Donor Acquisition Officer (NL )

Donor Acquisition Officer (NL )

Plan International België
Donor Acquisition Officer (NL )
Plan International België:

Plan International België werkt al meer dan 35 jaar aan een wereld die rechtvaardig en veilig is voor alle kinderen. Ieder kind heeft recht op onderwijs en moet de kans krijgen zich te ontwikkelen. Deze roep om rechtvaardigheid begint bij dezelfde kansen voor meisjes en jongens. Meisjes worden nog te vaak achtergesteld en gediscrimineerd, soms zelfs bedreigd en mishandeld.
Plan International België maakt deel uit van een ambitieuze internationale federatie met projecten in bijna 80 landen (waaronder België). Met onze projecten genereren we impact, via beleidsbeïnvloeding, sensibilisering en projecten met en voor kinderen en jongeren.
Plan International België is een sterk groeiende organisatie. Tijdens de laatste 5 jaar steeg ons inkomen van 14 miljoen naar 20 miljoen en groeiden we van 40 naar meer dan 65 zeer gedreven collega’s.
Om de straffe ambities van Plan International België nog sterker te vertalen naar een betere toekomst voor kinderen en jongeren, zijn we op zoek naar een enthousiaste en vaardige Donor Acquisition Officer NL (m/v/x).

FUNCTIE:
In samenwerking met de Manager Fundraising & Donor Relations, staat je in voor de coördinatie en uitvoering van fondsenwervingsactiviteiten en -campagnes om de financiering voor onze nationale en internationale programma's te verhogen en te verzekeren.

Je maakt integraal deel uit van het team Fondsenwerving en Loyaliteit (5 personen), dat gepersonaliseerde dienstverlening en communicatie verzekert voor onze huidige en toekomstige particuliere donateurs.

Je staat in voor de planning en uitvoering van diverse fondsenwervingsactiviteiten, zowel online als offline. Je bent ook verantwoordelijk voor het schrijven van inhoud en het ontwikkelen van communicatiemateriaal voor fondsenwerving in nauwe samenwerking met het Marketing & Communication.

Je werk bevindt zich op het kruispunt van digitale en off-line activering, waarbij storytelling en creativiteit centraal staan.

Je hebt een perfecte beheersing van het Nederlands, met een zeer goede kennis van het Frans en het Engels.

Verantwoordelijkheden:

1. Je ondersteunt de coördinatie en uitvoering van fondsenwervingsactiviteiten:
a. Digitaal: Het hele jaar door ontwikkel je samen met het team Marketing & Communicatie een fondsenwervingsplan en acties om het aantal particuliere donateurs te vergroten. Afhankelijk van de doelstellingen, streefcijfers en het budget sta je in voor de planning en implementatie van deze activiteiten. Je levert en creëert ook relevante inhoud voor de gekozen doelgroepen, brieft en werkt samen met het Marketing & Communicatieteam, volgt de resultaten op en stelt optimalisaties voor.
b. Telemarketing: Samen met een externe partner coördineer je telemarketingacties (scripting, briefing van agents, FAQ, post aan de particuliere donateurs, enz.) en identificeer je mogelijkheden voor toekomstige ontwikkeling en/of optimalisaties.
c. Nieuwe kanalen en producten: Op basis van de fondsenwervingsstrategie sta je in voor de ontwikkeling van nieuwe activiteiten/campagnes en producten op diverse online- en offline-kanalen (bijv. Face to Face).

2. Je zorgt, samen met het team Marketing & Communicatie, voor de creatie en ontwikkeling van communicatiemateriaal voor fondsenwerving (online en offline).

3. Je blijft op de hoogte van best practices en trends in de fondsenwervingsmarkt om aanbevelingen te kunnen doen over nieuwe fondsenwervingsmogelijkheden voor Plan International België.

4. Samen met je team zorg je voor de uitwisseling van informatie voor, tijdens en na fondsenwervingsactiviteiten. Je staat er tevens voor in dat fondsenwervingsgegevens correct in CRM worden geregistreerd. Bovendien zorg je ervoor dat onze wervende discours in overeenstemming is met de realiteit op het terrein en de mogelijkheden van het loyaliteitsteam.

5. Je neemt deel aan transversale projecten van het team Fondsenwerving & Loyaliteit waar je expertise vereist is, bijvoorbeeld:
 Deelname aan de ontwikkeling van strategie, actieplan en campagnes
 Ad hoc vertaling van content van FR naar NL

PROFIEL:

Ervaring

 Je hebt 2-3 jaar ervaring in fondsenwerving en/of ‘B to C’ verkoop, marketing en communicatie.
 Aantoonbare ervaring in conversie of direct marketing (online/offline-straatmarketing, telemarketing) is een belangrijke troef.
 Je hebt meerdere projecten tegelijk gecoördineerd en bewaarde daarbij het overzicht (betreffende de te behalen objectieven, het beschikbare budget en de te behalen deadlines).
 Je houdt ervan om content te creëren en kunt daarvan succesvolle voorbeelden presenteren.
 Je hebt ervaring met het zelfstandig opzetten van succesvolle fondsenwervings- of verkoopacties kunt daarvan succesvolle voorbeelden voorleggen.
 Je voelt zich comfortabel bij het presenteren aan en trainen van externe partners voor fondsenwervende activiteiten.
 Je hebt ervaring met het analyseren van marktresultaten en trends en bent in staat om op basis van deze analyses aanbevelingen te doen
 Je hebt de vaardigheden om een fondsenwervingsstrategie te vertalen naar boeiende content en acties voor online en offline kanalen.

Vaardigheden en talenten

 Je hebt een goede beheersing van het Nederlands (minimaal niveau C1). Een zeer goede kennis van het Frans en het Engels is een pluspunt.
 Je bent resultaatgericht, neemt initiatief en brengt je werk op zelfstandige en georganiseerde wijze tot een goed einde.
 Je bent creatief, proactief en komt met nieuwe relevante ideeën.
 Je bent een teamspeler en werkt nauw samen binnen uw eigen team Fondsenwerving & Loyaliteit, maar ook met onze collega's van andere afdelingen.
 Je hebt een vlotte pen en past uw stijl aan naar gelang het doelpubliek en het fondsenwervende discours.
 Je bent in staat snel te werken met een gegevensbeheersysteem (CRM).
 Je hebt oog voor detail.
 Je hebt een goede kennis van MS Office tools.
 Je hebt belangstelling voor de humanitaire sector en de internationale samenwerking, de rechten van het kind, de gelijkheid van vrouwen en mannen. Je bent bereid om in deze materie te investeren om de nodige deskundigheid voor de functie te verwerven.
 Je bent toegewijd aan de waarden van Plan International België en respecteert deze als kader voor uw fondsenwervende activiteiten.

Ons aanbod
 Een boeiende werkomgeving in een Belgische en internationale context, bij een internationale en ambitieuze NGO
 De kans om een verschil te maken voor kinderen en jongeren in onze partnerlanden en in België
 De kans om zich professioneel te ontwikkelen met competente, gemotiveerde en sociaal geëngageerde collega's
 Een voltijdse arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
 Een competitieve bezoldiging in de NGO-sector, aangevuld met extralegale voordelen (groepsverzekering, hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques, gratis openbaar vervoer (woon-werkverkeer))

Plan International België is gelegen in het hart van Brussel, vlak naast het treinstation Brussel-Centraal.

Geïnteresseerd?
Dan horen we graag van je! Stuur je CV en motivatiebrief naar job@planinternational.be met als referentie “Donor Acquisition Officer” ten laatste op 10 januari 2022.
Brussel
Donor Acquisition Officer
https://www.planinternational.be/nl