Bekijk onze Training 24/7 en krijg een gratis Kinepolis ticket!

Ontdek het aanbod

Relationship Fundraiser (NDL/FR)

Relationship Fundraiser (NDL/FR)

SOS Kinderdorpen
Relationship Fundraiser (NDL/FR)
Geen enkel kind mag alleen opgroeien. Dat is waar we bij SOS Kinderdorpen België in geloven. Het is de droom waar we met z’n allen hard voor werken. Zodat kinderen die er alleen voor staan toch kunnen opgroeien op een veilige plek, met betrouwbare volwassenen die er altijd voor hen zijn.

Dat doen we via kwaliteitsvolle projecten in jeugdhulp en ontwikkelingssamenwerking, die het kind centraal zetten. Om die projecten te realiseren, zijn we op zoek naar een Relationship Fundraiser, die deel zal uitmaken van het fondsenwervingsteam en zal rapporteren aan de coördinatrice Individual Giving.

Binnen dit team ben je verantwoordelijk voor het aantrekken van nieuwe grote donateurs (Franstalig en Nederlandstalig) en foundations, alsook voor het ontwikkelen en verzorgen van individuele relaties met hen. Dit is een voltijdse functie (80% is ook mogelijk) onder een contract van onbepaalde duur, gebaseerd te Brussel.


Jouw verantwoordelijkheden als Relationship Fundraiser:

1. Je bent verantwoordelijk voor het aansturen van de strategie voor grote donateurs en foundations en leidt het resulterende actieplan (identificatie, werving, retentie):
- Je creëert een netwerk om actief op zoek te gaan naar nieuwe grote donateurs (organiseren van ontmoetingsmomenten, deelnemen aan evenementen, opwaarderen van bestaande donateurs, etc.)
- Je bent het belangrijkste aanspreekpunt voor bestaande grote donateurs. Je bouwt en onderhoudt relaties, met als doel het creëren van sterke, persoonlijke en duurzame relaties (ontmoetingen, bezoeken ter plaatse, telefonische en/of e-mailcontacten)
- Je bent verantwoordelijk voor het persoonlijke en financiële engagement van donateurs en voorziet hen van gepersonaliseerde projecten en rapportages
- Je gaat actief op zoek naar en beantwoordt oproepen van foundations; je schrijft en coördineert, in samenwerking met het Belgische en internationale projectteam, de dossiers en rapporten die voor deze oproepen worden gevraagd
- Je werkt volgens ethische regels

2. Je evalueert en volgt de resultaten van je acties op de voet en gebruikt deze bevindingen om het actieplan bij te sturen


Jouw competenties als Relationship Fundraiser:
- Je hebt een diploma communicatie, marketing, economie of politieke en sociale wetenschappen
- Je hebt minimaal 10 jaar relevante ervaring in fondsenwerving, klanten/commerciële relaties of soortgelijke activiteiten (bijvoorbeeld in private banking, vastgoed, etc.)
- Je spreekt vloeiend Frans en Nederlands en hebt een goede kennis van het Engels
- Je zorgt voor een goede balans tussen het commerciële aspect en het menselijk contact met donateurs
- Je beschikt over uitstekende sociale, communicatieve (mondeling en schriftelijk) en verkoopvaardigheden. Het geeft je energie in contact te staan met donateurs en hen te overtuigen om ons te steunen (presentaties geven, motiveren, etc.)
- Je bent een teamspeler, maar kan ook zelfstandig te werken
- Je bent flexibel en indien nodig bereid om donateurs buiten kantooruren te bezoeken
- Je beheerst Microsoft Office (Outlook, Word, Excel, PowerPoint)
- Als een collega een helpende hand nodig heeft, sta je altijd klaar!
- Je houdt je aan de waarden van SOS Kinderdorpen en hebt passie voor onze projecten
- Je beschikt over een rijbewijs B


We bieden je :
- Een fulltime (100%) of parttime (80%) contract van onbepaalde duur
- Aantrekkelijke verloning met verschillende sociale voordelen
- Werkplek: Brussel + telewerken mogelijk
- Een geweldige kans om fondsenwerving te ontwikkelen en actief bij te dragen aan het verbeteren van de rechten en het welzijn van kinderen en hun netwerk, binnen een zeer gemotiveerd, professioneel, betrokken en internationaal team
- Indiensttreding: zo spoedig mogelijk


Ben je geïnteresseerd? Stuur je CV, motivatiebrief en 3 referenties vóór 14 oktober 2022 naar job@soskinderdorpen.be, met de functietitel als onderwerp van je mail.
Brussel
https://www.sos-kinderdorpen.be/jobs-en-stages