Expert pers en reputatie

Expert pers en reputatie

Kom op tegen Kanker
Expert pers en reputatie
Met je strategisch communicatie-inzicht, vlotte pen en neus voor inspirerende verhalen, zet jij Kom op tegen Kanker op de kaart bij pers en het brede publiek. Je krijgt de kans om mee het imago te bepalen van een van de grootste ngo’s in Vlaanderen.

Dit is Kom op tegen Kanker
Bij Kom op tegen Kanker zet je elke stap met een doel voor ogen: kanker uit de wereld helpen. Zo hebben we onze drie pijlers: vermijden, bestrijden en verzachten. Zorgen dat minder mensen kanker krijgen, de overlevingskansen van patiënten verhogen, en hun levenskwaliteit verbeteren. Daarom investeren we in preventie, wetenschappelijk onderzoek, zorg, beleidsbeïnvloeding en informatie. En het mooiste is: we kunnen rekenen op de steun van duizenden sympathisanten. Een 90-tal vaste medewerkers, honderden zorgvrijwilligers en duizenden actievoerders en donateurs. Dankzij hun bijdragen, giften en legaten bewandelen we samen een weg richting een wereld zonder kanker. Dat is onze missie.

Wil jij deel uitmaken van het team dat zich dagelijks inzet om deze missie te realiseren, dan is dit jouw kans. We versterken onze organisatie met een voltijds expert pers en reputatie.

Je functie
Jij speelt een cruciale rol in hoe mensen Kom op tegen Kanker zien en ervaren. Als onze expert pers en reputatie zorg je ervoor dat elke Vlaming weet wat onze organisatie precies doet. Zo ontwikkel je een sterk strategisch communicatieplan dat onze impact duidelijk maakt. Van onze plantjesverkoop over beleidsdoorbraken tot beloftevol kankeronderzoek … In de veelheid van waardevolle content weet jij de juiste verhalen op het gepaste moment naar buiten te brengen. Je kiest ook steeds de beste, creatieve invalshoek en weet zo met elk verhaal de pers en het brede publiek te overtuigen van onze meerwaarde. Je schrijft persberichten en opiniestukken die raken maar kijkt ook verder dan klassieke perscommunicatie. Wat denk je bijvoorbeeld van een eigen podcast of samenwerkingen met influencers? Kortom: je creëert mogelijkheden en grijpt elke kans die zich voordoet om onze missie en impact te belichten en de betrokkenheid bij onze organisatie te vergroten. En nee, natuurlijk hoef je dit niet alleen te doen. De 14 toffe en hulpvaardige collega’s bij het team Communicatie & Campagne kijken nu al uit naar jouw komst.

Je taken en verantwoordelijkheden:
- Je versterkt het imago van Kom op tegen Kanker door duidelijke communicatiestrategieën te ontwikkelen en ermee aan de slag te gaan. Je doet dat zelfstandig of in samenwerking met je team of externe partners.
- Je zet Kom op tegen Kanker op de kaart bij de pers, bouwt duurzame mediarelaties uit en bent het aanspreekpunt. Daarbij richt je je blik op meer dan alleen de traditionele media.
- Je voert niet zelf het woord maar zorgt ervoor dat onze algemeen directeur en inhoudelijke experts een platform krijgen. Je adviseert hen over de beste aanpak.
- Je schrijft persberichten, redigeert opiniestukken, pitcht nieuws bij redacties en gaat proactief op zoek naar straffe verhalen om te delen.
- Je volgt de actualiteit op de voet en speelt er makkelijk op in met het juiste verhaal en via het meest geschikte kanaal.
- Je bent ook verantwoordelijk voor het jaarverslag en alle corporate communicatie over onze bestedingen naar het brede publiek.
- Je vindt het prima om occasioneel ook ’s avonds en in het weekend telefoons van journalisten te beantwoorden en deel te nemen aan onze grootste events.

Je profiel
- Je hebt minimum 5 jaar ervaring in de communicatiesector, liefst in pers, PR of corporate communicatie.
- Je gelooft in de missie van Kom op tegen Kanker en staat te popelen om te tonen dat we meer doen dan alleen fondsen werven.
- Je kent het Vlaamse media- en influencerslandschap. Heb je er al goede contacten, dan is dat een pluspunt.
- Je bent niet alleen extern maar ook intern een goed netwerker. Je geeft aandacht aan elk aspect van onze werking, stelt prioriteiten volgens een gedragen plan van aanpak en groeit zo uit tot de interne ambassadeur van onze bestedingscommunicatie.
- Je hebt strategisch inzicht en houdt van de combinatie denken en doen.
- Je hebt een uitstekende pen en zorgt voor heldere teksten in correct Nederlands.
- Je bent creatief in corporate storytelling.
- Je bent proactief, houdt ervan om initiatief te nemen en kunt zelfstandig knopen doorhakken.
- Je kunt meerdere ballen hoog houden en gooit je agenda om als de situatie erom vraagt.

Wat bieden wij?
Onze medewerkers vormen het kloppende hart van onze organisatie, en daarvoor zorgen we goed. Dit mag je verwachten:

- Een contract van onbepaalde duur en een mooi loon dat aansluit op jouw kennis en ervaring en dat – wees gerust - zeker gelijk loopt met de markt. Daarbovenop ontvang je maaltijdcheques, een eindejaarspremie, vakantiegeld en een groeps- en hospitalisatieverzekering. Je woon-werkverkeer met het openbaar vervoer vergoeden we, en als je met de fiets komt, krijg je een fietsvergoeding.
- Een gezonde werk-privébalans: je geniet van flexibele werktijden en bent zelf ook flexibel in de balans tussen werken op kantoor en telewerk, afhankelijk van de noden op dat moment. Ons kantoor in Brussel bereik je vlot met het openbaar vervoer. En als je een welverdiende pauze nodig hebt, bieden we je 27 vakantiedagen om te ontspannen.
- Een warm welkom: je peter of meter staat klaar om je hartelijk te ontvangen, terwijl je nieuwe collega’s je met plezier wegwijs maken in je nieuwe rol.
- Ruimte voor initiatief: bij ons werk je in een platte, informele organisatie met veel ruimte voor ideeën, ontwikkeling, autonomie en ondernemerschap.
- Een prettige sfeer: tijdens de lunch genieten we vaak van elkaars gezelschap en bij mooi weer kunnen we zelfs op ons terras vertoeven. Elkaar beter leren kennen na de werkuren? Dat kan voor wie wil elke eerste werkdag van de maand tijdens een afterworkdrink in het Brusselse. Een teambuilding met je dichtste collega’s én een personeelsuitstap met de hele ploeg staan ook jaarlijks op het programma.
- Een betekenisvolle impact: je krijgt de kans om mee te bouwen aan een wereld waarin niemand nog een geliefde verliest aan kanker. Samenwerken in een professioneel en toegewijd team geeft je de mogelijkheid om een verschil te maken. We zijn een complementaire ploeg van vele talenten, maar met één gedeeld doel: kanker de wereld uithelpen. Daar gaan we samen voor.

Interesse?
Is deze job je op het lijf geschreven? Stel je dan kandidaat via https://www.komoptegenkanker.be/vacatures/expert-pers-en-reputatie

Heb je nog inhoudelijke vragen over de job? Dan kun je terecht bij Karen Vandenplas, diensthoofd Communicatie & Campagne, via karen.vandenplas@komoptegenkanker.be of 02 225 83 99.
Brussel
Meer informatie