National Account Manager Retail

National Account Manager Retail

Lotus Bakeries
National Account Manager Retail
ls National Account Manager Retail ben je verantwoordelijk voor het realiseren van de jaarlijkse én lange termijn doelstellingen van Lotus Bakeries in termen van volume, winst, verkoopaandeel en merkwaarde bij één van de Top 3 Retail klanten.

Door het optimaal beheren van je klant bouw je aan een sterk merk en een groeiend rendement.

Over de functie

Je vertaalt de merkenstrategie op klantniveau door middel van de groeipijlers assortiment, shelf, promotions, displays. Daarnaast vertaal je ook de nationale business initiatieven die een bijdrage leveren aan de groei van het Lotus Bakeries-aandeel, de doelgerichte merkenpolitiek, het volume en de winst.
Je ontwikkelt en implementeert een accountplan in lijn met de Lotus Bakeries strategie en de uitbouw van een sterke commerciële relatie.
Je verzorgt het relatiemanagement en contractmanagement om de commerciële doelen te realiseren en dit in balans met verantwoorde keuzes omtrent inzet van budget en middelen.
Je ontwikkelt en implementeert een winstgevende strategie omtrent prijs, promotie, direct marketing en verpakking.
Je werkt intensief samen met Category Management, Marketing & Field sales om jouw (en hun) doelen te helpen verwezenlijken.
Je realiseert een optimaal rendement, volgt alle administratieve, logistieke of financiële problemen bij klanten op in nauw overleg met boekhouding en customer service.
Je analyseert relevante marktdata, gericht op het adequaat inzetten van alle commerciële instrumenten.
Je zorgt voor een efficiënte communicatie van relevante commerciële informatie naar andere interne of externe belanghebbenden.

Over jou

Je combineert een stevige academische achtergrond (Master niveau) met minimum 5 jaar relevante werkervaring binnen een ‘branded’ FMCG-context, waarvan minstens 3 jaar ervaring met negotiaties op het niveau van aankoopcentrales met één van de top 3 retailers.
Je kan aantonen dat je een sterke onderhandelaar bent en ervaring hebt met veeleisende klanten.
Je beschikt over sterke analytische vaardigheden en een goede praktische kennis en inzicht in marktdata (GfK, Nielsen, …)
Je kan objectieven stellen, structureren, plannen en organiseren. Daarbovenop ben je besluitvaardig en hanteer je een ondernemende attitude om de zaken aan te pakken.
Gezien de nauwe samenwerking met collega’s spreekt het voor zich dat teamwork en communicatie ook tot jouw sterke kanten behoren.
Naast Nederlands spreek je ook vlot Engels en Frans.

Ons aanbod

De kans om mee te bouwen aan een groeiende, internationale omgeving
Deel uitmaken van een ambitieus en gedreven team vol talenten
Veel leer- en groeikansen in de wereld van retail sales
Nauwe samenwerkingen met verschillende stakeholders in de groep
Een bedrijfscultuur waar passie, team spirit en open dialoog de belangrijkste drijfveren zijn
Een aantrekkelijk salarispakket, inclusief extralegale voordelen
En uiteraard: elke dag verse koekjes

Solliciteer

Klaar om je tanden te zetten in deze uitdagende rol als National Account Manager? Solliciteer dan nu online of stuur je CV naar stijn.neuts@lotusbakeries.com
Lembeke
10273
https://bit.ly/3nmLbt5