Marketing Communication Officer (contract van onbepaalde duur)

Marketing Communication Officer (contract van onbepaalde duur)

BELGISCH COMITE VOOR UNICEF
Marketing Communication Officer (contract van onbepaalde duur)
Heeft projectmanagement voor jou geen geheimen? Hou je van deadlines en zit gestructureerd werken in je DNA? Wil jij jouw talenten inzetten voor het welzijn van ieder kind? Dan is UNICEF België op zoek naar jou!

Jij kan ons helpen door sprekende en doelgerichte campagnes op te zetten om het engagement van onze diverse stakeholders en hun betrokkenheid voor kinderrechten te vergroten.

Als Marketing Communication Officer zijn je verantwoordelijkheden in hoofdzaak de volgende:
• Instaan voor de ontwikkeling van het communicatiemateriaal en/of campagnes gericht op het grote publiek en/of bepaalde doelgroepen om de doelstellingen op het gebied van fondsenwervingen pleidooiwerk te realiseren.
• Het planmatig uitvoeren als projectmanager van een communicatie-project/campagne (aan de hand van een communicatieplan) met respect voor het vooropgestelde budget, de afgesproken timing en de te bereiken doelstellingen in overeenstemming met de behoeften van de interne stakeholders.
• Instaan voor het meten, interpreteren en rapporteren van de vooropgestelde KPI’s.
• Schrijven van duidelijke (technische) briefings.
• Produceren, implementeren, bewaken en verspreiden van communicatiemateriaal (en andere permanente communicatieondersteuning zoals: brochures, visuals, video's, posters, audio's).
• Proeflezen/herlezen van communicatie-inhoud met betrekking tot communicatieprojecten.
• Beheersen van de regels met betrekking tot de UNICEF-branding en ervoor zorgen dat deze toegepast worden in de communicatieprojecten met zowel de interne als de externe partners.
• Proactief het accountmanagement opnemen van de aan je toegewezen Vrijwillige Ambassadeur(s).
• Interpreteren van analyses, verslagen en resultaten van een communicatiecampagne te en implementeren van de resultaten van marktonderzoek.
• Evalueren van communicatieprojecten en verwerkt de resultaten in een presentatie.
• Onderhouden van een duurzame relatie met externe partners en bureaus.

We zijn op zoek naar een drietalige (NL, FR, ENG) multi-tasker met een innovatieve en strategische mindset. Je hebt minimum 5 jaar ervaring binnen marketingcommunicatie. Je bent sterk in het begeleiden van communicatieprojecten en in staat deze op een gecoördineerde/planmatige manier tot een goed einde te brengen. Je staat gekend als een echte doorzetter en je stelt je flexibel op wanneer je een deadline moet halen. Je hebt goede redactionele vaardigheden. Je bent een goede communicator, een vlotte relatiebouwer en een echte teamplayer. De missie van UNICEF, ontwikkelingssamenwerking, kinderrechten wereldwijd en duurzame ontwikkeling zijn belangrijk voor jou.
Brussel (Gare Maritime @ Tour&Taxis)
Meer informatie