Kinderen die er alleen voor staan zoeken hun woordvoerder

Kinderen die er alleen voor staan zoeken hun woordvoerder

SOS Kinderdorpen België
Kinderen die er alleen voor staan zoeken hun woordvoerder
Hallo, Het team van SOS Kinderdorpen hier. Tegen het einde van dit jaar nemen wij afscheid van Michael, dik tien jaar onze communicatieman. Na een decennium werken voor kinderen, wil hij nu graag rechtstreeks aan de slag met kinderen.


En dus zijn wij op zoek naar een nieuwe teamlead communicatie. Iemand die de stem vertegenwoordigt van kinderen die er alleen voor staan. Iemand die deze onzichtbare groep kinderen zichtbaar maakt. Die hun wensen, noden en verlangens een plek geeft in onze samenleving.


En dit op 1001 manieren.


Via doeltreffende campagnes, gerichte media-acties of pakkende video’s. Voorbeelden kan je vinden in de vacature op onze website www.sos-kinderdorpen.be/vacature-communicatie.


Maar natuurlijk krijg jij de vrijheid om er je eigen ding van te maken.


Hoe je het ook doet, je gaat elke keer op zoek naar het hart en ziel van de organisatie. En weet die ook authentiek en tot in de puntjes juist op papier te zetten. Van daaruit bouw je aan verandering, impact, vooruitgang. Zodat de samenleving kinderen van onze doelgroep steeds beter gaat begrijpen en omkaderen.


Dat doe je natuurlijk niet alleen. Integendeel.


Je vindt inspiratie bij Katrien en Justine, die onze Belgische projecten leiden. Je verbindt met kinderen en oud-kinderen van onze doelgroep, vertaalt hun moeilijke en hartverwarmende verhalen in pakkende getuigenissen. Je helpt onze HR-expert Margaux door vacatures als deze te schrijven. Anders. Authentiek.


Alleen misschien iets korter toch, deze is wat lang aan het worden.


Je zoekt samen met onze advocacy-twins Jolien en Adeline naar de kernboodschap van hun rapport. Je brengt onze big boss Hilde op het juiste moment in stelling voor een interview bij VRT, key messages in de hand. Je helpt Céline en haar team fondsenwerving om campagnes uit te werken die, euh, werken. En je vermijdt tegelijkertijd om twee keer hetzelfde werkwoord te gebruiken in één zin.


Verbinden is daarbij een sleutelwoord.


“Truly bonding with a child has the power to change the world”, is de purpose statement van onze internationale federatie. En dat is ook wat we dagelijks in de praktijk willen doen, met de kinderen in onze zorg, met elkaar, met externe partners en organisaties.


Alleen ga je sneller, samen kom je verder. Je kent dat wel.


Eerlijk? Dat kan best hard werken zijn. We zijn ambitieus. Willen veel bereiken, dingen veranderen. En omdat het soms, bij ons of bij onze partners, niet loopt zoals we willen, moet je er ook op de moeilijke momenten staan. Maar nooit alleen. Altijd samen.


Als je denkt dat jij de communicatie-expert bent die we zoeken, stuur je CV en motivatiebrief dan zeker naar job@sos-kinderdorpen.be.


We zien je graag komen!

Het team van SOS Kinderdorpen
Brussel
Meer informatie