:
• Bijdragen aan de digitale verwezenlijking van de strategische UNICEF-doelstellingen.
• Digitale marketingprojecten opnemen in lijn met behoeften en/of kansen van de organisatie, en deze transversaal coördineren in nauwe samenwerking met de externe partner en/of de interne Project Owner.
• Managen van digitaal projecten of campagnes volgens een vooraf bepaald plan (gebaseerd op een communicatieplan) binnen het vastgestelde budget, tijdschema en doelstellingen, in lijn met de behoeften van interne belanghebbenden.
• Paid mediaplannen maken (SEA – sociale media advertising, display advertising, enz.) in lijn met de doelstellingen.
• Produceren van digitaal materiaal (SEA-content, banners, social ads, …), landingspagina’s/ donatieformulieren in het contentmanagementsysteem en het betalingsplatform van de website en zorgen voor de nodige monitoring (analytische tracking).
• Opnemen van de rol van digitale expert in samenwerking met de externe partner, de Marketing Communication Officer en de Project Owner.
• Meewerken aan de opzet van communicatiecampagnes, hun ontwikkeling en monitoring (succespercentage volgens communicatiedoelstellingen) van het digitale luik.
• Ontwikkelen en onderhouden van een grondige kennis van webverkeersanalyses en rapportages over het gedrag van webgebruikers.
• Analyses, rapporten en resultaten van een digitale campagne interpreteren en de bevindingen van marktonderzoek implementeren (opstart van analyses in Google Analytics 4).
• Op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van digitale marketing, middelen en tools; kansen detecteren en de nodige contacten leggen met potentiële partners/ externe bureaus.
• Onderhouden van een lange termijnrelatie met digitale partners en externe bureaus, met het oog op het bereiken van de digitale marketingdoelstellingen van de organisatie.

We zoeken een drietalige (NL, FR, ENG) multi-tasker met minimum 5 jaar ervaring op het vlak van digitale marketing en een innovatieve en strategische mindset. Publiceren en grafische vormgeving hebben geen geheimen voor jou en projectmanagement zit in je DNA. Je bent een echte netwerker, zowel binnen als buiten de organisatie, waarbij het negotiëren van contracten met externe partners één van je sterke punten is. We zoeken een echte doorzetter die zich flexibel opstelt in het respecteren van deadlines. De missie van UNICEF, ontwikkelingssamenwerking, kinderrechten wereldwijd en duurzame ontwikkeling zijn belangrijk voor jou.
Brussel (Gare Maritime @ Tour&Taxis)
Meer informatie