Online communicatie- en contentmanager

Online communicatie- en contentmanager

Kom op tegen Kanker
Online communicatie- en contentmanager
Over Kom op tegen Kanker
Kom op tegen Kanker helpt ervoor zorgen dat minder mensen kanker krijgen, meer mensen de ziekte overleven en dat de levenskwaliteit van (ex-)kankerpatiënten verbetert. Om dat te bereiken investeren we in zorg, wetenschappelijk onderzoek, beleidsbeïnvloeding en informatie en preventie. We kunnen rekenen op de steun van duizenden sympathisanten. Via hun giften, acties en legaten gaan we samen voor een wereld zonder kanker. Onze organisatie bestaat uit een 90-tal vaste medewerkers, honderden zorgvrijwilligers en duizenden actievoerders en donateurs.

Om de ambitieuze plannen waar te maken, versterken we onze organisatie met een voltijdse ONLINE COMMUNICATIE- EN CONTENTMANAGER.

Je functie
Ben je een krak in online communicatie? Heb je zin om relevante content te creëren voor onze digitale kanalen en volgers? En wil je een verschil maken voor mensen met kanker en hun omgeving? Dan hebben wij dé job voor jou.

Je vertaalt de boodschappen van onze afdelingen naar heldere en visueel aantrekkelijke content op maat van de online communicatieplatformen (website, Facebook, Instagram, Twitter, digitale nieuwsbrieven …).
Je werkt daarvoor - indien nodig - samen met externe partners, maar doet het liever zelf.
Je gaat binnen en buiten de organisatie op zoek naar interessante onderwerpen, die aansluiten bij de waarden en doelstellingen van Kom op tegen Kanker.
Je bent verantwoordelijk voor de eindredactie van de content (NL).
Je stelt voor elke boodschap de beste online mediamix samen, om de verschillende doelgroepen optimaal te bereiken.
Je beheert de Kom op tegen Kanker-accounts op Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter.
Je stimuleert de online community van Kom op tegen Kanker tot interactie en gaat ermee in dialoog.
Je neemt een adviserende rol op naar de andere afdelingen op vlak van online communicatie.
Je volgt het digitaal medialandschap op de voet, blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en speelt in op trends.

Je profiel
Je blinkt uit in online media en communicatie en kunt een visie ontwikkelen om de communicatiedoelstellingen van Kom op tegen Kanker te behalen.
Je hebt al een eerste ervaring met online communicatie, contentcreatie en eindredactie.
Je Nederlands is onberispelijk. Met je vlotte pen en taalvaardigheid zorg je voor heerlijk heldere teksten.
Je voelt de warme, optimistische en verbindende tone of voice van Kom op tegen Kanker goed aan en je kunt die ook zelf toepassen. Je bent empathisch, tactvol en klantgericht.
Je bent goed in coördineren en organiseren: van contentplanning tot omgaan met interne verzoeken, creatieven aansturen, posts inplannen, budgetbeheer en regelmatig rapporteren. Je houdt ervan en slaagt erin om deze verschillende bordjes hoog te houden.
Je kunt projectmatig werken en neemt graag de rol van communicatie-expert op in diverse projectgroepen.
Je bent creatief om de uitwerking van animaties, video’s en infographics door externe partners te begeleiden, of hebt goesting om dat zelf te doen of te leren.
Ervaring met SEO, SEA en/of (e-mail)marketing? Pluspunt.

Wat bieden we jou?
Een sterk en zelfstandig communicatie- en campagneteam van elf collega’s.
Een maatschappelijk geëngageerde omgeving met enthousiaste medewerkers die klaar staan om je wegwijs te maken in je job.
Een organisatie waarin communicatie een onmisbare schakel is en waar je met je job dus rechtstreeks het verschil maakt. Bovendien krijg je de kans om met waardevolle content en inspirerende verhalen aan de slag te gaan en zie je onmiddellijk het resultaat van je werk.
Een job met veel ruimte voor eigen inbreng en persoonlijke ontplooiing.
Glijdende werktijden en de mogelijkheid om maximaal drie dagen per week van thuis uit te werken. De andere dagen werk je vanuit ons kantoor in Brussel.

Interesse?
Is deze job je op het lijf geschreven? Stel je kandidaat door je motivatiebrief en cv voor 20 december 2021 te bezorgen aan Ansie Knaepen (HR) via ansie.knaepen@komoptegenkanker.be.
Heb je nog inhoudelijke vragen over de job? Dan kun je terecht bij Karen Vandenplas, pers- en communicatiemanager, via karen.vandenplas@komoptegenkanker.be.
Sint-Joost-ten-Node, in combinatie met thuiswerk
https://www.komoptegenkanker.be/vacature-online-communicatie-en-contentmanager